Dámska obuv Karl Lagerfeld - kúsky, ktoré si jednoducho zamilujete!

Dámska obuv Karl Lagerfeld - kúsky, ktoré si jednoducho zamilujete!
  • 11.10.2023
  • Lenka Biba Slovak

Predovšetkým my ženy vieme, že topánky sú azda tá najdôležitejšia súčasť každého outfitu. Či už máte elegantné, športové, casual či voľnočasové oblečenie, topánky vždy podčiarknu celkový dojem. Každý z nás má iný vkus a každému sa páči niečo iné - avšak v móde sú isté princípy, ktoré sú nadčasové a s ktorými sa dokáže stotožniť takmer každý.

A Karl Lagerfeld bol ikonickým módnym návrhárom, ktorý reprezentoval presne tieto princípy! Keďže jeho tvorba bola avantgardná a neustále sa vyvíjala smerom vpred, tento nemecký módny návrhár bol známy tým, že vždy nosil rovnaký look! 

A to - dlhé biele vlasy v nízkom cope, čierne kožené bezprstové rukavice, veľké čierne slnečné okuliare, košele s vysokým naškrobeným odnímateľným golierom a oblek. A aj keď už Karl nie je medzi nami, jeho ikonická tvorba pretrváva a šíri sa svetom aj naďalej.

Karl Lagerfeld je prostredníctvom svojej tvorby nesmrteľný!

Počas svojej 65-ročnej kariéry na najvyššej úrovni módy Lagerfeld, ktorý zomrel vo februári 2019 v Neuilly-sur-Seine, pracoval v značkách ako Balmain, Jean Patou, Chloe, Fendi a Valentino. Jeho úloha kreatívneho riaditeľa spoločnosti Chanel mu zabezpečila medzinárodnú slávu. Tvoril však aj pre svoju vlastnú značku, ktorá pretrváva dodnes.

Keďže Karl Lagerfeld bol jedným z najvplyvnejších dizajnérov na svete, mnohé z jeho prístupov k dizajnu sú až dodnes udržiavané v tajnosti. A aj napriek tomu jeho neopísateľný tvorivý štýl oslovuje mnohé generácie naprieč celým svetom aj roky po jeho smrti a nachádza si cestu stále k ďalším a ďalším milovníkom módy.

Inšpirácia Karla Lagerfelda

Karl Lagerfeld mal počas svojho života veľmi odlišnú filozofiu dizajnu, ktorá vychádzala z konceptu „menej je viac“. Prisahal na objektivitu, jednoduchosť a eleganciu.

  • Hovorí, že ho poháňala kreativita a energia, pričom rutina pre neho bola doslova horor.
  • Ako hlavný módny návrhár viacerých módnych domov vrátane svojej vlastnej značky „vždy vdýchol nový život originálnym odevom“ a bol veľmi jedinečný so všetkými svojimi návrhmi.

V roku 2012 Lagerfeld spolupracoval s jednou značkou topánok a vytvoril kolekciu topánok vyrobených z plastu. Lagerfeld povedal, že „plast má zlú povesť“, čo z toho urobilo výzvu, ale chcel to zmeniť a urobiť z plastu trendy. Karl Lagerfeld navrhol plastové „zmrzlinové“ topánky s rôznymi farbami plastu. Inšpiráciou pre tento jedinečný dizajn, ktorý ešte nikdy nebol, bolo jednoducho to, že „päty vyzerajú ako kornútky zmrzliny“.

Pri navrhovaní pre Chanel Couture jeseň 2012 jeho mačka Choupette inšpirovala Karla Lagerfelda v procese navrhovania. Siamská mačka ovplyvnila Lagerfelda a Karl tak vytvoril mäkkú, ale nie chlpatú pletenú kabelku.

Na parížskom týždni módy v roku 2012 inšpirovalo kolekciu Karla Lagerfelda more. "Nič nie je modernejšie ako najstaršie tvary histórie sveta – nie ľudí. Tvary mora sú veľmi moderné a veľmi inšpiratívne. Tvary rýb sú neuveriteľne moderné," povedal svojho času Karl Lagerfeld.

Neprehliadnite: Červená je farbou jesene a tieto kúsky nemôžu chýbať ani v tvojom šatníku!

Dámska obuv Karl Lagerfeld

Zdroj: www.robel.sk

Karl Lagerfeld ako inšpirácia

Dnes už je nepochybne zrejmé, že Karl Lagerfeld za sebou zanechal nezmazateľnú stopu.

Dámska obuv Karl Lagerfeld dominuje aj u značky Robel, kde môžete nájsť skutočne originálne, krásne, ľahko kombinovateľné a nadčasové kúsky. Vybrať si môžete z týchto kategórii topánok:

  • tenisky,
  • členková obuv,
  • čižmy,
  • sandále,
  • šľapky,
  • epadrilky.

Inšpiráciou v tejto kolekcii je sofistikovaný dizajn, typická čierno-biela farebná kombinácia, mohutné podrážky, ale aj elegancia a drzosť zároveň. Tieto kúsky sa hodia skutočne ku všetkému. Svojim spôsobom ide o nesmrteľnú klasiku, ktorá iba podčiarkne vašu jedinečnú osobnosť.

Odporúčame aj: Ako správne uskladniť letné oblečenie na zimu? Tu 7 rád, ktorých sa treba držať

Trendy sa menia, ale štýl zostáva!

V tvorbe Karla Lagerfelda sa snúbi nemecká dokonalosť a precíznosť, americká dravosť, ale aj francúzska nonšalantnosť. Ako povedal sám ikonický módny návrhár -  „Pre módu je zaujímavá len  minúta a budúcnosť – existujú, aby mohli byť zničené. Keby všetci robili všetko s úctou, nikam by sme sa nedostali.“

Ako sa hovorí, trendy odchádzajú, menia sa a prichádzajú nové. Ale čo je typické pre každého z nás, je náš štýl. Ten časom zostáva nemenný a iba v rámci neho dotvárame nielen naše oblečenie, ale aj náš celkový prístup k životu.

Tip pre vás: Najdrahšie Airbnb ubytovania sveta: Stráv noc na súkromnom ostrove ako Cristiano Ronaldo alebo v paláci v džungli

Dámska obuv Karl Lagerfeld

Zdroj: www.robel.sk

Topánky ako dokonalá bodka každého outfitu

Či chceme alebo nie, na detailoch záleží. A dokonalosť sa skladá práve z maličkostí. Preto sa oplatí investovať do kvalitných, nadčasových, originálnych a dokonalých kúskov, ktoré vás môžu sprevádzať doslova na každom kroku.

Doprajte svojim nohám to najlepšie z najlepšieho a nechajte sa očariť kúskami, ktoré sú typické pre značku jedného z najlepších módnych návrhárov v dejinách - a tým nie je nik iný ako práve Karl Lagerfeld.

Zdroj úvodnej foto: Robel.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní