Najkrajšia jesenná výzdoba do domácnosti - TOP inšpirácie, ktoré ťa dostanú

Najkrajšia jesenná výzdoba do domácnosti - TOP inšpirácie, ktoré ťa dostanú
  • 02.10.2023
  • Michaela Kožáková

Farebné lístie tancujúce vo vetre a opadané lístie pod nohami, chladnejšie počasie, teplejšie oblečenie a kaluže na chodníkoch - toto všetko vytvára nezameniteľnú atmosféru, ktorá je charakteristickým znakom jesenného obdobia.

Nie je teda žiadnym prekvapením, že exteriér nás inšpiruje k tomu, aby sme do našich domovov preniesli každý rok trochu útulnosti a pravej jesennej nálady. A hoci hrubé kockované prikrývky, tekvice a sviečky voňajúce po škorici môžu pomôcť dosiahnuť klasickú jesennú estetiku, prečo si svoje príbytky neskrášliť i originálnymi jesennými dekoráciami?

Vytvorenie krásnej jesennej dekorácie a výzdoby je akousi oslavou tohto obdobia. Odložte na chvíľu upratovanie domácnosti a vneste aj vy do svojich priestorov farby jesennej prírody, útulnosť a pohodlie. Prinášame vám niekoľko inšpirácií pre jesennú výzdobu.

Neprehliadni: Farby nevhodné do interiéru - ich nesprávne použitie vie škodiť zdraviu!

Trendy jesenné dekorácie pre rok 2023

Každý rok dizajnéri a odborníci v oblasti bývania prichádzajú s novými trendmi pre každé jedno obdobie. A nie je to inak ani tento rok. Aká je jesenná výzdoba pre rok 2023? Aká výzdoba domácnosti by nemala ani u vás chýbať? Na ktoré prvky by ste sa mali zamerať, aby ste si vytvorili príjemnú a zároveň štýlovú jesennú výzdobu?

  • Závesy, obrusy a obliečky v typických farbách jesene
  • Textilné doplnky a materiál pre jeseň - zamat, flanel, pleteniny v podobe deky, mäkkých vankúšov, vrstvenie týchto materiálov
  • Hrubé sviečky a výrazné svietniky v zlatej farbe a v rustikálnom štýle
  • Retro doplnky, vintage a predmety zo second hand- u, ktoré v sebe skrývajú špecifické kúzlo a zároveň prispievajú k udržateľnosti
  • Farebné kombinácie horčicovej, medovo žltej a hnedej
  • Dekorácie v podobe DIY výzdoby inšpirované Instagramom

Jesenná dekorácia v miestnostiach

Akým spôsobom môžete priniesť čaro jesene do vášho domova?

  • Farby jesene: Použite typické jesenné farby, ako sú hnedá, oranžová, bordová, žltá a zelená a zakomponujte ich vo svojej výzdoby.
  • Jesenné kvety a rastliny: Vytvorte si kvetinové aranžmány s jesennými kvetmi, ako sú chryzantémy, slnečnice či sušené kvety.
  • Dekorácie s tekvicami: Tekvice sú klasickými symbolmi jesene. Použite ich na vytvorenie dekorácií na stôl či výzdobu domácnosti.
  • Sviece a osvetlenie: Sviečky v jesenných farbách vám pomôžu vytvoriť príjemnú atmosféru. Taktiež môžete použiť teplé a jemné osvetlenie na vytvorenie útulného prostredia.
  • Vankúše a deky: Pridajte do miestností pohodlné vankúše a teplé deky, do ktorých sa môžete zabaliť a vychutnať si teplo domova, zatiaľ čo je za oknami upršané počasie.
  • Textílie a závesy: Obrusy, závesy, utierky v kuchyni - i tieto farebné doplnky prispôsobte téme jeseň. 
  • Dekoračné nádoby a vázy: Zakomponujte do svojej výzdoby dekoračné nádoby a vázy v rustikálnom štýle.
  • Dekorácie s listami: Listy jesene sú nádherné a majú rôzne tvary a farby. Môžete ich použiť na vytváranie jednoduchých dekorácií, ako sú vence na dvere či girlandy.
  • Sezónne umenie: Pokiaľ máte radi umenie, zvážte investíciu do sezónnych obrazov alebo fotografií, ktoré zobrazujú jesennú krajinu.

Pozri aj: Doma ako v hoteli s perinami, vankúšmi a obliečkami od Lejaan

Kvety

Zdroj: PINTEREST(brackenandberry.com.au

Jesenné kvetinové aranžmány

Jesenné kvetinové aranžmány môžu byť výborným spôsobom, ako priniesť do vášho domova farby a atmosféru jesene. V kvetinárstvach či na internete si môžete zakúpiť skutočne krásne dekorácie.

Ak však máte záhradu plnú chryzantém, veterníc či vresov, pustite sa do jesenných aranžmánov sami. Na originálne dekorácie s kvetmi môžete využiť umelé, sušené kvety alebo zájdite do prírody či záhrady a využite jesenné listy, jesenné plody a tekvice rôznych tvarov.

Jesenná výzdoba na okná

Krásne jesenné dekorácie nemusia zdobiť len váš interiér, ale i záhradu. Jesenná výzdoba okien v podobe kvetináčov alebo hrantíkov s vresmi, ťahavým brečtanom, okrasnou kapustou či skalnými ružami dokáže byť zaujímavým doplnkom. Okrem rastlín môžete do kvetináčov naaranžovať i tekvičky, dekorácie z prútia či slamy. Svetelná reťaz zase rozžiari vaše okno počas tmavých sychravých dní. 

Jesenné kvety do vázy

Jesenné kvety do vázy môžu pridať do vašej domácnosti krásu a farbu tohto ročného obdobia. Typickými kvetmi jesene sú chryzantémy, slnečnice, dálie, rudbekia či echinacea. Nič nepokazíte ani sušenými kvetmi alebo aj umelou vetvičkou s oranžovými dubovými či javorovými listami.

Vo váze krásne vyniknú aj klasy, makovice alebo konáriky s červenými bobuľami. Takýmto spôsobom si môžete vytvoriť jednoduché jesenné dekorácie, ktoré sú zároveň veľmi pútavé. Prírodné dekorácie v podobe kvetov alebo jesenných plodov zútulnia vašu domácnosť a prinesú do nej nádych jesene.

Zaujme Ťa: 5 tipov, ako zariadiť detskú izbu - nechaj si poradiť od experta

Výzdoba

Zdroj: PINTEREST/onekindesign.com

Prírodná jesenná výzdoba na stôl

Prírodné jesenné dekorácie na stôl dodajú vášmu stolovaniu osobitý šarm a atmosféru tejto krásnej sezóny. Zapojte svoju fantáziu a stavte na vlastnoručne vyrobené jesenné dekorácie. Vezmite väčší tanier alebo podnos, na ktorý uložíte sviečky, dozdobíte ich tekvicami, menšou vázou s kvetmi. Použiť môžete i ďalší prírodný materiál, ako sú šisky, gaštany, žalude či jesenné lísty.

Stôl prekryte jednoduchým obrusom v hnedej, bielej či v jemnej oranžovej farbe. Skvelou voľbou je i dostatočne dlhá štóla s kockovaným vzorom.

Jesenná výzdoba z papiera

Zapojte do prípravy jesenných dekorácií i vaše deti či vnúčatá a vytvorte si spolu jesennú výzdobu z papiera. Vyrobte si papierové tekvičky, farebné dáždniky, jesenné vence na dvere z papierových listov či girlandy s hubami a jabĺčkami. Uvidíte, ako bude vaša ratolesť pýšná na svoje vlastnoručne vyrobené papierové výzdoby. 

INŠPIRUJTE SA: Jesenná výzdoba do domácnosti i záhrady

Jesenná výzdoba bytu

Výzdoba

Zdroj: PINTEREST/fall aesthetics

Typická výzdoba v podobe tekvíc

Výzdoba

Zdroj: PINTEREST/foxhollowcottage.com

Jesenné vence na dvere

Veniec

Zdroj: PINTEREST/prettycollected.com

Jesenné dekorácie na stôl s tekvicami

dekorácie

Zdroj: PINTEREST/Samantha Kerrel

Jesenné dekorácie z listov v podobe venca a girlandy

Dekorácia

Zdroj: PINTEREST/popsugar.com

Štýlové jesenné dekorácie v podobe mäkkých vankúšov a teplých farieb

Dekorácia

Zdroj: PINTEREST/lizmarieblog.com

Diy výzdoby - krásne papierové výzdoby

Výzdoba

Zdroj: PINTEREST/dwellbeautiful.com

Jesenná výzdoba na okná

Výzdoba

Zdroj: PINTEREST/bhg.com

Nápaditá jesenná výzdoba na záhradu

Dekorácie

Zdroj: PINTEREST/thesamanthaannblog.com

Originálna jesenná výzdoba v podobe ručne robených tekvíc

Výzdoba

Zdroj: PINTEREST/popsugar.com

Útulná výzdoba domu vo farbách jesene

Dekorácia

Zdroj: PINTEREST/sarahjoyblog.com

Jesenné dekorácie z papiera

Dekorácia

Zdroj: PINTEREST/prettylifegirls.com

Jesenné dekorácie na balkón v elegantnom štýle

Dekorácie

Zdroj: PINTEREST/Design with Karla

Závesné jesenné dekorácie v podobe farebých klasov kukuríc

Kukurica

Zdroj: PINTEREST/bhg.com

Vintage jesenná výzdoba

Vintage

Zdroj: PINTEREST/debanddanelle.com


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní