Hľadáš tipy na trendy zimnú obuv? Tieto vlastnosti sú pre tvoj komfort rozhodujúce!

Hľadáš tipy na trendy zimnú obuv? Tieto vlastnosti sú pre tvoj komfort rozhodujúce!

Potrebujete nové, pohodlné zimné topánky, na ktoré sa môžete spoľahnúť na každom kroku? Chôdza v zateplených topánkach neraz pôsobí ťarbavo, ak podceníte dôraz na funkčné kvality. Bez ohľadu na konkrétny model topánky musia vaše nohy ochrániť pred námrazou, blatom, prepotením a následným chladom. Finálny výber závisí aj od vašich zimných aktivít a zvoleného outfitu.

Obuv, ktorá obstojí aj v náročnejších podmienkach

...Nie je pritom ani jesenná, ani zimná, za to dosť imidžová a udržateľných kvalít. To sú základné piliere, ktorými by vás mala ohúriť každá funkčná obuv či už pre elegánov, alebo pre pohodlný mestský štýl. Zo spomínaných dôvodov sa v týchto dňoch pohodlne nosia Palladium boots, ktoré ohurujú aj najnáročnejšie hollywoodske hviezdy. Sú vodoodolné, nepremokavé, s riadnou gumenou podrážkou, ale to by našim idolom pravdepodobne nestačilo, či?  

Odporúčame: Ako si vybrať správny kabát na zimu?

zimná obuv

Zdroj: Shutterstock®

Optimálne teplo. Ako ho v zimných topánkach dosiahnuť?

V zime je pre pohodlie a zdravie našich nôh najdôležitejšie teplo. Jeho produkciu vytvárajú naše chodidlá samotnou chôdzou, ale čo ak uprednostníte kratšie prechádzky alebo prestojíte na snehu pri zhovorčivých priateľoch? S úsmevom ako hviezda v nich ustojíte len pri väčšom, hrubšom obsahu kože a s mohutnejšou podšívkou. Od nej závisí, aby udržiavala čo najviac vyprodukovaného tepla  - jednoducho, ak sa chystáte viac stáť ako chodiť, potrebujete ďalšiu spoľahlivú termo vrstvu. Tú posilňujú hrubšie bavlnené ponožky.

Pozor, teplota vnútri topánok nesmie byť viac než 30-32 °C, vtedy sa noha začína prehrievať a pri nedostatočnom odvádzaní hrozí prechladnutie!

Náš tip – akú obuv si vybrať v teplejšej zime? Popritom radi športujete alebo ste natoľko zaneprázdnení, že bez kvalitnej obuvi nemôžete odísť ani na jedno stretnutie? Chápeme vaše obavy, veď zimná obuv má byť rovnako bezpečnou. Vo vnútri topánok sa kumuluje veľa tepla a len časť z toho je aj reálne odvádzaná? Jednou z možností je obuv s tenšou podšívkou, ale hrubšou kožou alebo pohodlné zimné converse – tie v tomto období prestávajú byť klasickými „teniskami“ a zvnútra naberajú na odolnom zateplenom materiáli. Úžasné, keď vieme prepojiť trendy prvky v trvácnej obuvi!

martensky

Zdroj: Dr. Martens

Máte ešte jedno prianie na viac?

Akékoľvek tipy, ako si vybrať kvalitnú zimnú obuv, sú vám aktuálne nepostačujúce? Utrpeli ste úraz nôh, zotavujú sa vaše chodidlá po zlomenine alebo ste si osvojili niektorý zo zlozvykov pri chôdzi (vytáčanie chodidiel do strán, dovnútra, zvýšený tlak na špičky nôh)? Vaše nohy musia byť zvlášť v zime fixované, nieto ak sa vyznačujú špecifickou ergonómiou. Snáď vašim nohám vdýchnu „nový život“ celokožené topánky Dr. Martens, vystužené, so vzduchovou podrážkou, kovovou špicou a v rebelskom dizajne.

Vyberáte si modely z unisex veľkostnej tabuľky? Skontrolujte, či sú topánky vyrábané aj v polčíslach. Pre vás je rozhodujúci voľný pohyb prstov bez otláčania a s fixáciou do výšky členkov. Takto si predstavujete bezpečnú a nestarnúcu obuv na zimu? Sme radi, ak sa nám podarilo vyhovieť vašim prianiam!   

Neprehliadni: Michaela Kocianová ako najštýlovejšia Slovenka: Jej šatník budeš milovať


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Ľubica Šťastná 29.12.20 05:33

ĽŠ
karma
100.00

Značku DR. MARTENS nepoznám, vďaka za článok!

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 29.12.20 14:36

MM
karma
100.00

výberu obuvi treba venovať pozornosť, zvlášť zimnej

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 30.12.20 09:28

KK
karma
109.00

V zime na horách sú ideálne, ale v Bratislave potrebujeme tento rok skôr gumáky.

  • 0
Odpovedať

Natália Lobodášová 31.12.20 08:58

NL
karma
105.00

Nedám dopustiť na topánky Dr. MARTENS. Sú TOP

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 05.02.21 18:03

MC
karma
109.00

Topánky od Dr.Martensa určite dobré rozhodnutie ,hlavne na turistiku.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní