Červená je farbou jesene a tieto kúsky nemôžu chýbať ani v tvojom šatníku!

Červená je farbou jesene a tieto kúsky nemôžu chýbať ani v tvojom šatníku!
  • 20.09.2023
  • Michaela Kožáková

Tento rok sa objavil jeden trend, ktorý nedokázal ignorovať žiadny dizajnér ani módna značka. Hovoríme samozrejme o ružovej, presnejšie o svetlej, fuchsiovej, výraznej ružovej, ktorá odštartovala trend Barbiecore (fenomén, ktorý v sebe spája ducha ikonickej bábiky a čerpá inšpiráciu z jedinečného štýlu).

Keďže každý od Anne Hathaway až po Sebastiana Stana mal na sebe neónovú ružovú od hlavy po päty, zdalo sa že po zvyšok roku 2023 sa budeme obliekať do tejto farby. Éra ružovej farby však skončila s príchodom nového farebného trendu - horúcej červenej.

Už vás nudí nosiť zemité farby? Oživte svoj jesenný šatník výraznou červenou, ktorá je jednoznačným hitom pre túto sezónu.

Neprehliadni: Čierne topánky na jeseň – 4 štýly na rôzne príležitosti

Najaktuálnejšie farby jesene 2023

Aké sú farby jesene? Ktoré trendy farby by ste mali nosiť? Každú jeseň prichádzajú módni dizajnéri s novými farbami. Jesenné počasie a nálada nás priamo navádza nosiť zemité farby, odtiene hnedej farby a teplé farby, ktoré sa hodia do upršaných dní. Avšak prelom ročných období a vyfarbená jeseň je vhodná i pre odvážnejšie farby do jesenného šatníka. 

Medzi trendové pastelové farby pre tohtoročnú jeseň patrí levanduľová, ktorá vnesie do vášho vzhľadu spiritualitu a pokoj. Za najmódnejšie farby jesene sa považuje aj ľadová modrá, tzv. prášková ružová, jemná marhuľová, výrazná žltá, nápaditá olivovo zelená a kobaltová farba. Tlmené a nadčasové farby, ktoré by vo vašom šatníku tiež chýbať nemali je čokoládová hnedá a terakotová farba. 

Jesenné outfity oživí aj béžová a hnedá zemitá farba, tie však počas jesene 2023 zostávajú v úzadí. Jednoznačným hitom pre kolekcie jeseň 2023 je neprehliadnuteľná červená.

Ikonická červená farba

Ohnivá červená sa objavila vo veľkom na predvádzacích mólach pre tohtoročnú jeseň. Módne domy zvučných mien podľahli odtieňom červenej a do svojich kolekcií s veľkou radosťou zahrnuli túto živú farbu v podobe šiat, kabátov, jesenných svetrov či doplnkov. Jasná červená, oranžovo tónovaný odtieň, sýto šarlátová, odvážna paradajková červená či krásna čerešňová - červená v šatníku by mala byť vašou základnou farbou pre túto jeseň.

Od dvojradových blejzrov po priliehavé sukne, až po svetrové šaty a kašmírový úplet - tieto módne kúsky oživia celý váš vzhľad.

Pozri aj: Ako nosiť bootcut džínsy – najväčší trend roka 2023? TAKTO ich kombinuj a budeš štýlová!

Kabát

Zdroj: PINTEREST/fashionista.com

Jasná červená, vínovočervená, rubínová červená, ohnivá červená v šatníku- ako ju nosiť?

Pre minimalistov, ktorí nie sú úplne pripravení na takúto výraznú farbu, alebo pre zarytých vznávačov univerzálneho kapsulového šatníka, je nosenie červenej jedným z najjednoduchších spôsobov, ako vniesť farebnosť a rozmanitosť do pochmúrnych jesenných dní. Introverti môžu byť tiež skeptickí, pretože ohnivá červená môže pôsobiť ako veľká výzva, no existuje viac spôsobov, ako nosiť túto nápadnú farbu. Kombinovanie červenej s neutrálnymi farbami je jedným z nich.

Veľkou výhodou tejto farby je, že sa hodí ku všetkým typom pleti. Či už má vaša pokožka hnedastý nádych alebo patríte medzi porcelánové bábiky, červená farba pristane každej z vás.

Červený komplet

Ak ste odvážna, stavte na komplet vo výraznej červenej farbe. Môže ísť o oversized sako so širokými nohavicami alebo elegantný overal. S doplnkami to veľmi nepreháňajte. Voľte jemné naúšnice a kabelku na bežné dni.

Červená koža + džínsovina

Áno, čítate správne. Kožená bunda v nápaditej červenej farbe je štýlová a neprehliadnuteľná. Najlepšie je ju skombinovať s dlhou džínsovou sukňou a vyššími čiernymi čižmami na podpätku. Vzhľad doplňte náušnicami v tvare kruhov a čiernou minimalistickou kabelkou.

Červený sveter + čierna farba

Táto kombinácia je ideálna pre tých, ktorý milujú minimalistický štýl. Vylepšite svoj klasický čierny vzhľad dávkou farby pomocou nadýchaného úpletu v podobe teplého červeného svetra. Takýmto spôsobom sa nevzdáte svojho obľúbeného vzhľadu a zároveň rozjasníte svoj deň.

Červené šaty

Kým sa nazdáme, bude sezóna večierkov a červené šaty budú tou najlepšou zbraňou vo vašom arzenáli. Neprehliadnuteľné a štýlové, zatiaľ čo malé čierne šaty pôsobia zastaralo a dlhé čierne šaty zase pochmúrne, červené šaty je to čo, na čo sme všetky čakali.

Červený kabát

Výrazný červený kabát z vás spraví neprehliadnuteľnými všade, kam sa vyberiete. Či už ide o dlhý, do pásu, oversized alebo elegantný, kombináciou s džínsami, čiernymi nohavicami či dlhou sukňou nikdy nič nepokazíte.

Červené doplnky

Ak by červená od hlavy po päty bola pre vás veľmi odvážnou voľbou, najjednoduchší spôsob, ako zahrnúť tento trend do vašich jesenných outfitov, je pridať trochu červenej farby do vašich doplnkov. Od spoločenských topánok až po večerné kabelky, okoreňte každý váš outfit pikantnou dávkou červenej.

INŠPIRUJTE SA: Ikonická červená farba

Jasná červená v podobe pútavého kostýmu

Červená

Zdroj: PINTEREST/eonline.com

Ohnivá červená v uliciach Kodane

Červená

Zdroj: PINTEREST/youtube.com

Ikonická červená farba v podobe dlhých šiat

Šaty

Zdroj: PINTEREST/fashionista.com

Farby a vzory jesene - červená v kombinácii s károvanou sukňou

Červená

Zdroj: PINTEREST/fashionista.com

Farby jesene - jasná červená farba

Červená

Zdroj: PINTEREST/styledumonde.com

Jasná červená kožená bunda a džínsy

Červená

Zdroj: PINTEREST/popsugar.com

Dokonalý jesenný outfit

Červená

Zdroj: PINTEREST/fashionista.com

Červená farba a elegantné jesenné šaty

Šaty

Zdroj: PINTEREST/thezoereport.com

Červená farba v uliciach Milána

Červená

Zdroj: PINTEREST/whowhatwear.com

Farby jesene - červená

Červená

Zdroj: PINTEREST/purewow.com

Jesenné kúsky v podobe kabáta a ponča v červenej farbe

Červená

Zdroj: PINTEREST/gettyimages.com

Zdroj foto: úvodná koláž: PINTEREST/vogue.com, PINTEREST/harpersbazaar.com, PINTEREST/whowhatwear.com  

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Katarína Konečná 21.09.23 11:03

KK
karma
105.00

Červenú farbu mám rada, vybrala by som si :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní