Široké nohavice sú hitom tejto sezóny! Hodia sa každej bez ohľadu na typ postavy

Široké nohavice sú hitom tejto sezóny! Hodia sa každej bez ohľadu na typ postavy

Už niekoľko desaťročí sú trendom rifle, alebo inak povedané džínsy, ktoré sme si mnohé obľúbili. Sú dostupné v rôznych strihoch, farbách a prevedeniach a tak nečudo, že patria k najpredávanejším módnym kúskom. No dnes si dámy zmilovali nové strihy nohavíc, s ktorými k nám prichádzajú rôzny módni návrhári.

Už pred niekoľkými mesiacmi nám návrhári dali najavo, že do módy prichádza nový strih nohavíc, teda široké nohavice, ktoré sa dajú ľahko kombinovať a sú vhodné na rôzne príležitosti. S jedným typom týchto nohavíc sme sa mohli stretnúť už pred niekoľkými rokmi a už vtedy bolo jasné, že o nich nepočujeme prvý a poslednýkrát. Ich výhodou je, že sa dajú kombinovať so športovými doplnkami, ako aj s tými elegantnými. A navyše, do tohto premenlivého počasia sú ako stvorené!

cullotes nohavice

Zdroj: pinterest.com

Dámske široké nohavice CULOTTES a PALAZZO

Ak vám tento názov niečo hovorí, tak sa nemýlite. Práve tento strih nohavíc sme mali na mysli, keď sme vyššie písali, že široké nohavice nie sú úplnou novinkou vo svete módy. Culottes nohavice (horný obrázok) sú geniálnym strihom, ktorý začína lichotivým strihom v páse a končí širšími nohavicami niekde nad členkami alebo v polke lýtok. 

Sú vyrábané z rôzneho materiálu, dostupné v rôznych farbách a sú navrhnuté tak, aby zapadali do osobného štýlu každej dámy. Ak hľadáte pohodlnú alternatívu k tesnejším nohaviciam, culottes sú správnou voľbou. Dajú sa kombinovať s teniskami i s lodičkami. 

Predĺženou verziou sú nohavice PALAZZO (dolný obrázok), ktoré sú rovnako mimoriadne pohodlné vďaka svojmu voľnému strihu. Na druhej strane však tento typ nohavíc nemusí byť aj taký variabilný a nemusí zaujať úplne všetky dámy, nakoľko sa nohavice rozširujú smerom od pása nadol. 

Pozri aj: Podprsenkový top ako kontroverzný trend? Zabodujú hlavne dámy s menšími prsiami!

plazzo nohavice

Zdroj: pinterest.com

BANANA PANTS a BANANA JEANS nohavice

Menej známym kúskom sú banana pants (dolný obrázok), ktoré sa od predchádzajúcich nohavíc značne líšia. Kým culottes a plazzo sa rozširujú smerom nadol, banana pants sa smerom nadol zužujú. Aj keď dizajnéri tvrdia, že sa hodia k akémukoľvek typu postavy, nie je ľahké ich kombinovať s inými prvkami šatníka. Pred storočím boli totižto súčasťou „uniformy" jazzových interpretov, preto je ťažké predstaviť si ich v nejakom elegantnom poňatí. Nemusíte sa však báť, pretože sú prispôsobené ženským krivkám. Pokojne ich teda zlaďte so skrátenou bundou alebo predĺženým svetrom. Hodia sa k ním lodičky, ale aj mokasíny či oxfordky. 

Obľúbené sú aj banana jeans, ktoré majú podobný strih, no sú vytvorené z obľúbeného denimového (džínsového) materiálu.

Zaujme ťa: Sorbetové pastelové odtiene v móde: Rozžiar svoj šatník optimizmom!

banana pants

Zdroj: pinterest.com

Možno sa vám bude zdať, že ide o trendy nohavice, ktoré sú vhodné skôr pre mladšie ročníky a možno štíhlejšie dámy, no treba si uvedomiť, že v móde neexistujú žiadne obmedzenia, ktoré by sa veku alebo typu postavy týkali. Široké nohavice sú vhodné pre všetky dámy bez ohľadu na typ postavy. Stačí ich vedieť správne skombinovať!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Katarína Konečná 13.09.21 08:53

KK
karma
109.00

pekné, pohodlné, móda sa vracia späť

  • 0
Odpovedať

Marianna Rajniaková 14.09.21 19:57

MR
karma
109.00

áno, stále je teplo, nosím podobné takmer každý deň

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 17.09.21 17:22

MM
karma
100.00

pekné i praktické, vhodné skôr pre mladšie ročníky

  • 0
Odpovedať

Katarína Šugar 04.10.21 18:09

karma
108.00

Kedysi som nosievala iba take, ale teraz by som si ich na sebe uz nevedela predstavit. Uz nosim iba uzke rifle.

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 07.10.21 14:19

JK
karma
100.00

Móda sa stále opakuje kedysi som také nosila

  • 0
Odpovedať

Anna Angyalová 07.12.21 17:44

AA
karma
-1.00

Predsa len najviac pristanú štíhlym ženám.

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 06.05.22 20:40

karma
-1.00

Stále budú IN

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní