Milovníci kofeínu, pozor! Toto je najlepší recept na ľadovú kávu

Milovníci kofeínu, pozor! Toto je najlepší recept na ľadovú kávu

Blíži sa leto, čo naznačuje aj neustále stúpajúca vonkajšia teplota a prevaha slnečných dní. Pripravte sa na horúce letné dni a naučte sa, ako si urobiť dokonalé osvieženie v pohodlí domova a za málo peňazí!

Ukážeme vám ten najlepší recept na ľadovú kávu, na ktorý nepotrebujete žiadne špeciálne stroje, len trik, ktorý urobí kávu znamenitou. Zabudnite na drahé ľadové kávy v kaviarňach a začnite si ju pripravovať vo vašej kuchyni! Uvidíte, že prípravu tohto receptu neoľutujete.

Zaujme ťa: Vyskakujúca kostica z podprsenky: Takto jednoducho ju zachrániš!

dokonalá ľadová káva

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie

Na 3-5 pohárov ľadovej kávy si pripravte väčšiu zatváraciu nádobu, napríklad na zaváraniny. Je dôležité, aby sa dala zavrieť. Ďalej budeme potrebovať kvalitnú mletú kávu a vlažnú vodu v pomere 1:8. V prípade, že chcete kávu silnejšiu, upravte si pomer podľa seba. Pripravte si aj gázu, cez ktorú zmes precedíte.

Vyskúšaj aj: Recept: Najlepšie palacinky len z dvoch ingrediencií. Vyskúšaj!

Postup

  1. Príprava ľadovej kávy je jednoduchá. Na dno nádoby dajte kávu a zalejte vodou v požadovanom pomere. Lyžicou pomaličky zamiešajte, zavrite nádobu a nechajte lúhovať 24 hodín. Je na vás, či v chladničke alebo mimo nej.
  2. Po 24 hodinách si pripravíme veľkú misu a gázu a začneme zmes preceďovať. Urobte to aj 2-3x v prípade, že v káve stále vidíte plávajúcu kávu.
  3. Podávajte s mliekom alebo bez, no vždy s veľkou kockou ľadu.

Želáme vám dokonalé osvieženie!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

12 komentárov

Ingrid Šimoniková 03.05.18 07:33

karma
74.00

zaujímavé ,ale zdĺhavé

  • 0
Odpovedať

Helena Zobková Šimurdová 03.05.18 15:34

HZŠ
karma
102.00

Ľadovú kávu nemám v obľube, ale túto vyskúša, snáď ma osloví.

  • 0
Odpovedať

Marianna Rajniaková 04.05.18 19:53

MR
karma
109.00

ľadovú kávu pripravujem z instantnej kávy, mlieka, hnedého cukru v mixéri..

  • 1
Odpovedať

Denisa Oravcová 06.05.18 11:33

karma
104.00

Ľadová káva padne veľmi vhod v týchto horúčavách.

  • 0
Odpovedať

Renáta Mularčíková 08.05.18 12:14

RM
karma
100.00

Tak túto kávičku určite vyskúšam :) ♥

  • 0
Odpovedať

Lea Ridegová 08.05.18 14:18

LR
karma
-1.00

Toto určite vyskúšam! Mňam

  • 0
Odpovedať

Martina Varhaníková 21.06.18 11:27

karma
110.00

Ja si do kávičky miesto mlieka dám vanilková zmrzku a mám ladovú kávu. :O) Kamoška mi robila tiež z instantnej s mliekom a ľadom a vymiešala v šejkry...koľko chutí...toľko nápadov. :o)

  • 0
Odpovedať

Vlasta Mäsiarová 21.06.18 15:34

karma
100.00

Nikdy som poriadnu ľadovú kávu, čo by mi chutila, nepila. Viacmenej to pančujú a nedajú tam ingrediencie v primeranom pomere. Túto určite vyskúšam.

  • 0
Odpovedať

Zuzana Bíró Telky 24.06.18 15:39

ZBT
karma
-1.00

Tiež celé leto robím rôzne ľadové kávy ☕, ochucujem, ochucujem,ale zatiaľ tiež len z instantnej (inak ju nepijem) dovážame si kávu a melieme doma, tak toto určite vyskúšam. Je to vhodné cedit aj cez filtracny papier?(do kavovarv) alebo lepšia gaza?

  • 0
Odpovedať

Zuzana Bíró Telky 24.06.18 15:39

ZBT
karma
-1.00

Tiež celé leto robím rôzne ľadové kávy ☕, ochucujem, ochucujem,ale zatiaľ tiež len z instantnej (inak ju nepijem) dovážame si kávu a melieme doma, tak toto určite vyskúšam. Je to vhodné cedit aj cez filtracny papier?(do kavovarv) alebo lepšia gaza?

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 24.06.18 21:06

JK
karma
100.00

Teraz v lete osvieži občas si ju spravím no z nescafé ,mlieka a namiesto ľadu si dám lyžičku vanilkovej zrzliny

  • 0
Odpovedať

Alžbeta Stanková 09.09.18 12:29

AS
karma
108.00

takto pripravená ľadová káva nemusí byť zlá, ale ja dávam prednosť teplej káve, aj v horúčavách

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní