TEST: ALPA bylinný masážny gél, krém a francovka GAŠTAN

TEST: ALPA bylinný masážny gél, krém a francovka GAŠTAN

Kto by už len nepoznal značku Alpa? I na Slovensku boli výrobky tejto značky od nepamäti bežnou súčasťou domácností, minimálne ikonická francovka, ktorá tento rok oslavuje spolu so značkou 110. výročie. Francovka – liehový bylinný roztok s mentolom, si od svojho zrodu drží overené zloženie a je pripravovaný podľa prísne stráženej receptúry. 

Dnes je značka Alpa viac než len tradičná francovka. Ponúka aj obrovské množstvo masážnych krémov a gélov, mastí, taktiež detskú kozmetiku, vlasové prípravky, repelenty, prípravky na ústnu hygienu a pre športovcov a mnoho ďalšieho. 

ALPA s gaštanom

My sme vám priniesli už niekoľko recenzií na Alpa produkty a tentokrát sa pozrieme na rad Gaštan, teda prípravky s obsahom pagaštanu konského. Gaštan je neoddeliteľnou súčasťou tradičnej medicíny, je výborným pomocníkom pri starostlivosti o nohy, pretože zlepšuje prekrvenie v končatinách, posilňuje cievny systém a funkciu žíl.

Prípravky s gaštanom sú vhodné na masáž unavených, opuchnutých a ťažkých nôh. Gaštan nájdeme hneď v niekoľkých produktoch Alpa, a to nielen v nesmrteľnej francovke, ale aj masážnom géli a kréme, v ktorých okrem výťažkov z gaštanu nájdeme aj rozmarínovú silicu, ktorá má protizápalové účinky a môže byť nápomocná pri boľavých svaloch, kĺboch a reumatizme. 

Ak vám pocit ťažkých nôh nie je cudzí a o to častejšie vás trápi napríklad v tomto horúcom počasí, pozrite sa spolu s nami v recenzii na týchto pomocníkov od Alpy. 

Ďalší test: Krém a antiperspirant na nohy a dezodorant do obuvi od Alpy

masážny gél

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

ALPA gél

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

ALPA bylinný masážny gél Gaštan

ALPA Bylinný masážny gél Gaštan je určený na ošetrenie nôh pri pocitoch unavených a ťažkých nôh, napríklad po celodennom státí. Obsahuje harmonickú zmes gaštanového extraktu a rozmarínovej silice, ktorá podporuje krvný obeh a znižuje svalovú únavu. Tieto bylinné zložky poskytujú upokojujúci a osviežujúci účinok a priaznivo pôsobia na žily. 

Moje hodnotenie: Masážny gél s gaštanovým extraktom má typickú gélovitú konzistenciu. Je priehľadný, oranžovo sfarbený a krásne voňavý po bylinkách. Na pozadí však cítiť aj typickú alkoholovú francovkovú arómu. Gél sa ľahko rozotiera a veľmi dobre a rýchlo sa vstrebáva bez akéhokoľvek mastného alebo lepivého pocitu. 

Po nanesení gél príjemne chladí. Unavený nohám prináša skutočne príjemné uvoľnenie. Nemám zamestnanie, v ktorom som celý deň na nohách, no v týchto horúčavách dokážu nohy opuchnúť aj pri dlhom sedení, ktoré je zase typické pre moje zamestnanie.

Rada však chodím do prírody a po prechodenom dni taktiež poznám pocit unavených nôh. Testovaný gél sa mi osvedčil ako prvá pomoc po námahe nôh. Nohám som dopriala vždy poriadnu dávku gélu, vyložila ich do zvýšenej polohy a dopriala im oddych. 

masážny krém

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

ALPA krém

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

ALPA bylinný masážny krém Gaštan

ALPA Bylinný masážny krém Gaštan je určený na masáž namáhaného svalstva a elimináciu pocitu ťažkých nôh po fyzickej námahe. Krém uvoľňuje svalstvo, osviežuje a zároveň chladí. Gaštanový extrakt priaznivo pôsobí na cievny systém. Spolu s mentolom a gáfrom podporujú krvný obeh a znižujú svalovú únavu. 

Moje hodnotenie: Tento masážny krém je v podstate obdobným pomocníkom pre nohy ako predchádzajúci gél. V tomto prípade však hovoríme o klasickom kréme so stredne hutnou konzistenciou. Jeho vôňa nie je až tak bylinková ako vôňa gélu, ja skôr z krému cítim mentol. Po nanesení na pokožku sa, pochopiteľne, pomalšie vstrebáva, keďže ide o hutnejší prípravok. 

Chvíľku zanecháva aj lepivý pocit, kým sa úplne nevstrebe. Na prekvapenie však prináša ešte chladivejší účinok ako prechádzajúci gél. Na nohách cítiť tento prípravok po nanesení ešte intenzívnejšie a veľmi rýchlo prináša úľavu. Asi by som to zhrnula tak, že človek razom zabúda na unavené a ubolené nohy vďaka úžasne chladivému efektu krému. 

Pozri aj: ​Liečivá sila prírody - bylinky, ktoré pomáhajú nášmu telu

Alpa francovka Gaštan

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

ALPA francovka GAŠTAN

ALPA francovka Gaštan predstavuje liehový bylinný extrakt s obsahom gaštana. Obsiahnutý gaštanový extrakt má priaznivý vplyv na problémy s periférnym prekrvením, ktoré sa môžu prejavovať napríklad studenými nohami či fialovými rukami. Taktiež priaznivo vplýva na pružnosť a pevnosť cievnych stien.

Francovku s gaštanovým extraktom sa odporúča zriediť s vodou a aplikovať na nohy formou obkladov. Možno použiť pri opuchoch nôh (ak nie je opuch zapríčinený nedostatočnou funkciou srdca alebo obličiek), nezápalovej forme kŕčových žíl a taktiež pri športových a iných úrazoch. 

Moje hodnotenie: Osobne som skôr fanúšičkou gélov a krémov, no vyskúšala som aj prípravok s gaštanovým extraktom vo forme tradičnej francovky. Postupovala som podľa návodu výrobcu, teda som francovku zriedila s vodou a formou obkladov aplikovala na unavené nohy.

Musím povedať, že chladivý a uvoľňujú efekt bol v tomto prípade najvýraznejší. Veľmi som si v horúčavách užila takéto osvieženie pre nôžky. Z času na čas potrápia opuchnuté a naliate nohy aj mňa, takže už pravdepodobne viem, po akej prvej pomoci siahnem nabudúce. 

Celkové hodnotenie

Testované Alpa prípravky s gaštanovým extraktom sú dobrým pomocníkom v každej domácej lekárničke. Osobne je mojím favoritom masážny gél s gaštanom, pretože sa rýchlo vstrebáva bez lepkavého a mastného pocitu, čo je v letnom období úplne ideálne. 

Ak vás trápia pocity ťažkých a unavených nôh, mávate opuchnuté nohy, ste celý deň na nohách, napríklad v zamestnaní a hľadáte dobrého pomocníka, ktorý prinesie úľavu, odporúčam niektorý z týchto vydarených prípravkov od nesmrteľnej Alpy vyskúšať. 

TIP redakcie – ďalší skvelí bylinní pomocníci od Alpy

Ak patríte k fanúšikom Alpy, vedzte, že značka toho má v ponuke omnoho viac. Ak hľadáte chladivého pomocníka na masáž chodidiel, vyskúšať môžete aj francovkový masážny gél, ktorý sme testovali v predchádzajúcej recenzii alebo masážny gél s kostihojom. Kostihoj je skvelým pomocníkom pri pomliaždeninách, výronoch aj úrazoch svalov. 

V prípade, že preferujete skôr krémovú konzistenciu, dostupný je francovkový masážny krém, taktiež masážny krém s kostihojom a dokonca aj s arnikou, ktorá pomáha pri úraze svalov a uľavuje od bolesti kĺbov. Alpa prípravky s obsahom kostihoja alebo arniky sú dostupné tiež vo forme obľúbenej francovky, čiže si možno zvoliť formu, aká vám vyhovuje najviac. 

ALPA masážne gély

Alpa gély

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

ALPA masážne krémy

Alpa krémy

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

ALPA francovky

Alpa francovky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Všetky spomenuté produkty sú dostupné v sieti drogérií Teta, 101 Drogerie a Metro. Viac informácií o produktoch nájdete na www.alpa.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

JAN KOMADA 21.07.23 21:24

JK
karma
100.00

Sú super kupujem ich na boľavé kĺby

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 04:57

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 04:57

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

Lenka Křižáková 15.08.23 19:05

LK
karma
-1.00

Používame klasickú tekutú alpu, krém ani gél som neskúšala ale asi vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Kristína Mušková 13.12.23 13:49

KM
karma
-1.00

Masážne maste od Alpy sú najlepšie, používam pravidelne na boľavé kríže

  • 0
Odpovedať

Andrea Szabová 14.12.23 14:20

AS
karma
-1.00

kúpené pre babky pod stromček, tak môžu testovať :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní