Mrkvová maska pre jemnejšie a krajšie pery: Neváhaj a vyskúšaj ju!

Mrkvová maska pre jemnejšie a krajšie pery: Neváhaj a vyskúšaj ju!

Doposiaľ sme ich ukrývali pod rúškom, preto nám možno vôbec nevadili šupinky na ich. Nepoužívali sme rúže, lesky ani iné farby na pery, ktoré by im dodávali šťavu. Veď načo, keď pod rúškom ich nik nevidel. No dnes, keď môžeme rúška aspoň čiastočne odložiť do šuplíka alebo ich nechať v kabelke, tak si pery zaslúžia tú najlepšiu starostlivosť. Pod rúškom trpeli, tak je načase začať ich rozmaznávať.

Rovnako, ako z času na čas doprajeme masku našej pleti, tak by sme ju mali dopriať aj našim perám. Aj pri nich platí, že masku by sme na ne mali aplikovať aspoň raz týždenne. V obchodoch môžete nájsť rôzne špeciálne masky na pery, no jednu si môžete vyrobiť aj doma. Avšak predtým, než si na ne aplikujete akúkoľvek masku alebo balzam, tak by ste ich mali „obrúsiť“ a zbaviť ich všetkých šupiniek, ktoré zabraňujú absorpcií akéhokoľvek prípravku. Môžete zmiešať cukor s medom alebo olivovým olejom a pery krásne vyhladiť. No poďme k samotnej maske!

Pozri aj: Domáci peeling proti akné na chrbte či dekolte: Tvoja DIY záchrana!

Mrkvová maska

Zdroj: Shutterstock®

Mrkvová maska na pery

Aké by mali byť pery? Jednoznačne ľúbezné! Mali by byť hodné nejedného bozku, a to dosiahnete len vtedy, keď budú saténovo hladké, krásne vyživené a bez šupiniek. Vytvorte si teda mrkvovú masku, ktorá im navyše dodá šťavu.

Mrkvu pokrájajte na menšie kúsky a rozmixujte ju, poprípade nastrúhajte na jemnom strúhadle. Mrkvu následne zmiešajte s medom a olivovým olejom. Čo sa týka pomeru, tak k jednej lyžičke rozmixovanej alebo nastrúhanej mrkvy pridajte po 1 lyžičke medu a oleja. Všetko poriadne premiešajte a masku aplikujte na pery. Nechajte ju pôsobiť tak dlho, ako vám to je príjemné (avšak aspoň 15 minút). Dávajte si však pozor, aby ste masku nezlízali skôr, než začne pôsobiť.

Med má antibakteriálne a zjemňujúce účinky. Zároveň upokojuje podráždenie pier a spolu s mrkvou perám dodáva dostatok živín. Mrkva pery vyživuje a dodáva im zdravší vzhľad, nehovoriac o krajšej farbe. Olivový olej zase disponuje hydratačnými účinkami, takže pery budú krásne „naboptnané“.

Odporúčame: Kofeín počas dojčenia: Môže jeho príjem uškodiť bábätku?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Alexandra Semanová 15.06.20 20:08

AS
karma
-1.00

Fakt super, o takejto maske na pery som ešte nepočula.

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 16.06.20 10:04

KK
karma
105.00

to je naozaj maska na zjedenie

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní