Si majiteľkou svetlej pokožky? Svoj šatník by si mala mať postavený na týchto 5 farbách

Si majiteľkou svetlej pokožky? Svoj šatník by si mala mať postavený na týchto 5 farbách

Všetci sme jedineční a máme rôzne tóny pleti, ktoré môžu ovplyvniť to, aké farby oblečenia nám najviac lichotia. Svetlá pokožka je krásna a môže sa skvele spájať s rôznymi odtieňmi a farebnými kombináciami.

V článku sa pozrieme na niektoré farby, ktoré vám môžu pomôcť vyjadriť svoj jedinečný štýl a zvýrazniť vašu prirodzenú krásu. A to v prípade, že ste majiteľkami svetlej pokožky.

Keď máte svetlú pokožku, výber farieb oblečenia je dôležitým faktorom, ktorý môže ovplyvniť váš celkový vzhľad a pocit sebaistoty. Správne zvolené farby môžu rozžiariť váš tón pleti, vyvolať jemné kontrasty a dodávať vám žiarivý vzhľad

Okrem výberu farieb je dôležité tiež zvážiť materiál a textúru oblečenia. Jemné a ľahké látky, ako napríklad hodváb, šifón alebo ľan, môžu podčiarknuť jemnosť a prirodzenú krásu svetlej pokožky. Zároveň sa vyhýbajte príliš výrazným vzorom.

Pamätajte, že výber farieb je v konečnom dôsledku osobnou preferenciou. Dôležité je, aby ste sa v zvolenom oblečení cítili sebavedomo a pohodlne.

Skúste experimentovať s rôznymi farbami a odtieňmi, aby ste objavili tie, ktoré najviac lichotia vašej svetlej pokožke a vyjadrujú váš jedinečný štýl.

Zaujme ťa aj: Ako sa obliecť do lietadla? Zvoľ pohodlný outfit ako známe celebrity!

námornícka modrá

Zdroj: pinterest.com/fashionistacom/

1. Námornícka modrá

Farba, ktorou nemôžete nič pokaziť. Tento sýty odtieň poskytuje príjemný kontrast medzi vami a oblečením, ktoré máte na sebe. A popravde, je to oveľa lepšia voľba ako čierne oblečenie. Je to stále tmavší odtieň, no nie je taký ťažkopádny. Čierna je príliš ostrá v porovnaní so svetlou pokožkou.

Ak poznáte svoj podtón pleti, môžete výber ešte o trochu zúžiť. Ak máte teplý podtón pleti, siahnite po oblečení vo svetlej námorníckej modrej. V prípade, že máte studený podtón pleti, lepšie sa budete cítiť v polnočnej modrej.

Svetlá pokožka sa skvele spája aj s kontrastnými farbami. Napríklad tmavšie odtiene modrej, fialovej alebo zelenej môžu vytvoriť zaujímavý kontrast s vašou svetlou pokožkou. Tieto farby môžu dodávať vášmu vzhľadu eleganciu a zvýrazňovať jedinečné rysy vašej tváre.

sivý outfit

Zdroj: pinterest.com/lindseygurk/

2. Neutrálne farby

Máte pocit, že neutrálne farby sú nudné a že s nimi, takpovediac, splývate? Obávať sa nemusíte, pretože aj neutrálne farby sa hodia k svetlejšej pleti, len je potrebné vedieť ich správne kombinovať. Napríklad, skombinujte sivú s čokoládovou alebo kamennú na béžovej.

V tomto prípade sa však oplatí poznať aj svoj podtón pleti. Pretože neutrálne farby najviac vyniknú a podčiarknu osobnosť majiteľov svetlej pleti, ale s teplým podtónom.

Neprehliadni: Kabelka z rafie - tento letný hit jednoducho musíš mať!

hnedá v móde

Zdroj: pinterest.com/beautybydrkay/

3. Zemité tóny

Podobne ako neutrálne farby, aj zemité tóny lichotia svetlej pleti. Sedieť vám budú najmä zemité tóny, ako je ťavia a svetlohnedá. Poskytujú jemný kontrast so svetlou pleťou a vytvárajú teplý a prirodzený vzhľad.

Zemité tóny to nie sú len hnedá či spomínaná ťavia. Ale aj terakotová a olivová. Tak pokojne siahnite aj po oblečení v týchto krásnych tónoch. Zvýraznia vaše črty a budú v jemnom kontraste s vašou svetlou pokožkou.

pastelová v móde

Zdroj: pinterest.com/prettylavishuk/

4. Pastelové odtiene

pastelové odtiene by mali byť pre vás prvou a jasnou voľbou. Avšak, nie úplne všetky! Sú totižto odtiene, ktoré by mohli na vás splývať a neboli by výrazné, čím by ste boli za šedé myšky. Voľte preto pastelové odtiene, ako je mätovo zelená alebo periwinkle, čo je odtieň modrej.

Pri pastelových odtieňoch by ste tiež mali prihliadať na podtón svojej pleti. Ak máte teplý podtón, skúste broskyňovú alebo jemnú žltú. Pri studenom podtóne levanduľovú alebo svetloružovú.

Pastelové farby kombinujte s neutrálnymi farbami, ako je sivá alebo cínová, aby ste dosiahli dokonalý súlad.

Nebojte sa ani svetlomodrej, svetloružovej a fialovej – i tieto farby vám môžu dodať jemný a ženský vzhľad.

Pozri tiež: Letné módne kúsky do kapsulového šatníka: Využiješ ich teraz i ďalšie roky

melónová červená / ružová

Zdroj: pinterest.com/hpthe/

5. Melónová červená

Ďalším odtieňom vhodným pre svetlú pleť je melónová červená, ktorá je priam dokonalou farbou pre dámy so svetlou pokožkou.

Je to neutrálna stredne červená farba, ktorá sa hodí k teplým aj studeným tónom, takže je lichotivá a univerzálna. Napriek tomu, že je svetlejšia a menej sýta ako tmavšie červené farby, je stále veľmi výrazná.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Marianna Rajniaková 03.07.23 19:55

MR
karma
109.00

dobré rady, tento článok je pre mňa užitočný, keďže mám svetlú pleť a často riešim farbu oblečenia

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní