Metalické módne trendy: Neboj sa ich, podľahli im aj celebrity!

Metalické módne trendy: Neboj sa ich, podľahli im aj celebrity!

Lady Gaga, Gigi Hadid, Kim Kardashian. Svetové celebrity, ktoré pútajú pozornosť na každom kroku. Inak tomu nie je ani v prípade ich šatníka. Obdivuhodné, či niekedy až extravagantné kúsky si dokážu získať okamžitú odozvu. A možno ani vášmu pozornému oku neušlo, že tieto hviezdy sa vôbec neboja siahnuť po metalických kúskoch. Však prečo by aj mali, keď pôsobia neuveriteľne štýlovo a žensky? Ak ste metalickým kúskom stále neprišli na chuť, teraz možno zmeníte názor. Hoci momentálne nie je možnosť užiť si spoločenský život a energiu mesta, v nasledujúcich riadkoch možno aspoň načerpáte nové inšpirácie.

Metalické odtiene nájdeme v móde aj niekoľko rokov či desaťročí dozadu. A hoci boli známe najmä pre svoj slávnostný podtón, vďaka čomu dámy zakaždým zažiarili na plesoch či iných spoločenských podujatiach,  dnes sú výbornou voľbou aj na každodenné nosenie.

Odporúčame: Tieto trendy sponky do vlasov ti zaručia najkrajší účes!

Blogerka Natalia Lukáčová

Zdroj: Blogerka Natalia Lukáčová

Tešte sa na párty

Možno ste aj vy milovníčkou koktejlových párty. Aj keď zatiaľ môžeme na ne len spomínať či ich plánovať do budúcnosti, máme pre vás trendy inšpiráciu. Pri takejto príležitosti budú tou správnou voľbou šaty v metalických odtieňoch. Hovoríte si, že je to príliš? Omyl! Takýto kúsok podčiarkne vašu ženskosť. Stačí sa riadiť základným pravidlom v móde – menej je viac. Ak si vyberiete výrazný kúsok v metalických odtieňoch, napríklad spomínané šaty, dolaďte ho jednoduchými a čistými líniami. V praxi to znamená vybrať zo skrine jednofarebnú bundičku či sako, jednoduché lodičky alebo sandále, nenápadné šperky a bižutériu. Nechajte vyniknúť tomu správnemu kúsku.   

Sukne sú „in“

Dlhé skladané sukne slávia návrat. V obchodoch nájdete rôzne strihy či farby, metalické odtiene nie sú výnimka. Tieto sukne dokážu vyčarovať štýlový a pohodlný outfit, ktorý si môžete dovoliť obliecť ráno do práce a pokračovať v ňom aj na večeru s partnerom. K dlhej metalickej sukni zvoľte jednoduchý top alebo sveter a členkové čižmy. Ženskosť z vás bude priam dýchať.

Neprehliadni: Jarné trendy v móde 2020: 5, do ktorých sa zamiluješ na prvý pohľad

Barbora Krajčírová

Zdroj: Barbora Krajčírová

Metalická v histórii módy

Trend metalických odtieňov siaha až do 30. rokov 20. storočia a nosili ich prevažne hollywoodske hviezdy. Zvyčajne boli základným poznávacím znamením večerných rób, v ktorých vynikla ženskosť každej nositeľky. V 70. rokoch slávili veľký úspech glitre v kombinácii s metalickými odtieňmi. Takéto kúsky boli povinnou výbavou outfitu na diskotéky, ktorým vládol známy song od svetoznámej skupiny ABBA, Dancing queen. Museli byť metalické a hlavne farebné. Od tej doby sa metalická móda objavuje na predvádzacích mólach prakticky nepretržite. Strieborné či zlaté odtiene boli základným prvkom tvorby návrhárov aj v roku 2000.     

Zlatá so striebornou? Žiadny problém

Vidieť tento rok celebritu na zasneženom svahu vo výraznej metalickej bunde nebolo nič ojedinelé. Tieto odtiene sa dajú nosiť skutočne všade. Dokonca ich možno medzi sebou aj kombinovať. Že zlatý a strieborný metalický odtieň je faux pas? Určite nie. Kombinácia zlatej blúzky so striebornými nohavicami by mohli byť zásahom do čierneho, ak by váš kalendár hlásil večierok, firemnú párty, aj dámsku jazdu v meste. Odviažte sa, buďte sebavedomá a ukážte svoju extravagantnejšiu stránku.   

Zaujme ťa: Kožené oblečenie ako najväčší trend: Podľa mužov aj najviac sexy!

Silan

Zdroj: Henkel

Jednoduchosť v doplnkoch

Ak si stále hovoríte, že jednoduchosť je vaše poznávacie znamenie, potom budú pre vás ako stvorené doplnky v metalických odtieňoch. Čo tak „rozbiť“ jednoduché až fádne šaty metalickými lodičkami či metalickou kabelkou s nádychom luxusu? V prípade, že metalické odtiene u vás vzbudzujú prílišný rešpekt, dopĺňajte svoj šatník menej nápadnými kúskami, napríklad náhrdelníkmi, náušnicami, brošňami, opaskami. 

Metalické odtiene majú v šatníku špecifické postavenie. Dalo by sa povedať, že ich buď milujete alebo ste ich odporca. Bez ohľadu na to, do ktorej skupiny sa radíte, stoja za vyskúšanie. Metalická jednoducho do módy patrí, veď ako sme povedali už v úvode, podľahla jej aj nejedna celebrita či dokonca slovenské influencerky.

Metalickou farbou sa neinšpiruje len móda, ale preniká aj do domácnosti. V takomto štýlovom prevedení prichádza aviváž Silan Fresh Control, ktorá sa odela do pútavej kombinácie metalickej striebornej a ružovej, resp. modrej. Jej tajomstvo je ukryté v jedinečnej technológii Odor Neutralization Technology, ktorá eliminuje pachy, a prostredníctvom špeciálnych mikrokapsúl naplnených parfémom, chráni oblečenie pred nežiadúcimi pachmi a udržiava ho svieže. Je ideálny najmä pre textílie zo syntetických prímesí, v ktorých pachy zotrvávajú najintenzívnejšie. S každým pohybom sa vôňa aktivuje a vy si tak môžete užívať sviežosť počas celého dňa.

Navyše obaly nových aviváží Silan Fresh Control sú  100 % recyklovateľné. Pred umiestnením do plastového odpadu ich, pre vyššiu efektivitu triedenia, zbavte vrchného obalu. Vybrať si môžete modrý Cool Fresh alebo ružový Floral Crisps.

Zdroj foto - úvodná: Blogerka Simona Škodová


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní