Magnéziový olej - najlepší spôsob, ako si doplniť horčík? Zisti viac!

Magnéziový olej - najlepší spôsob, ako si doplniť horčík? Zisti viac!

Horčík predstavuje pre naše telo skutočne významný minerál, ktorý má v organizme nespočetné množstvo funkcií. Nedostatok tejto látky pritom môže napáchať viacero škôd. Počuli ste však už o jeho aplikácii priamo na pokožku tela a jeho vstrebávaní cez kožu? Magnéziový olej nie je až taký známy, čo je však veľká škoda. Ide o prostriedok, ktorý napomôže nielen zvýšiť hladiny horčíka v tele, ale potlačí i mnohé zdravotné ťažkosti. Ďalšie zaujímavé aj dôležité informácie sa o tomto netradičnom oleji dozviete v nasledujúcom článku!

O aký prípravok ide?

Magnéziový alebo inak aj horčíkový olej nie je tak celkom klasický olej. Ide totiž o koncentrovaný roztok prírodne sa vyskytujúceho chloridu horečnatého. Označený za olej je kvôli tomu, že svojimi vlastnosťami aj textúrou sa olejom podobá. Tento prípravok je v každom prípade určený na aplikáciu priamo na pokožku. Procedúra, pri ktorej je horčíkový olej aplikovaný na pokožku tela, je pritom medzi odborníkmi nazývaná ako transdermálna horčíková, respektíve magnéziová terapia. Po aplikácii oleja dochádza k okamžitému vstrebávaniu minerálu cez kožu a jeho smerovaniu do svalov.

Ukazuje sa, že magnéziový olej je okrem iného efektívnym spôsobom, ako doplniť telu horčík. Neprechádza cez tráviaci trakt a horčík je z neho absorbovaný rýchlejšie, ako pri jeho dopĺňaní formou tabliet. Magnézium má v našom tele nezastupiteľné funkcie. Zúčastňuje sa na mnohých enzymatických procesoch. Je nevyhnutný pre činnosť nervov aj svalov a spolupracuje s vápnikom. Napomáha organizmus chrániť pred stresom aj nadmernou únavou. Taktiež ho potrebujú kosti, chrupavky či celý kardiovaskulárny systém.

Odporúčame: Podceňujeme ho, no nemali by sme. Pozri sa, aké účinky má kaleráb!

účinky magnéziového oleja

Zdroj: Shutterstock®

Na čo je dobrý horčíkový olej?

Použitie magnéziového oleja sa odporúča v prvom rade pri nízkej hladine horčíka v bunkách. Vďaka jeho pravidelnej aplikácii na pokožku tela postupne dôjde k zvýšeniu hladiny tohto dôležitého cenného minerálu. Rovnako môžete horčíkový olej vyskúšať pri bolestiach svalov či svalových kŕčoch. Nápomocný môže byť napríklad pre športovcov, ktorý potrebujú podporiť správnu funkciu svalstva a jeho rýchlejšiu regeneráciu po tréningu. Dostatočná hladina horčíka v tele môže napomôcť športovcom dosahovať dobré výkony. Použitie oleja tiež vhodné pri rekonvalescencii.

Taktiež môže pomôcť pri bolestiach kĺbov, chrbta, či dokonca migréne. Horčíkový olej má blahodarný vplyv aj na nervový systém. Ide o skvelý spôsob, ako doplniť magnézium v prípade, že človeka ohrozuje nadmerné nervové napätie či dlhodobý stres. Vyskúšať ho môžete i pri problémoch so spánkom. Pri jeho použití vo večerných hodinách môže človeku napomôcť k ľahšiemu zaspávaniu. Olej z horčíka má nakoniec blahodarný vplyv aj na samotnú pokožku. Môže pomôcť pri ťažkostiach, ako je napríklad mastná pleť či akné.

použitie magnéziového oleja

Zdroj: Shutterstock®

Ako používať horčíkový olej?

Po horčíkovom oleji sa môžete poobzerať v lekárni i na internete. Cena sa pohybuje od 11 eur vyššie za 200 ml balenie. Zvyčajne je predávaný vo fľaštičke s rozprašovačom, čo uľahčuje jeho aplikáciu. Ako sme spomenuli už vyššie, magnéziový olej je potrebné naniesť rovno na kožu. Pri jeho používaní vždy dodržujte odporúčané dávkovanie a ostatné pokyny, uvedené na etikete produktu! Vo všeobecnosti však môžeme povedať, že roztok horčíka je možné aplikovať na ktorúkoľvek časť pokožky.

Pokojne ho môžete naniesť priamo do oblasti bolestivých svalov či kĺbov, prípadne na nohy, ruky či brucho. Nevyhnutné je však vyhnúť sa okoliu očí či poranenej pokožke. Tento olej je vhodné striekať na čistú pokožku, napríklad po sprchovaní. Vždy ho nechajte pôsobiť aspoň 30 minút, v prípade potreby ho môžete neskôr spláchnuť čistou vodou. Zvláštne pocity brnenia či tepla sú počas prvých aplikácií normálne. Horčíkový olej môžete použiť aj pri masáži alebo si ho pridajte do kúpeľa.

Pozri aj: Recept na vegetariánsky kuskus: Zdravá večera bez polotovarov


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

11 komentárov

Lucia Kobíková 03.02.19 11:30

LK
karma
100.00

Super, o tomto som nepočula, určite si ho zaobstarám :)

  • 0
Odpovedať

Peter Polki 03.02.19 13:33

PP
karma
-1.00

Ďalší životne dôležitý olej, ktorý nám budú na týchto stránkach 20-ročné odborníčky o pár rokov oznaćovať za nebezpečný.... Článok je na prvý pohľad inzercia. A tá skvelá cena - 11Eur za 2 deci, to je 55 Eur za liter. To predávajú v zlatej fľaške?

  • 1
Odpovedať

Zauzana Č. 03.02.19 16:38

karma
-1.00

Keď si kúpite magnéziové vločky a rozpustíte vo vode, budete mať pravý magnéziový olej. A nezruinuje to vašu peňaženku. :-)

  • 1
Odpovedať

Martina Varhaníková 04.02.19 11:44

karma
110.00

Super náhrada pre tých, čo majú problém s prehĺtaním tabliet. Kúpila som si sáčkový priamo do úst, chutí dobre, ale začala ma páliť žáha, vadia mi umelé farbyvá.. Určite vyskúšam, lebo horčík z času na čas potrebuje dostať do tela. Vďaka.

  • 0
Odpovedať

Libuše Šumná 04.02.19 15:25

karma
113.00

olej neznám, ale prášky užívám, ty mi pomáhají na křeče

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 04.02.19 18:43

KK
karma
105.00

viem čo to je nedostatok horčíka a nie je to nič príjemné, olej určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Lívia Rusnáková Urbanová 04.02.19 21:01

LRU
karma
-1.00

Magnézium je mojou každodennou súčasťou, keďže mi veľmi pomohol pri migrenach, ale prekvapivo aj pri zápche. Už bez neho neviem existovať. Zatiaľ ho užívam v tabletkovej forme,no toto je každopádne veľmi zaujímavý spôsob, ktorý by sa oplatilo vyskúšať

  • 0
Odpovedať

Lívia Rusnáková Urbanová 04.02.19 21:02

LRU
karma
-1.00

Len ešte zistiť, či sa dá zbežne zohnať

  • 0
Odpovedať

Martina Zahoranová 06.02.19 12:00

MZ
karma
92.00

no určite by sa mi zišiel hlavne pre moje problémy so spánkom

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 08.02.19 19:03

AK
karma
100.00

dobre vedieť

  • 0
Odpovedať

Alena Hocková 01.03.19 09:46

AH
karma
-1.00

To je pre mna novinka, ze existuje magneziovy olej - idem hned zistit, kde sa da zohnat :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní