Nápady a inšpirácie pre otvorený šatník plný štýlu: Moderné riešenie bez hraníc

Nápady a inšpirácie pre otvorený šatník plný štýlu: Moderné riešenie bez hraníc

Doba sa mení. Každý deň nás dokáže prekvapiť a niekedy aj zaskočiť trend, ktorý sa zrazu objaví ako blesk z jasného neba. Niekedy však trendy idú ruka v ruke s inými, čo je aj prípad otvoreného šatníka.

Tento koncept vznikol predovšetkým ako riešenie do menších domácnosti, kde je nedostatok úložného priestoru. Otvorená šatníková skriňa sa zdá ako štýlové riešenie, ktoré sa postupne stalo populárnym. Popravde, ani netrvalo dlho a z tohto konceptu sa stalo moderné a štýlové riešenie, ktoré sa nevyužíva len v menších bytových priestoroch.

Čo je zaujímavejšie, tak z konceptu otvoreného šatníka sa stala v podstate dekorácia v domácnosti. Takéto organizované systémy na ukladanie oblečenia sú skvelé na vystavenie šatníka, zväčšenie miestnosti a odstránenie ťažkopádnych šatníkových dverí.

Sú jasnou voľbou pre tých, ktorí žijú v malých domoch alebo skromnejších bytoch. Ale aj pre tých, ktorí majú dostatok šatníkového priestoru, no oslovil ich tento moderný trend.

Existuje veľa spôsobov, ako môžete svoj otvorený šatník vytvoriť, aby ste sa v ňom cítili organizovanejšie. Zvážte vybudovanie vlastných drevených prvkov pre rustikálnejší dojem alebo natrite všetko na bielo pre jasný vzhľad.

Typy otvoreného šatníka

Ak sa rozhodnete pre otvorený šatník, tak voliť môžete medzi dvomi riešeniami. Prvé riešenie zahŕňa stojan na oblečenie. Stojan nie je potrebné nijako upevňovať do steny a tak sa to zdá ako najlepšia voľba najmä pre nájomcov bytov. Oblečenie jednoducho zavesíte na vešiak a následne na kovový stojan na oblečenie. Alebo drevený stojan na oblečenie či stojan vyrobený z iného materiálu – podľa toho, aký sa vám hodí do interiéru.

Rozumnou voľbou je aj stojan na oblečenie na kolieskach. Takto ho môžete ľahko premiestňovať z miesta na miesto – najmä v prípade, ak veľmi radi a často meníte usporiadanie domácnosti. Navyše, takýto stojan sa hodí do minimalistických interiérov.

Druhým riešením je šatník, resp. šatníková skriňa upevnená na stene (čiastočne vstavaná skriňa), avšak bez šatníkových dverí, ktoré optický zmenšujú interiér. Ide o trvalejšie riešenie, pri ktorom sa však môžete pohrať s jeho dizajnom. Môžete voliť police alebo koľajnice s košíkmi.

Takéto úložné priestory sú prispôsobivejšie a navyše umožňujú využiť priestor naplno.

Zaujme ťa aj: Aspirín nie je len liek! Dopraj ho aj rastlinám a porastú ako divé

Aké sú výhody a nevýhody otvoreného šatníka?

V prvom rade môžeme povedať, že zaberie menej podlahového a vizuálneho priestoru v miestnosti ako viacero komod, čo pomôže miestnosti pôsobiť väčším dojmom. Najväčšou výhodou takého šatníka je fakt, že vám umožní mať prehľad vo všetkom vašom oblečení. Rázom budete vedieť, čo ste nemali dlho na sebe.

V závislosti od toho, aký pestrý je váš šatník, môže byť otvorená skriňa aj dokonalým farebným prvkom vo vašej izbe. Ďalšou výhodou je rozhodne cena. Koncept otvoreného šatníka je úspornejším riešením, a to nielen čo sa priestoru týka, ale aj financií.

Otvorený šatník v spálni má mnoho výhod, ale je dôležité mať na pamäti, že ak chcete, aby vaša izba vyzerala roztomilo a moderne a nie ako neporiadok, je potrebné udržiavať v skrini poriadok, nakoľko bude všetkým na očiach.

Z tohto teda vyplýva aj prvá nevýhoda, a to dokonalé usporiadanie oblečenia. Všetko bude musieť mať svoje miesto, bude musieť byť poskladané a zavesené. Nič nemôžete do šatníka len tak hodiť, pretože to budete stále vidieť.

Avšak, takýmto šatníkom strácate istý komfort a pocit súkromia. Každá vaša návšteva bude mať možnosť nazrieť do vášho šatníka.

Ak nie ste milovníkmi upratovania, tak potom tento typ šatníka nie je pre vás. Prach sa totižto v domácnosti usádza neustále a na každej poličke. Častému upratovaniu sa pri otvorenom šatníku nevyhnete, čo je rovnako jednou nevýhodou.

Ako takýto otvorený šatník môže vyzerať? Nechajte sa inšpirovať!

otvorený šatník

Zdroj: pinterest.com/stylinbyaylin/

šatník

Zdroj: pinterest.com/micheph/

šatníková skriňa

Zdroj: pinterest.com/thefoxandshe/

stojan na oblečenie

Zdroj: pinterest.com/buynowbloglater/

dámsky šatník

Zdroj: pinterest.com/onebrassfox/


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní