Horúci trend v líčení z TikToku – vyskúšaš aj ty dramatický villain make-up?

Horúci trend v líčení z TikToku – vyskúšaš aj ty dramatický villain make-up?

Trendy v líčení sa menia podobne ako trendy v obliekaní. Nielen každý rok, ale v podstate aj niekoľkokrát za sezónu sa stretávame s novými trendami, do ktorých sa zamilujú mnohé ženy, alebo ich naopak odsúdia. Na meniace sa make-up trendy môže mať vplyv množstvo faktorov. Inšpirované môžu byť zmenou ročného obdobia, farbami, ktoré sú aktuálne v móde, tým, čo vidíme na prehliadkových mólach alebo na celebritách a mnohým ďalším. 

Raz je v móde nenápadné obočie, potom zase poriadne zvýraznené. Jedno obdobie sa nosia sýte farebné rúže, potom zase len rúže v jemných zemitých tónoch. Tenké farebné linky striedajú výraznejšie čierne linky a tak podobne. 

Všimli ste si, aký trend v líčení sa značne rozšíril v posledných týždňoch? Ide o takzvaný villain make-up trend, ktorý sa začal najskôr šíriť najmä na mobilnej aplikácii a sociálnej sieti TikTok. Tento trend si zamilujú v prvom rade ženy obľubujúce výraznejší make-up. O čo ide?

Ako na temný sexi look záporáčky?

Slovko villain môžeme z angličtiny preložiť ako zločinec, zloduch či zlosyn. Villain make-up je teda akýsi zlodušský make-up. Ide o trend v líčení inšpirovaný zápornými, resp. negatívnymi postavami z filmov a animovaných rozprávok, avšak nie hocijakými, ale hlavne sexi zvodnými záporáčkami a ich sexepílom. 

Ako predlohu si môžete predstaviť napríklad Angelinu Jolie ako Maleficent vo filme Vládkyňa zla. To znamená poriadne výrazné oči, zvýraznené kontúry a zmyselné pery. Villain make-up má ďaleko od jemného prirodzeného líčenia. Ide o dramatické líčenie, ktoré zároveň pôsobiť zvodne, zmyselne, no taktiež žensky. Skrátka, cieľom je vyzerať ako sexi bohyňa, ktorú nemožno označiť práve za poslušné dievčatko. 

A ako si vytvoriť villain make-up? V prvom rade sa zamerajte na obočie, ktoré by malo byť výraznejšie a ostrejšie, vďaka čomu vytvoríte prísnejší pohľad. Dôležité sú oči, pri ktorých sa netreba báť čiernej. Tým pravým orechovým sú hrubšie čierne linky. Vôbec nemusí ísť o linky s ostrými líniami, pokojne vytvorte rozmazanejšie linky s očnými tieňmi.

Potom pozornosť upriamte na zvýraznenie kontúr. Lícne kosti treba poriadne podčiarknuť, čo rovnako pridá na prísnom výraze. A čerešničkou na torte sú pery. Ak je celý make-up už poriadne výrazný, voliť môžete tmavšie zemité tóny. No rozhodne sa netreba báť a voliť môžete aj krvavú červenú alebo bordovú až fialovú. 

Aký je váš názor na takýto štýl líčenia? Ak to chcete skúsiť, môžete sa inšpirovať aj videami nižšie!

@emblawigum Villain makeup ib: @Mirta Miler @Hayley product details: @ABH Cosmetics brow freeze, concealer & brow wiz @EVE LOM moisture cream @KVD BEAUTY good apple full coverage serum foundation @elfcosmetics halo glow contour, blush & powder @maccosmetics skinfinish sunstruck matte bronzer @Benefit Cosmetics UK shellie blush & fan fest mascara @Huda Beauty matte obsessions eyeshadow pallette warm @MorpheOfficial sweet tea lipliner @loréal paris 642 lipstick @Lilly Lashes faux mink sassy #makeuptransformation ♬ original sound - Honeyxaudios
- Anketa

ČO HOVORÍTE NA VILLAIN MAKE-UP TREND? PÁČI SA VÁM TAKÉTO LÍČENIE?

Odpovedalo 29 ľudí  

Vyzerá to úžasne, pokojne by som takýto make-up zvolila aj na bežný deň.
31%
Páči sa mi tento štýl, ale myslím si, že takéto líčenie je vhodné na špeciálne príležitosti.
38%
Vôbec sa mi to nepáči, nič neprekoná jemný prirodzený make-up.
31%

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/make_malvina_up, instagram.com/yeye.mua, instagram.com/montoyadiana_


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní