Svetrové šaty ako základ jesenného šatníka: Pre tento dôvod by si si ich mala zaobstarať aj ty!

Svetrové šaty ako základ jesenného šatníka: Pre tento dôvod by si si ich mala zaobstarať aj ty!
  • 13.09.2023
  • Michaela Kožáková

Pleteniny predstavujú módny kúsok, ktorý už dekády v rôznych obmenách s radosťou nosíme. Svetre, pulóvre, šály, šaty, čiapky, kardigany sú doplnkom, ale aj príjemnou časťou každodenného outfitu, ktoré plnia nielen estetickú funkciu, ale i tú praktickú tým, že dokážu telo udržať v teple. Pletené a svetrové kúsky zrejme nikdy nevyjdu z módy.

Svetrové šaty sú klasickým, nadčasovým jesenným základom šatníka. Tieto dámske šaty sú jedným z univerzálnych kúskov kapsulového šatníka, pretože sú mimoriadne všestranné a umožňujú kombinovať štýl a pohodlie, či už idete do práce alebo na romantickú večeru. Pletené svetrové šaty si môžete obliecť i na nákup, ako aj na nedeľnú prechádzku. 

Pletené šaty nie sú žiadnou novinkou, no pre nastávajúce obdobie sa stávajú obrovským hitom. Hľadáte perfektné šaty, ktorými by ste obohatili svoj šatník? Oslovili aj vás úpletové šaty? Určite neváhajte a vyberte sa do obchodu alebo stavte na online nákup.

Neprehliadni: Ako nosiť bootcut džínsy – najväčší trend roka 2023? TAKTO ich kombinuj a budeš štýlová!

Dámske svetrové šaty

Ak ste posadnuté pohodlím a zároveň milujete moderné kúsky oblečenia, určite by ste si mali zaobstarať aspoň jedny dámske svetrové šaty. Vyberať si môžete z rôznych farieb, veľkostí, dĺžok, štýlov a prevedení. Elegantné a športové svetrové šaty, pruhované svetrové šaty, ktoré oživia váš vzhľad, dlhé svetrové šaty vhodné do kancelárie, ale i na rande vo dvojici či čierne dámské svetrové šaty, ktoré lichotia postave.

Medzi trendy šaty pre túto jeseň patria aj hrubšie úpletové šaty, ktoré vám poskytnú teplo a komfort, šedé, kaki či béžové, ale aj jesenné šaty výraznejších farieb, ktorými ihneď upútate pozornosť. Športové modely svetrových šiat zase ocenia všetky aktívne povahy. 

Svetrové šaty na chladné dni

Prečo svoj jesenný šatník obohatiť o nové svetrové šaty? Dámske svetrové šaty sú ideálne pre prechodné počasie na jeseň, ale dajú sa vrstviť aj pri chladnejších teplotách. Pletené svetrové šaty kombinované s inými kúskami oblečenia môžu pôsobiť elegantne, športovo, sofistikovane, ale i slávnostne či sexi. 

Ako vybrať svetrové šaty?

Úplet svetrových šiat prirodzene lichotí všetkým typom postavy. Takisto, ako aj pri svetroch, tak aj pri šatách existujú rôzne siluety. Od vypasovaných a stredne dlhých, oversized či voľných štýlov až po športové šaty či elegantné šaty, ktoré siahajú tesne nad kolená - existuje množstvo prevedení šiat a výber je naozaj široký. To znamená, že vhodné svetrové šaty si nájde skutočne každá žena.

Pri výbere úpletových šiat sa zamerajte najmä na to, aby vám dobre sedeli. Myslite aj na to, ako chcete svoje šaty nosiť alebo kam si ich chcete obliecť. Hľadáte niečo ležérne alebo skôr túžite cítiť sa žensky? Hodia sa vám skôr tmavomodré svetrové šaty alebo šaty svetlejších farieb? 

Pozri aj: Biele tenisky k šatám i džínsom: Neodmysliteľný kúsok v šatníku každej ženy

Šaty

Zdroj: PINTEREST/fashionista.com

Ako nosiť dámske svetrové šaty?

  • Dámske svetrové šaty + šál + vysoké čižmy

Svetrové šaty môžu byť jedným z prvých kúskov, po ktorých počas jesene siahnete, pretože poskytujú správnu dávku tepla pre svieži jesenný vzduch. Skombinujte ich s vysokými čižmami a neprekvapí vás ani väčšia mláka na chodníku.

  • Dámske svetrové šaty + kabát s potlačou + chelsea čižmy

S chladnejším počasím môžete zvýšiť funkčnosť svetrových šiat vrstvením pod kabát. Svoj outfit doplňte o štýlové chelsea čižmy a praktickú shopper kabelku, ktorá pojme všetky potrebné veci.

  • Dámske svetrové šaty + opasok

Prečo úpletové šaty oživiť opaskom? Po prvé, svetrové šaty sú často jednofarebné a všetky z jednej látky, takže pridanie opasku okamžite rozbije jednotvárnosť. Po druhé, opasok môže vytvoriť lichotivý efekt, keď sa nosí obopnutý okolo pása, a dodá svetrovým šatám lepší tvar.

  • Dámske svetrové šaty + pončo + klobúk

Ak radi nosíte módne klobúky, nenechajte si ujsť príležitosť spárovať svoj obľúbený plstený alebo velúrový klobúk so svetrovými šatami. Tento vzhľad je ideálny na jeseň, ale aj zimu. Na vonkajšie aktivity, či už je to prechádzka parkom alebo námestím, si oblečte pončo s potlačou, aby ste zostali v teple a zároveň vyzerali ako z módneho časopisu.

  • Dámske svetrové šaty + pančuchy + podpätky

Svetrové šaty sú skvelou voľbou, po ktorej siahnuť, keď neviete, čo si obliecť na večeru alebo dokonca na slávnostný večierok. Skombinujte ich so vzorovanými pančuchami a topánkami na podpätku. Pridajte pár trblietavých náušníc pre elegantný nádych.

  • Dámske svetrové šaty + tenisky + džínsová bunda

Úpletové šaty môžete nosiť i neformálnym spôsobom. Stačí ich doplniť džínsovou bundou a obľúbenými teniskami. Takýto vzhľad je jednoduchý, pohodlný a štýlový.

  • Dámske svetrové šaty + legíny z umelej kože

Ak vám svetrové šaty siahajú nad kolená, oblečte si k nim legíny. Nesiahajte po hocijakých legínach, ale po legínach z umelej kože. Keď ich skombinujete s hrubými svetrovými šatami, vytvoríte tak elegantný vzhľad.

Inšpirujte sa: DÁMSKE MIKINOVÉ A SVETROVÉ ŠATY

Šaty

Zdroj: PINTEREST/harpersbazaar.com

Pruhované svetrové šaty

Šaty

Zdroj: PINTEREST/yandex.ru

Ležérne svetrové šaty

Šaty

Zdroj: PINTEREST/stylecaster.com

Tmavomodré svetrové šaty s pásmi

Šaty

Zdroj: PINTEREST/br.shein.com

Púzdrové svetrové šaty

Šaty

Zdroj: PINTEREST/harpersbazaar.com

Zimné šaty zo svetroviny

Šaty

Zdroj: PINTERSST/bloglovin.com

Zelené svetrové šaty

Šaty

Zdroj: PINTEREST/knack.be

Dlhé svetrové šaty

Šaty

Zdroj: PINTEREST/asos.com

Svetrové šaty Vero Moda

Šaty

Zdroj: PINTEREST/zalando.be

Svetrové šaty Guess

Šaty

Zdroj: PINTEREST/vogue.com

Dlhé svetrové šaty

Šaty

Zdroj: PINTEREST/shopstyle.com

Elegantné šaty zo svetroviny

Šaty

Zdroj: PINTEREST/seeannajane.com

Čierne svetrové šaty

Melírované

Zdroj: PINTEREST/curlluxe

Melírované svetrové šaty

Zdroj foto: úvodná koláž: PINTEREST/gettyimages.ae, PINTEREST/mumshandmade.com, PINTEREST/shoppingschool.ru  

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní