Tip na chutnú polievku – kapustovo-rajčinová polievka so zemiakmi podľa Ivany Gáborík

Tip na chutnú polievku – kapustovo-rajčinová polievka so zemiakmi podľa Ivany Gáborík

Patríte k tým, ktorí polievky veľmi neobľubujú alebo si naopak neviete predstaviť, že fungujete bez polievok? Pravdou je, že polievky sú skutočne vítané v našich jedálničkoch. Teplá polievka dokáže skvelo naštartovať trávenie a pripraviť ho na konzumáciu pevnej stravy, tiež je zdrojom cenných živín. Samozrejme, takéto tekutejšie pokrmy majú priaznivý vplyv aj na vyprázdňovanie. Ak máte so zápchou častý problém, skúste zaradiť do jedálnička i viac polievok.

Receptov na chutné polievky nájdeme na internete skutočne neúrekom, pripraviť sa dajú prakticky z akýchkoľvek potravín a surovín. Klasikou sú vývary, ale aj krémové zeleninové polievky, no rozhodne sú dobrou voľbou aj sýte polievky zo strukovín. Každý si tak môže zvoliť tie, na ktorých si s radosťou pochutná.

Ak nabudúce nebudete vedieť, akú polievku uvariť, vyskúšať môžete napríklad túto kapustovo-rajčinovú polievku so zemiakmi podľa tanečnice Ivany Gáborík, ktorá sa dá pripraviť s mäsom aj v bezmäsitej verzii.

Známa tanečnica na svojom instagramovom účte zdieľa s fanúšikmi rôzne oblasti svojho života a neraz sa podelí aj o to, čo doma pripravuje v kuchyni. Vyskúšate jej recept na túto chutnú polievočku, ktorá je isto skvelou voľbou aj do sychravejších jesenných dní?

Ingrediencie na kapustovo-rajčinovú polievku podľa Ivany Gáborík:

  • 1 malá biela hlávková kapusta
  • rajčinový pretlak (lúpané pasírované paradajky)
  • zemiaky
  • vývar
  • soľ
  • bobkový list
  • rasca
  • cukor
  • olej

Postup prípravy: Kapustu nakrájame na menšie kúsky a v hrnci ju trochu osmažíme na rozpálenom oleji. Následne ju začneme postupne zalievať vývarom. Keď kapusta trošku zmäkne, pridáme pár zemiakov nakrájaných na menšie kocky. Osolíme, pridáme rascu a bobkový list.

Povaríme a keď sú zemiaky skoro mäkké, prilejeme rajčinový pretlak a ešte podľa chuti pridáme cukor. Prevaríme a keď sú zemiaky aj kapusta mäkké, polievku odstavíme a môžeme podávať.

TIP od Ivanky: Ak máte vývar a je v ňom dobré mäsko, možno ho nakrájať nadrobno a pridať do polievky. Dobrú chuť!

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/iversanns


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní