Ako kontúrovať tvár? Možno si to celý čas robila zle, objav JEDNODUCHÝ TRIK!

Ako kontúrovať tvár? Možno si to celý čas robila zle, objav JEDNODUCHÝ TRIK!

Sila make-upu je niekedy naozaj ohromujúca. S vhodne zvolenými líčidlami a ich správnym použitím sa dajú na tvári vytvoriť doslova umelecké diela. Make-up dokáže pozdvihnúť krásu ženy, zvýrazniť prednosti a naopak zakryť alebo zjemniť drobné nedokonalosti. Hoci mnohé ženy nosenie líčidiel neobľubujú, ďalšie na ne nedajú dopustiť. 

Ak vám líčenie nie je cudzie, máme dnes pre vás jeden tip. Kontúrujete si svoju tvár? Táto technika líčenia tváre nám umožňuje zvýrazniť lícne kosti, ale pokojne aj zúžiť nos či dokonca celkovo opticky predĺžiť alebo zaobliť tvár. Vďaka kontúrovaniu je možné predefinovať črty našej tváre. Oblejšej tvári možno opticky dodať výraznejšie črty, tej hranatej zase jemnejšie línie. 

A to všetko sa spravidla robí pomocou tmavšieho tieňa a bronzera na stmavenie jednotlivých partií tváre v kombinácii s rozjasňovačom, teda produktom, ktorý určité partie naopak zosvetlí. Myslíte si, že máte techniku kontúrovania tváre zvládnutú? Nasledujúce video vás možno presvedčí o tom, že ste si doteraz svoje lícne kosti kontúrovali zle. 

Kontúrovanie založené na vede?!

Dermatológ Dr. Charles vo videu (pozri nižšie) na sociálnej sieti TikTok ukázal, ako by malo vyzerať kontúrovanie na základe istých estetických princípov. Trik v dokonalom kontúrovaní lícnych kostí spočíva v prvom rade vo vytvorení dvoch línií – jedna vedie od vonkajšieho kútika oka ku kútiku úst a druhá od nosnej dierky do stredu ucha. 

V určitom bode sa tieto dve línie pretínajú a práve tento bod je dôležité poznať k tomu, aby sme vedeli, kadiaľ cez naše líca viesť tmavý tieň alebo bronzer pri kontúrovaní. Túto techniku vyskúšala aj jedna z celosvetovo najznámejších beauty youtuberiek Nikkie de Jager, ktoré je známa predovšetkým ako NikkieTutorials. Holandskej vizážistke, ktorá je veľmi úspešná aj na sociálnych sieťach, sa zdalo, že takéto kontúrovanie je posadené na tvári veľmi vysoko.

Aký je však výsledný efekt? Aj na to sa budete môcť pozrieť vo videu nižšie. A čo poviete na takýto postup pri kontúrovaní tváre vy? Páči sa vám výsledok, alebo máte pocit, že je takéto kontúrovanie tváre už prehnané? Dajte nám vedieť váš názor v komentároch!

Pozri sa, ako si takéto kontúrovanie skúsila NikkieTutorials:

- Anketa

AKÝ JE VÁŠ NÁZOR NA TAKÚTO FORMU KONTÚROVANIA TVÁRE?

Odpovedalo 44 ľudí  

Vyzerá to skvelo, určito to vyskúšam!
45%
Preferujem menej výrazné kontúrovanie tváre.
16%
Nepáči sa mi to, je to dosť umelé.
11%
Tvár si nekontúrujem.
27%

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/nikkietutorials


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní