Vieš, ako často prať pyžamo? Zhodnúť sa nevedia ani odborníci!

Vieš, ako často prať pyžamo? Zhodnúť sa nevedia ani odborníci!

Nosíme ho každú noc, a predsa je otázka toho, ako často prať pyžamo a tiež meniť ho,  takpovediac polarizujúca. Zatiaľ čo niektorí z nás sa k nemu správajú ako k spodnej bielizni, iní ho zasa berú ako niečo čo môžeme nosiť opakovane bez nutnosti každodenného prania. Nuž, nezostáva nič iné len pátrať po tom, či dokážu túto dilemu rozlúsknuť napríklad odborníci. 

Odborníci sa nezhodujú

Frekvencia prania pyžama ako takého je, ako sa zdá, naozaj tvrdý oriešok. Aj odborné názory na túto tému totiž nájdete rôzne. Niektorí si totiž myslia, že keďže sa pyžamo takmer vždy oblieka na čistú pokožku, vydrží pokojne aj niekoľko dní po sebe bez akéhokoľvek čistenia.

Odborníci, ktorí sa na hygienu ako takú pozerajú troška prísnejšie zasa tvrdia, že pyžamo je jednoducho obdoba spodnej bielizne, v ktorej trávime pomerne dosť veľa času. Na mieste je teda jeho denné pranie.

Inšpiruj sa: Trápi ťa neustály pocit chladu? Povieme ti, kedy navštíviť lekára

frekvencia prania oblečenia

Zdroj: Shutterstock®

A nájdu sa aj takí, pre ktorých nie je pyžamo ako pyžamo. Ak si teda pod neho dávate spodnú vrstvu bielizne, považujte ho za bežné oblečenie a operte ho napríklad vtedy, kedy by ste prali rifle. Ak však pod pyžamo nenosíte nič, perte ho každý deň, prípadne obdeň.

Zhodnoťte všetky okolnosti

Ak sa odborníci zhodujú na jednej veci, tak je to to, že každé pyžamo by sme mali posudzovať individuálne podľa jeho majiteľa. Ak sa v noci potíte, pred spaním sa nesprchujete alebo pyžamo jednoducho po jednom použití zapácha, niečo nie je v poriadku. Na pyžamovej látke sa zrejme hromadia baktérie, ktoré na svojom nahom tele ďalšiu noc jednoducho nechcete.

pyžamo a jeho pranie

Zdroj: Shutterstock®

Ďalšou premennou je aj kozmetika, ktorú pred obliekaním pyžama používate. Ak si dávate telové oleje či krémy je pravdepodobné, že vaše pyžamo je znečistenejšie. Nezabúdajte ani na to, že ak v pyžame prepracujete aj celý home office, prať ho treba podstatne častejšie.

Vo všetkých týchto prípadoch by ste preto mali prekonať lenivosť alebo šetrnosť a pyžamo považovať za spodnú bielizeň. V práčke by sa teda malo ocitnúť každý deň a vy sa zrejme musíte pyžamami predzásobiť, aby ste ich mali dostatok. Inak sa psychicky pripravte na to, že okúsite nahý spánok.

Pozri aj: Prečo piť zázvorový čaj? Pomáha pri týchto zdravotných problémoch!

- Anketa

AKO ČASTO PERIETE PYŽAMO VY?

Odpovedalo 300 ľudí  

Po každom použití.
0%
Vždy obdeň.
0%
Pyžamo mám na sebe niekoľko dní vkuse.
4%
Nosím ho celý týždeň.
10%
Menej ako raz za týždeň.
86%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Soňa Kollárová 05.02.21 19:20

SK
karma
113.00

Noo niečo si z toho článku určite odnesiem.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní