Dámska maxi sukňa – ako a s čím ju kombinovať? Inšpiruj sa!

Dámska maxi sukňa – ako a s čím ju kombinovať? Inšpiruj sa!

Blížiaci sa koniec augusta značí aj záver prázdnin a dokonca aj leta. Posledné augustové dní sú zväčša chladnejšie, čo nás núti vytiahnuť zo šatníka ľahšie svetríky i možno teplejšie kúsky. Namiesto šiat siahame po rifliach a šľapky meníme za uzavretú obuv. No stále tú sú ešte vyhliadky na teplejšie dní a hlavne babie leto.

Avšak, pri poklese denných teplôt nemusíte rapídne meniť svoj šatník. Midi sukne však vymeňte za maxi sukne alebo krátke šaty za ich dlhšiu verziu. Stále sa budete cítiť letno, no nebude vám zima na nohy. Práve maxi sukne vládnu tejto sezóne. Sú poväčšine elegantné a dajú sa ľahko kombinovať (aj keď mnohé dámy nevedia, ako na to).

Maxi sukne ovládli módu už pomerne dávno. V polovici 90. rokov boli v móde predovšetkým boho maxi sukne. Ich predchodcami však boli „hippie“ sukne v uvoľnenom strihu a jednoduchými farebnými vzormi. A túto sezónu im môžete dať šancu ukázať sa v plnej miere. Ako takéto maxi sukne kombinovať a vyzerať elegantne, moderne a hlavne „šik“?

Odporúčame: Barbiecore móda v súčasnosti: Ideš si aj ty na dievčenskej vlne v dospelosti?

maxi sukňa a tričko

Zdroj: pinterest.com/chicwish/

Maxi sukňa v kombinácii s tričkom

Najklasickejší spôsob, ako kombinovať maxi sukňu. Jednoducho si k nej vezmite obyčajné tričko alebo tričko s potlačou, aby ste vyzerali o niečo viac zaujímavejšie. Či už plisovaná sukňa, džínsová alebo z iného materiálu, maxi sukňa v kombinácii s tričkom, mohutnými zlatými šperkami a členkovými čižmami budú skvelou kombináciou aj počas jesenných dní. V tomto období však vymeňte čižmy za tenisky a outfit na neskoré raňajky či večerné potulky mestom máte rázom nakombinovaný.

Zaujme ťa aj: Balenciaga prišla s novinkou. Stanú sa zničené topánky novým trendom?

maxi sukňa a sako

Zdroj: pinterest.com/Sajid6027/

K maxi sukni sa hodí aj blejzer

Pokiaľ ide o spôsoby, ako nosiť maxi sukňu, tak jej spojenie s blejzrom je jasnou voľbou do práce alebo aj na rande, či posedenie na vínku s kamarátkami. Ak plánujete večerný outfit, tak voľte blejzer z luxusnejšieho materiálu, ako je napríklad satén alebo hodváb, čím svojmu výslednému vzhľadu dodáte večerný lesk a eleganciu – kombinácia vhodná aj do divadla.

Aké sako (blejzer) sa však hodí k maxi sukni? Držte sa pravidla, pri ktorom sukňa by mala tvoriť 2/3 vzhľadu a sako 1/3. Čo to znamená? V jednoduchosti povedané, sako by malo končiť na bokoch alebo vyššie.

Pozri tiež: Color blocking v móde: Výstrednosť sa v tomto roku nosí

maxi sukňa a sveter

Zdroj: pinterest.com/LifeAsMama/

Sveter s maxi sukňou vyzerá božsky

Keď sa začne ochladzovať, kombinácia maxi sukne a svetra je neporaziteľná. Či už spojíte kašmírový sveter so sukňou alebo hrubý sveter s tylovou sukňou, je to skvelý spôsob, ako sa cítiť príjemne aj počas chladnejších dní.

Alternatívny vzhľad zahŕňa maxi sukňu a mikinu s teniskami – mierne športový vzhľad doplnený elegantným prvkom.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Mária Reibergerová 17.08.22 17:51

MR
karma
114.00

dlhé sukne som ešte neskúšala nosiť ale tieto kombinácie vyzerajú veľmi pekne

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 18.08.22 21:42

KK
karma
109.00

pekné

  • 0
Odpovedať

Veronika Kupcová 24.08.22 09:36

VK
karma
105.00

milujem maxi sukne...dajú sa úžasne kombinovať aj na športový aj na elegantný spôsob..pekne ladia so sandálami aj teniskami

  • 0
Odpovedať

Soňa Horáčková 24.08.22 10:42

SH
karma
123.00

super kombinácie, väčšinou nosím k sukni svetríky

  • 0
Odpovedať

Milka Damašková 25.08.22 12:15

MD
karma
132.00

Celý život nosím len dlhé sukne, takéto po zem nie, ale najradšej tak po členky. Majú svoje veľké výhody. Aj dcéra si jednu takú zadovážila :) Bola prekvapená, že v lete jej v nej nebolo príliš teplo.

  • 1
Odpovedať

Vlasta Mäsiarová 25.08.22 12:39

karma
100.00

Radšej mám kratšie sukne v tomto horúcom období, aj keď mam v skrini veľmi pekne dlhé

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 25.08.22 17:25

MM
karma
100.00

super kombinácie, páčia sa mi

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 17.10.22 20:19

karma
-1.00

V lete rada nosím maxi sukne

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní