Halloween trendy 2023 – toto sú TOP inšpirácie na halloweensky make-up

Halloween trendy 2023 – toto sú TOP inšpirácie na halloweensky make-up

Halloween je bežne označovaný za americký sviatok, ktorý sa slávi večer a počas noci z 31. októbra na 1. novembra, teda pred naším Sviatkom všetkých svätých. Hoci u nás nepatrí Halloween k bežne oslavovaným sviatkom, to nič nemení na tom, že halloweenske párty koncom októbra sú čoraz obľúbenejšie aj u nás. 

Čaká aj vás tento rok nejaká strašidelná halloweenská párty? Aké halloweenske kostými najviac preferujete vy? Patríte k tým, ktorí sa pustia len do nejakého jednoduchšieho halloweenskeho líčenia, alebo máte radšej prepracované strašidelné halloweenske masky? Ak hľadáte inšpiráciu na tohtoročný kostým, máme pre vás niekoľko tipov.

Aké tohtoročné trendy budú prevládať medzi halloweenskymi lookmi? Môžeme prezradiť, že mnohé budú inšpirované napríklad aj filmovými a seriálovými postavami, ktoré si tento rok získali našu pozornosť. Pozrite sa spolu s nami na TOP trendy Halloween líčenia 2023!

TOP halloweenske inšpirácie na masky pre tento rok:

1. Barbie

Ani neuvažujete o tom, že sa tento rok na halloweenskej party prezlečiete za desivú hororovú postavu? A čo tak skúsiť kostým Barbie? Ikonická bábika tento rok zavítala do kín v podobe celovečerného filmu s Margot Robbie v hlavnej role.

A tento film významne ovplyvnil aj svet módy, make-upu, bývania. Možno ste zaregistrovali termín Barbiecore. Tento štýl inšpirovaný blond ružovou bábikou si získal obrovské množstvo fanúšikov. Ak ste videli film Barbie, môžete sa pri výbere hallooweenskej masky inšpirovať niektorou postavou z filmu.

Môže to byť priamo stereotypická Barbie, ktorú hrala Margot Robbie, s blond hrivou a ružovým outfitom. Pridajte krásne ženské líčenie a, samozrejme, nezabudnite na vysoké opätky. Avšak, pokojne sa môžete inšpirovať aj ďalšími Barbie z filmu, napríklad prezidentkou Barbie či divnou Barbie.

TIP: V prípade, že sa vám páčia hallowenske kostýmy šité na mieru párom, skúste Barbie a Kena. 

Barbie

Zdroj: instagram.com/flashesflashes

2. Wednesday Addams

I ďalšie tohtoročné halloweenske trendy sú inšpirované filmovými a seriálovými postavami. Aj vy ste prepadli Netflix seriálu Wednesday o dcére z ikonickej rodiny Addamsovcov, ktorý bol odvysielaný koncom minulého roka?

Kostým Wednesday inšpirovaný postavou z filmov z 90. rokov (v ktorých Wednesday hrala Christina Ricci) sa na halloweenskych oslavách objavuje snáď pravidelne, no nadchádzajúci Halloween je skvelou príležitosťou k tomu, aby sme Wednesday opäť priviedli do horúcich trendov a tentokrát sa inšpirovali Wednesday v podaní herečky Jenny Ortegy.

Ani tentokrát by nemali chýbať zapletané dva vrkoče a tmavé oblečenie. Čo sa make-upu týka, vsaďte na tmavšie očné tiene a nalíčené pery, ktoré pôsobia tak trošku mŕtvolne. K bezchybnému looku by nemala chýbať ani veľmi svetlá pleť a na škodu nebudete primaľovať si aj trošku kruhov pod očami. 

Odporúčame: Oscar de la Renta - jesenná kolekcia svadobných šiat 2023

Wednesday

Zdroj: instagram.com/mishal.rajput._

3. Mala morská víla Ariel

S halloweenskymi kostýmami inšpirovanými tohtoročnými filmami ešte nekončíme. Do kín sa tento rok dostalo aj filmové spracovanie Malej morskej víly od Walta Disneyho v ktorej Ariel, princeznú z podmorského kráľovstva, stvárnila herečka Halle Bailey.

Či už si vytvoríte kostým inšpirovaný práve novodobou Ariel s tmavšou pleťou a prepletenými vlasmi, alebo Ariel, ako ju poznáme z pôvodného animovaného filmu, trafíte do čierneho. Rozhodne i vďaka spomínanej filmovej adaptácii boli toto leto morské panny také populárne. Beauty trendy ovplyvnil aj takzvaný Mermaidcore – štýl inšpirovaný morskými vílami a oceánom.

TIP: Pri tvorbe kostýmu sa vôbec nemusíte inšpirovať práve Ariel, fantázii sa medze nekladú. Vyčarovať zo seba môžete jedinečnú morskú pannu podľa svojho gusta. 

Ariel

Zdroj: instagram.com/tracihines

morská panna

Zdroj: instagram.com/carlavogel_

4. Ursula

Pri Malej morskej víle ešte chvíľku zostaneme. Ak nie ste práve na kostýmy inšpirované princeznami, čo tak skúsiť práve kostým inšpirovaný zápornou postavou? Hlavným antagonistom v snímke o morskej víle je Ursula, zlá morská čarodejnica s chápadlami. Ak sa nebojíte s halloweenskym make-upom troška hrať, Ursula je vďačnou voľbou.

Chce to však mať poruke viac farieb na tvár. Chce to mŕtvolne modrastú až fialkovú pleť a ostro vykreslené čierne obočie. Zabodujete výrazným líčením očí s modrými očnými tieňmi a krvavo červenými perami. Na vlasy môžete použiť farebné spreje či parochňu a ako outfit čierne alebo tmavofialové šaty. Ale, samozrejme, fantázii sa medze nekladú. 

Ursula

Zdroj: instagram.com/hiptall

5. Maleficent

Film Maleficient, u nás Vládkyňa zla, rozhodne nepatrí k tým novším, prvý diel bude mať nasledujúci rok desaťročné výročie. Avšak, Zloriana, čarovná víla, ktorá začaruje princeznú Auroru, do istej miery ovplyvnila tohtoročné trendy. Do trendov sa totižto skrz videá na sociálnej sieti TikTok dostal takzvaný villain make-up trend, čo môžeme preložiť ako zlodušský make-up.

Villain make-up je trend v líčení inšpirovaný zápornými postavami z filmov, konkrétne sexi zvodnými záporáčkami, napríklad aj Zlorianou, ktorú si zahrala Angelina Jolie. Villain make-up, to sú výrazné líčenie očí a očné linky aj ostro ohraničené obočie a kontúry. Pozornosť treba venovať aj výraznej farbe pier.

Čo už si vytvoríte kostým priamo inšpirovaný Zlorianou z filmu Vládkyňa zla, alebo zvolíte ako svoju predlohu nejakú sexi ženskú zápornú postavu sršiacu sexepílom z iného filmu, je len na vás. 

Odporúčame: ​Brad Pitt zmenil imidž a fanúšikom vyrazil dych. Takto vyzerá pred 60-tkou?!

Maleficient

Zdroj: instagram.com/ooo_lin_ooo

6. Balerína

Od sexi záporáčky k nežnej baleríne. Balletcore – i tento trend počas tohto roka ovplyvnil beauty a módny svet. Tomuto štýlu inšpirovanému svetom baletu kraľujú saténové a tylové sukne, body, korzety, vestičky, zavinovacie suke a topy či kardigány. I vlasové trendy boli ovplyvnené Balletcore – k najhorúcejším letným vlasovým trendom roku 2023 patril uhladený vysoký drdol, teda taký, aký nosia baleríny.

Vytvoriť kostým baleríny z toho, čo máte doma, nemusí byť vôbec nárožné. Ak máte nejakú tylovú alebo saténovú sukienku, máte prakticky z polovice vyhrané. Pridajte pančušky a návleky, body a spomínaný drdol. K tomu postačí aj nežný prirodzený make-up a môžete vyraziť na párty. 

@minazibayi Ballerina makeup I used to do ballad when I was a little girl #b#ballerinamakeupm#makeup original sound - Mina

7. Beetlejuice

Budúci rok príde po tridsiatich šiestich rokoch do kín pokračovanie filmu Beetlejuice od slávneho režiséra Tima Burtona. Z tejto fantasy hororovej komédie pochádza, ako názov napovedá, záporná postava zvaná Beetlejuice, ktorú si zahral Michael Keaton. Táto postava má naozaj nezameniteľnú vizáž, zelené vlasy dopĺňa bielo-čierny pásikový kostým.

Hoci ide o mužskú postavu, perfektne sa ňou dá inšpirovať aj pri tvorbe ženského halloweenskeho kostýmu. A keďže sa blíži očakávané pokračovanie ikonickej snímky, je na čase si Beetlejuica pripomenúť. Či už zvolíte skôr strašidelné líčenie, alebo sexi ženskú verziu tohto záporáka, je len na vás.

Beetlejuice

Zdroj: instagram.com/madykennedy

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/makeup_creation_mayula, instagram.com/gulfam_shahana_jana, instagram.com/katiifirecat


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní