Tajomstvá slávnych: Ktoré celebrity bojovali s neplodnosťou?

Tajomstvá slávnych: Ktoré celebrity bojovali s neplodnosťou?
  • 26.11.2022
  • Lenka Biba Slovak

S neplodnosťou či s problémom otehotnieť sa stretávajú mnohí ľudia okolo nás. Isté veci zostávajú tabu, avšak v niektorých situáciách je fajn, ak sa o rôznych problémoch začne rozprávať nahlas. Tam nepochybne patrí aj neplodnosť či neúspešné snahy o tehotenstvo a s tým súvisiace príčiny.

Medzi ľudí, ktorých postretol tento problém, patria aj celebrity a ľudia známi po celom svete. Nielen Jennifer Aniston, ale napríklad aj Celine Dion či Anne Hathaway bojovali s neplodnosťou dlhé roky, či dokonca desaťročia.

Neplodnosť je vážny problém, ktorý trápi veľmi veľa žien častejšie, ako by ste si mysleli. Bohužiaľ, až v posledných rokoch sa táto téma diskutuje na verejnosti a dostáva sa do povedomia i v našej spoločnosti.

Jennifer Aniston

Dnes už 53-ročná svetová herecká hviezda Jennifer Aniston, ktorej sláva odštartovala seriálová postava Rachel Green z nesmrteľných Priateľov, sa až doteraz vyrovnáva s neplodnosťou a jej dlhoročnou neúspešnou snahou o bábätko. Podľa jej slov sa o deti snažila veľmi intenzívne, pričom skúšala aj umelé oplodnenie. Bohužiaľ, nepodarilo sa jej to.

Jennifer Aniston už dnes o sebe prezrádza, že v horizonte od jej 30 do 40 rokov si prechádzala veľmi ťažkým obdobím, ktoré súviselo s jej snahou otehotnieť. Sama hovorí, že podstúpila asistovanú reprodukciu – umelé oplodnenie, skúšala veľa prírodných produktov, ... jednoducho všetko to, čo by jej mohlo pomôcť na ceste za vytúženým dieťatkom.

Na rozdiel od „obyčajných" žien, sú celebrity pod neustálym drobnohľadom médií, paparazzov a širokej verejnosti. Musia tak čeliť aj mnohým „súdom" zo strany spoločnosti. Ako tvrdí, ona i mnohé jej kolegyne museli dlhé roky čeliť nátlaku médií, ako aj mnohým klamstvám o tom, že uprednostnili kariéru pred deťmi. A to Jennifer veľmi zraňovalo.

Odporúčame: Seriál Priatelia: Ako vyzerajú a čo robia dnes herci z tohto legendárneho sitkomu?

Jennifer Aniston

Zdroj: instagram.com/jenniferaniston

Celine Dion

Celine Dion je svetová spevácka hviezda, ktorá má naozaj zlato v hrdle. Je však známa nielen skvelými speváckymi show a nesmrteľným oscarovým soundtrackom k filmu Titanic, ale aj jej pokusmi mať dieťatko a problémami s neplodnosťou.

Nakoniec, po šiestich pokusoch o umelé oplodnenie a potratom, v roku 2010 porodila dvojičky.

Anne Hathaway

Anne je veľmi obľúbenou a vyhľadávanou herečkou. Celosvetový úspech a zisk Oscara ale striedal neúspech v snahe otehotnieť. Keď na sociálnej sieti Instagram v roku 2019 oznámila, že čaká svoje druhé bábätko, jedným dychom dodala: „Pre všetkých, ktorí si prechádzajú peklom neplodnosti, vedzte, že žiadne moje tehotenstvo nebolo jednoduché. Posielam vám veľa lásky."

Sarah Jessica Parker

Štýlová, sexi a obľúbená predstaviteľka Carrie Bradshaw zo seriálu Sex v meste – Sarah Jessica Parker, má so svojim manželom Matthewem Broderickom dve deti. Jej staršie dieťa porodila ešte v roku 2002, avšak s druhým tehotenstvom mala veľké problémy.

Preto sa spoločne rozhodli nakoniec využiť služby náhradnej matky, ktorá im v roku 2009 porodila ich druhé dieťatko.

Neprehliadnite: KVÍZ: Najznámejšie seriály a seriálové postavy – poznáš všetky?

celine dion

Zdroj: instagram.com/celinedion, instagram.com/annehathaway, instagram.com/sarahjessicaparker

Nicole Kidman

Áno, do tejto skupiny slávnych celebritných žien patrí aj Nicole Kidman. Sama priznala, že cesta za dieťatkom pre ňu nebola vôbec jednoduchá. Počas manželstva s hercom Tomom Cruisom si spoločne adoptovali dcéru Isabellu a syna Connora.

V roku 2006 sa Nicole vydala za speváka Keitha Urbana a v roku 2008 porodila ich dcérku Sunday Rose. Avšak potom prišli problémy otehotnieť znova. Aj oni sa preto rozhodli využiť služby náhradnej matky a druhú dcérku Faith im vynosila a porodila práve náhradná matka.

Courteney Cox

Nielen Jennifer Aniston ako seriálová Rachel, ale aj Courteney Cox ako seriálová Monika z Priateľov priznala, že jej snaha mať bábätko bola veľmi náročná a strastiplná. Courteney mala za sebou veľa potratov, až kým priviedla na svet dcérku Coco, ktorú porodila z umelého oplodnenia.

Týmto ťažkým obdobím si prechádzala vtedy, keď natáčali seriál Priatelia – konkrétne scénu, kedy seriálová Rachel porodila svoje dieťa a všetci za ňou prišli do nemocnice. Vtedy bola Courteney Cox iba deň po jednom z mnohých potratov.

Odporúčame aj: Rebel Wilson sa splnil sen – stala sa MATKOU! Svojmu „zázraku“ dala krásne meno

nicole kidman

Zdroj: instagram.com/nicolekidman, instagram.com/courteneycoxofficial

Michelle Obama

Niekdajšia prvá dáma Spojených štátov amerických mala za sebou niekoľko potratov a umelých oplodnení, pričom nakoniec prostredníctvom jedného z nich porodila svoje dve dcéry – Maliu a Sashu. Tému neplodnosti propagovala v spoločnosti aj vtedy, keď bol jej manžel Barack Obama prezidentom USA.

Jessie J

Jessie J je obľúbená populárna speváčka, ktorá na jednom zo svojich koncertov ešte v roku 2018 pred zaspievaním skladby Four Letter Word publiku povedala: „Neplodnosť nesmie byť niečo, čo nás definuje. Chcela som napísať túto pieseň pre seba vo chvíľach bolesti a smútku, ale tiež preto, aby som sa rozveselila a zároveň dala ľuďom niečo, čo môžu počúvať v ich naozaj ťažkých chvíľach. Takže pokiaľ ste si prešli niečím podobným, vedzte, že so svojou bolesťou nie ste sami a myslím na vás, keď spievam túto pieseň."

Jessie J na svoje bábätko stále ešte len čaká, pričom všetky jej pokusy o otehotnenie boli doteraz, žiaľ, neúspešné.

Zaujme vás: Zimná čiapka, ktorá pristane každej! Siahni po „beanie“, ktorú si zamiluješ

jessie j

Zdroj: instagram.com/michelleobama, instagram.com/jessiej

Úvodná koláž - zdroj foto: instagram.com/jenniferaniston, instagram.com/annehathaway, instagram.com/nicolekidman
 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní