Jennifer Aniston roky sužovala nespavosť. Takto ju porazila!

Jennifer Aniston roky sužovala nespavosť. Takto ju porazila!
  • 09.06.2022
  • Veronika Nemčeková

Americká herečka Jennifer Aniston patrí medzi najpopulárnejšie a najúspešnejšie hollywoodske hviezdy. Vysoké pracovné nasadanie si však často vyberá svoju daň. Neobchádza pritom ani celebrity. Často ich trápia napríklad problémy so spánkom, ktorého nedostatok má za následok nesústredenosť, únavu, podráždenie, stratu energie či zvýšenú hladinu stresu.

Aniston sužovala nespavosť, námesačnosť a dokonca aj spánková úzkosť viac ako 20 rokov. Herečka o problémoch prehovorila v interview pre magazín PeoplePozrite sa, čo vo svojom živote musela zmieniť a aká bola jej cesta k zdravému spánku.

Problémy so spánkom sa objavili po tridsiatke

Rodáčka z kalifornského Los Angeles oslávila vo februári 53. narodeniny. Problémy so spánkom sa u nej začali prejavovať pred 20 rokmi. „Myslím, že sa to začalo niekde po mojej tridsiatke alebo možno ešte skôr, ale následky nedostatku spánku si nezačnete všímať, keď ste mladší, pretože vtedy sa cítite byť neporaziteľní,“ uviedla Aniston

„Začalo sa to ako niečo, čo jednoducho akceptujete, až neskôr si zrazu začnete uvedomovať to, čo nedostatok spánku spôsobuje a ako to ovplyvňuje váš deň, prácu, myseľ a fyzickú kondíciu,“ prezradila ďalej herečka, ktorá je známa napríklad z filmov Bruce, Všemohúci, Riskni to s Polly, Marley a ja, Skús ma rozosmiať alebo My sme Millerovci.

Odporúčame: Ako si vybrať pohodlnú posteľ pre celé telo

Jennifer Aniston

Zdroj: instagram.com/jenniferaniston

Počítanie prasklín v stene a námesačnosť

Keď predstaviteľka Rachel Green zo seriálu Priatelia nedokázala zaspať, často sa jej stávalo, že zízala do steny a počítala praskliny. Sledovala tiež množstvo času, ktorý trávila zaspávaním. Počítala koľko hodín prebdela, čo bolo pre ňu veľmi stresujúce. „Čím viac som sa tým trápila, tým ťažšie sa mi zaspávalo,“ vyznala sa.

Aniston má skúsenosť aj s námesačnosťou. „Bolo o mne známe, že to robím. Zobudili ma domáce alarmy, ktoré som spustila. Myslím si, že to už nerobím – vtedy som mala obrovský nedostatok spánku,“ povedala.

Prečítajte si: Kvalitný spánok je nutné podporovať správnym jedlom. Aké to je?

Jennifer Aniston

Zdroj: instagram.com/jenniferaniston

Nespavosť neriešila dlhé roky

Herečka sa tiež vyjadrila, že zo začiatku odmietala vyhľadať lekársku pomoc, pretože problémy so spánkom zľahčovala. Až o niekoľko rokov neskôr dospela k záveru, že ide o vážny problém, ktorý potrebuje vyriešiť, ak chce žiť zdravo.

„Stalo sa z toho niečo, s čím som skutočne bojovala. Kedysi to bola posledná vec na zozname priorít, ale nemôžete skutočne dodržiavať tri piliere zdravia – stravu, cvičenie a spánok, ak nemôžete naozaj cvičiť a nemôžete správne jesť, keď nespíte dobre, pretože vaše fyzické hodiny sú úplne rozladené,“ vyznala sa.

Pozri aj: Terapia tmou: Pre niekoho liek a pre iných hrôza i hazard so zdravím

Jennifer Aniston pes

Zdroj: instagram.com/jenniferaniston

Vyhľadala pomoc odborníkov a urobila zásadné zmeny

Keď Aniston pochopila, že sama problémy so zaspávaním nedokáže vyriešiť, rozhodla sa vyhľadať lekársku pomoc. Rovnaký krok odporúča aj iným ľuďom, ktorých trápi nespavosť a jej následky.

Herečka vďaka odbornej pomoci konečne dobre spí. Zmenila viacero návykov, ktoré jej sťažovali zaspávanie a vytvorila si spánkový rituál. Pred tým, ako ide do postele, dopraje si čas na oddych, zapojila strečing alebo jogu a necháva telefón mimo spálne. 

Vytvorila si aj večernú rutinu. Snaží sa chodiť spať vždy v rovnaký čas, čo je pre ňu niekedy výzvou, pretože rozvrh hercov býva často dynamický. Aniston podporuje kampaň Seize the Night & Day. Jej cieľom je poradiť ľuďom z celého sveta, ako riešiť problémy so spánkom.

Niektorí ľudia nechcú dovoliť domácim miláčikom, aby spali spolu s nimi v posteli. Tvrdia, že sa im potom nespí pohodlne. Herečka však má v tom jasno. Posteľ zdieľa so svojimi psami, ktorí sú podľa nej príliš rozkošní na to, aby ich vyhodila.

Zdroj foto: úvodná fotka - instagram.com/jenniferaniston

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Iveta Moravčíková 10.06.22 12:42

IM
karma
100.00

na tuto temu ked niečo mi bolo povedané vitaj v klube

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 14.06.22 23:39

AK
karma
100.00

Týmto problémom trpí čoraz viac populácie.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní