Módne kúsky na jeseň 2023, ktoré skombinuješ na každú príležitosť

Módne kúsky na jeseň 2023, ktoré skombinuješ na každú príležitosť
  • 18.10.2023
  • Michaela Kožáková

Jeseň je dávno tu a vkradla sa aj do našich šatníkov. Letné oblečenie sme pomaly vymenili za to jesenné a začali sme sa obliekať do teplejších kúskov. Jeseň je obdobím, kedy sa módny svet mení a prináša nové trendy a inšpirácie. A nie je to inak ani tento rok. Módni dizajnéri nelenili a znova zaplnili prehliadkové móla nadčasovými kúskami.

Či už obľubujete módne výstrelky, najväčšie trendy sezóny a výrazné módne oblečenie alebo skôr preferujete univerzálnejšie kúsky, ktoré môžete ľahko a vkusne kombinovať, táto jeseň je opäť skvelým obdobím kedy môžete vyjadriť svoju originalitu a osobný štýl.

Ako obohatiť svoj šatník na jeseň? Aké módne kúsky by v ňom nemali chýbať? Ktoré obľúbené modely z prehliadkových mól by ste si mali zaobstarať aj vy? 

Neprehliadni: Dámska obuv Karl Lagerfeld - kúsky, ktoré si jednoducho zamilujete!

Módne kúsky jeseň 2023

Atmosféra tejto sezóny sa nesie v duchu tichého luxusu, t. j. kvalitných kúskov kapsulového šatníka, ktoré sú elegantné a zároveň univerzálne.

Na mólach dominovala bohatá červená farba, ktorá sa objavila prakticky na každej šou módnych domov zvučných mien. Mnoho kúskov bolo zameraných na minimalizmus a kvalitu, ako sú jesenné trenčkoty a kabátiky, pohodlné svetre či svetrové šaty, ktoré môžete nosiť do práce a bez problémov si ich prenesiete aj do zimy.

Módne odvetie je cyklické. Možno nebudete musieť minúť ani cent pri zaobstarávaní najnovších módnych trendov. Stačí, ak zalovíte niekde vzadu v šatníku a objavíte oblečenie, ktoré ste nosili pár desaťročí dozadu.

Každú sezónu prichádza a zároveň aj odchádza množstvo nových trendov. Zabudnite však na fast fashion a lacné oblečenie. Pri kúpe nových kúskov do vášho šatníka majte na mysli slová slávnej módnej návrhárky Vivienne Westwood: „Nakupujte menej. Vyberajte dobre. Stavte na kvalitu a nie na kvantitu, nech vám oblečenie dlho vydrží."

1. Krátke bundy

Krátke bundy v podobe nestarnúcej klasiky - koženej bundy patria medzi trendy jeseň zima 2023. Za najväčší trend sezóny pokladajú tiež dizajnéri hnedé bomber bundy, ktoré jednoducho musíte mať aj vy.

Nadčasový vzhľad dosiahnete i štýlovými džínsovými bundami, ktoré môžete doplniť dlhou sukňou, jemným svetrom a vysokými čižmami. 

2. Neprehliadnuteľné blejzre

Tohtoročná jeseň sa jednoducho nezaobíde bez trendy kúskov v podobe blejzrov s nádychom 80. rokov. Blejzre definované dizajnovými detailami, ako sú výrazné ramená, pás a zlaté barokové akcenty sa stávajú obrovským hitom sezóny. Do svojho šatníka by ste mali zahŕnuť i nadrozmerný blejzer, ktorý si zamilujú športové typy, ale aj elegantné dámy.

Blejzre môžete kombinovať s minisukňami, džínsami, šatami ale aj legínami. Tieto obľúbené modely na chladné dni môžete nosiť i počas teplejšej zimy tak, že si pod ne oblečiete vkusné pletetniny. Svoj vzhľad vyšperkujte clutch kabelkami a štýlovou obuvou.

Pozri aj: Červená je farbou jesene a tieto kúsky nemôžu chýbať ani v tvojom šatníku!

Sveter

Zdroj: PINTERESR/elle.ru

3. Pleteniny

Sezóna jeseň/zima 2023 sa nezaobíde bez štýlových, praktických a teplých pletenín. Povyťahujte zo svojich šatníkov svetre, čiapky či maxi šále od starej mamy a vyrazte do ulíc. Ak ste tieto módne kúsky už dávno vyradili, určite si ich zaobstarajte.

Vlnené saká, kabáty, pohodlné úpletové šaty, hrubé pletené svetre, nadrozmerné svetre či pletené vesty neutrálnych farieb - tieto nadčasové kúsky oblečenia vás nielen zahrejú, ale dodajú tiež vášmu vzhľadu poriadnu dávku šmrncu.

4. Módna vesta

Medzi horúce minimalistické kúsky pre túto jeseň patria aj vesty. Môžete si ich obliecť na tielko, rolák či tenší sveter. K veste sa hodí i biela košeľa či jednofarebné módne šaty. Skombinovať ich môžete s dlhou sukňou či nohavicami s vysokým pásom. Tento módny trend poteší ženy, ktoré obľubujú pánsky štýl, ale aj tie, ktoré rady stavia na jemnú eleganciu.

Zaujme Ťa: Objav trendy kabelky na jeseň a zimu 2023: Budeš štýlová ako nikdy

Čižmy

Zdroj: PINTEREST/lisagermaneau.com

5. Čižmy pod kolená

Jesenné trendy 2023 zahŕňajú aj univerzálne čižmy pod kolená, ktoré krásne doplnia váš outfit. Či už sa chystáte to kancelárie, na prechádzku do mesta, na rande či len tak na nákup, túto módnu obuv by ste si mali určite zaobstarať.

Staviť môžete na elegantné čierne prevedie, ktoré môžete kombinovať so všetkými farbami. Hnedé čižmy sú tiež módnou klasikou, ktorá ozdobí váš jesenný outfit.

Ak rady vyčnievate z radu, nebojte sa výraznejších farieb, ktoré vkusne doplnia zmyselné šaty, klasický čierny kabát či iné nadčasové kúsky a oblečenie na jeseň.

Čo je to power dressing?

Výraz power dressing v móde vyjadruje štýl, ktorý vyžaruje sebadôveru, profesionalitu a autoritu. Nie je to však len o nosení drahého alebo honosného oblečenia, ale skôr o výbere oblečenia, ktoré dobre sedí, je vhodné na pracovisko a odráža sofistikovanosť a silu.

Ak sa túžite obliekať v štýle power dressing, určite vyskúšajte kombinovať vesty, elegantné pletetniny a široké nohavice.

INŠPIRUJ SA: Trendy oblečenie jeseň 2023

Jesenný outfit v podobe nadrozmerného blejzru

Blejzer

Zdroj: PINTEREST/refinery29.com

Módny trend - elegantná vesta na každú príležitosť

Vesta

Zdroj: PINTEREST/whowhatwear.co.uk

Farebné trendy v podobe pleteného svetra

Pleteniny

Zdroj: PINTEREST/whowhatwear.com

Najväčší trend sezóny - červená farba

Červená

Zdroj: PINTEREST/youtube.com

Módna obuv na jeseň - čižmy pod kolená

Čižmy

Zdroj: PINTEREST/whowhatwear.com

Módne trendy v podobe nadrozmerného blejzra a pleteného svetra

Trendy

Zdroj: PINTEREST/theimpression.com

Dámska móda v uliciach jesenného Milána - pletené šaty

Pleteniny

Zdroj: PINTEREST/vogue.com

Krátka koženná bunda je módnou klasikou

Kabát

Zdroj: PINTEREST/fashionista.com

Módne farby jeseň 2023 - červený sveter

Farby

Zdroj: PINTEREST/harpersbazaar.com

Módne oblečenie jeseň 2023 - hnedá bomber bunda

Bomberka

Zdroj: /INTEREST/collagevintage.com

Zdroj foto: úvodná koláž: PINTEREST/graziamagazine.com, PINTEREST/hopemacaulay.com, PINTEREST/thezoereport.com  

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Katarína Konečná 18.10.23 11:41

KK
karma
105.00

Tie nadmerne veľké nohavice sa mi vôbec nepáčia.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní