Aké farby nosiť, aby si vyzerala štíhlejšie? Zabudni na čiernu! TOTO je lepšia voľba

Aké farby nosiť, aby si vyzerala štíhlejšie? Zabudni na čiernu! TOTO je lepšia voľba

Ak hľadáte spôsob, ako vyzerať štíhlejšie, farby oblečenia môžu byť vašou tajnou zbraňou. Správny výber farieb môže mať významný vplyv na to, ako vnímate svoju postavu a ako ju vnímajú ostatní. Určité farby majú schopnosť opticky zúžiť krivky a vytvoriť dojem štíhlejšej a jemnejšej siluety.

Ak patríte k tým, ktoré nemajú čas na návštevu posilňovne a dokonca si ho nevedia nájsť ani na cvičenie doma, máme pre vás tip, ako vyzerať opticky štíhlejšie. Popravde, nemusíte ani držať žiadnu diétu na to, aby sa vám páčil váš odraz v zrkadle. Zamerajte sa na výber správnych farieb oblečenia, ktorými môžete docieliť požadovaný vizuálny efekt.

Treba si uvedomiť, že farby dokážu človeka zmeniť na nepoznanie. Ak máte svetlejšiu pokožku, mali by ste do svojho šatníka vpustiť farby ako je námornícka modrá či pastelové farby, ktoré vám budú nesmierne lichotiť. S farbami v šatníku by ste sa mali pohrať aj v prípade, že chcete pôsobiť chudšie. Zabudnite však na čiernu!

Áno, čierna farba opticky zužuje, ale počas horúcich letných dní aj priťahuje slnko. Nehovoriac o tom, že čierny šatník je poriadna nuda! Nechajte sa inšpirovať našim sprievodcom farbami a vyberte si také, ktoré budú lichotiť vašej postave s väčšími krivkami, ktoré sa snažíte zakryť.

Je fascinujúce, že farby oblečenia majú schopnosť ovplyvňovať nielen to, ako vnímame svoju postavu, ale aj našu náladu a sebavedomie.

1. Smaragdovo zelená

Zoštíhľujúce farby nemusia byť vyslovene len neutrálne. Pokojne sa môžete trošku odviazať a cítiť sebavedomejšie v smaragdovo zelených dámskych šatách, ktoré budú lichotiť vašej postave. Samozrejme, dôležitý je aj ich strih a materiál, ale táto farba postavu opticky zoštíhľuje.

Smaragdová farba priťahuje pozornosť, preto ak ju zvolíte ako kúsok oblečenia, môžete ňou odlákať pohľad od častí tela, na ktoré by ste neradi upozorňovali. Skvelé na tejto farbe oblečenia je, že sa hodí k rôznym typom pleti i farbám očí. Platí, že ak máte zelené oči, mali by ste ju ihneď vpustiť do svojho šatníka – oči vám krásne vyniknú.

Ak sa pýtate, po akých kúskoch siahnuť, tak odporúčame sako v smaragdovo zelenej farbe alebo už spomínané šaty. Dôležité je vedieť túto farbu kombinovať. Ako kombinovať farby v tomto prípade? K smaragdovo zelenej sa hodia neutrálne farby, ako je biela, čierna alebo sivá. Siahnite však aj po doplnkoch v bordovej, zlatej a námorníckej modrej farbe.

Pozri aj: Ľanová móda je opäť v kurze! Ktoré kúsky by nemali chýbať v tvojom šatníku?

smaragdovo zelená v outfite

Zdroj: pinterest.com/whatnicolewore/

2. Červená

Hovorí sa, že žena v červených šatách je neprehliadnuteľná a nezabudnuteľná. Nemožno poprieť, že červená farba je výrazná a tak sa jej mnohé ženy obávajú. Avšak, červená je nová čierna. Pravá červená nie je ani studená, ani teplá, je to neutrálna farba, ktorá stelesňuje rovnakú neutralitu, všestrannosť a zoštíhľujúce výhody ako čierna, ale s väčšou energiou a temperamentom.

Červenej sa teda nemusíte obávať. Siahnite napríklad po jednofarebných zavinovacích šatách, ktoré budú lichotiť vašej postave – opticky ju predĺžia a zoštíhlia.

Zaujme ťa aj: Gumové šialenstvo s názvom Crocs: Prečo sa táto obuv teší tak veľkej obľube?

červené šaty

Zdroj: pinterest.com/hellofashionblog/

3. Námornícka modrá

Väčšina stylistov tvrdí, že námornícka modrá je druhá „najštíhlejšia farba“ po čiernej. Tento hlboký odtieň lichotí všetkým odtieňom pleti a hodí sa na formálne aj neformálne udalosti.

Dokonca platí, že tmavšie odtiene modrej, ako sú spomínaná námornícka modrá alebo indigová, vizuálne zjemňujú postavu a vytvárajú dojem štíhlejších kriviek.

Skombinujte napríklad šaty v námorníckej farbe s ružovým trenčkotom, čím docielite dokonalý kontrast. Pre optické zoštíhlenie môžete voliť napríklad tmavomodré dámske nohavice v kombinácii s čiernobielou pruhovanou košeľou.

Pozri tiež: Ako sa obliecť do lietadla? Zvoľ pohodlný outfit ako známe celebrity!

dámske nohavice v námorníckej modrej

Zdroj: pinterest.com/WhoWhatWear/

Farby, ktoré pridávajú kilá

Vezmime to aj z opačnej strany. Niektoré farby dokážu postavu opticky zúžiť, no iné jej dokážu pridať zopár kíl naviac, po čom rozhodne netúži žiadna žena. Týmto farbám by ste sa mali radšej vyhýbať:

  • Biela farba – svetlá farba, ktorá priťahuje pozornosť, čo môže vytvárať dojem plnších kriviek. Preto, ak chcete pôsobiť štíhlejšie, vyhnite sa bielym kúskom oblečenia alebo ich kombinujte s tmavšími farbami.
  • Oranžová farba – je živá a výrazná, a tým môže opticky pridávať kila navyše.
  • Žltá farba – má schopnosť vizuálne rozširovať postavu. Je to svieža a výrazná farba, ktorá pritiahne pozornosť.

Je dôležité mať na pamäti, že výber farieb oblečenia je individuálny a závisí aj od postavy a štýlu. Niektoré farby môžu mať iný optický efekt na rôzne typy postáv. Preto je dobré experimentovať a nájsť tie farby, ktoré vám najviac lichotia.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní