Správna starostlivosť o legíny: Takto ti vydržia dlhé roky!

Správna starostlivosť o legíny: Takto ti vydržia dlhé roky!

Legíny by sme mohli nazvať aj univerzálnym kúskom oblečenia. Má ich takmer každá žena a hodia sa skoro ku všetkému. Mnohým z nás nahrádzajú pančuchy pod sukňou či šatami, no niekedy zastupujú aj tepláky, a to v tie dni, kedy sa chceme cítiť pohodlnejšie.

Navyše sú dostupné v mnohých prevedeniach, no absolútne najobľúbenejšie sú elastické a čierne. My vám prezradíme, ako vyzerá správna starostlivosť o legíny a zásady, vďaka ktorým vám vydržia hoci aj roky.

Ideálna frekvencia prania

V prípade legín je tomu rovnako, ako v prípade iných kúskov oblečenia, a tak sa natíska otázka, ako často ich vôbec prať. Univerzálna odpoveď však neexistuje, keďže ich každá žena využíva inak a rozdielna je tiež frekvencia ich nosenia. Platí však jedna zásada, a síce čím menej ich budete prať, tým dlhšie vám budú slúžiť v plnej sile.

Ak teda legíny použijete na cvičenie alebo na inú športovú aktivitu, pri ktorej sa zapotíte, pokojne ich hoďte do práčky. Ak v nich však len cupitáte po dome, odkladajte pranie čo najviac sa dá. Dobrým indikátorom je aj vôňa alebo prípadný zápach. Ak voňajú alebo vyslovene nesmrdia, ešte ich neperte!

Pozri aj: Minimalizmus v kuchyni: Horúci trend pre rok 2021!

zásady prania

Zdroj: Shutterstock®

Vhodné prostriedky a technika prania

Prichádzame do bodu, kedy je legíny nutné oprať. Legíny sú elastické, podobne ako rôzne športové oblečenie, a práve na to odborníci prihliadajú aj čo sa techniky prania legín a tiež čo sa výberu pracieho prostriedku týka.

V prvom rade by ste si mali odpustiť používanie aviváže. Tiež by ste mali používať prací prostriedok určený na športové oblečenie, ktorý zabojuje proti zbytočnému naťahovaniu látky a tiež vzniku žmolkov. Legíny perte na nízkych otáčkach a v čo najstudenšej vode. Väčšinou majú práčky tento cyklus pomenovaný ako ručné pranie alebo pranie delikátnej bielizne.

ako oprať legíny

Zdroj: Shutterstock®

Sušička ako nepriateľ

Viete, čo legíny naozaj neznášajú? Je to veľmi vysoká teplota, ktorá môže oslabiť materiál a tiež popustiť niektoré nitky legín. Ak teda nechcete mať legíny s veľkými očkami, pamätajte na to, keď ich vytiahnete z pračky a budete mať vidinu ich rýchleho usušenia v milovanej sušičke. Mohlo by sa totiž stať, že sa s nimi budete musieť rozlúčiť.

Bude sa ti páčiť: Cvičenie zamerané na brucho pre začiatočníkov: Obetuj 10 minút kvôli tehličkám

Zdroj foto - úvodná koláž: pinterest.com


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Ľubica Šťastná 21.01.21 22:27

ĽŠ
karma
100.00

Výborné rady!

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní