Najlepší odličovač pre tvoju pleť: Vieš si vybrať ten správny?

Najlepší odličovač pre tvoju pleť: Vieš si vybrať ten správny?

Starostlivosť o pleť je celá veda a v príbehu o tom, ako dosiahnuť krásnu a žiarivú pleť, hrá kľúčovú úlohu práve odličovanie. Odstraňovanie makeupu a nečistôt pred spaním je podľa dermatológov absolútnou potrebou a z vašej dennej pleťovej rutiny by ste ho nemali vynechať dokonca ani ráno. Vtedy si síce z pleti neodstraňujete makeup, no pripravujete ju po noci na nový deň.

Asi ste pochopili, že na tom, aký odličovací prostriedok na pleť používate, záleží. Musí vyhovovať vášmu typu pleti, správne odstraňovať makeup a uspokojovať všetky vaše potreby, nároky a očakávania. V tomto článku sa dozviete, aký odličovač je najlepší práve pre vás.

Pozri aj: Nový trend umelých rias je tu: Fungujú magnetické mihalnice?

odličovanie pleti

Zdroj: Shutterstock®

Olejový či krémový?

Dalo by sa povedať, že najspoľahlivejším odličovačom je ten olejovej konzistencie. Aj keď tieto odličovacie prostriedky často uvádzajú, že sú len na suchú pokožku, po tomto intenzívnom odličovači môžu siahnuť aj mastné typy pleti. Ak máte mastnú pleť, potom jednoducho nebude vytvárať toľko prirodzených olejov, keďže bude cítiť mastnotu z produktu. Nespôsobí však to, že bude vaša pleť ešte mastnejšia, ako predtým. Po týchto odličovačoch siahajte pri vodoodolných produktoch, ktoré idú ťažko dole.

Ďalším často používaným odličovacím prostriedkom je čistiace mlieko. Odporúča sa najmä pre citlivú a suchú pokožku, ktorá potrebuje jemné zaobchádzanie. To rozhodne mlieko poskytuje. Svojou krémovou konzistenciou spôsobuje po vmasírovaní do pleti dokonalé vyčistenie bez podráždenia a zmytia prírodnej hydratácie a olejov.

Vyskúšaj: Tieto nové makeup trendy si osvoj: Budeš vďaka ním neodolateľná!

ako sa správne odlíčiť

Zdroj: Shutterstock®

Micelárne vody

Posledný rok sa na našich pultoch objavili odličovacie produkty, založené na vode, s názvom micelárne vody. Sú vhodné pre všetky typy pleti, obzvlášť pre tie suché a citlivé, pretože jemne odstraňujú makeup, no nevysušujú a nezaťažujú pokožku tváre.

Viac sa dozvieš tu: Čo je micelárna voda, ako pracuje a postačí ti na odlíčenie?

odličovacie obrúsky

Zdroj: Shutterstock®

Odličovacie obrúsky

V tomto článku nesmieme zabudnúť ani na veľmi pohodlnný spôsob odličovania pomocou vlhčených obrúskov. Sú určené skôr na cestovanie, pre prípady potreby odličovania sa cez deň, alebo pre naozaj lenivé dámy. Dermatológovia odporúčajú obrúsky pre dámy s normálnou pleťou, pretože zvyknú pleť vysušovať. Ak ich predsa len používate aj na suchú pleť, dobré je po použití obrúskov tvár umyť vodou.

Súvisiaca téma: Škodia odličovacie obrúsky našej pleti? Povieme ti pravdu!

- Anketa

AKÝ ODLIČOVAČ POUŽÍVATE?

Odpovedalo 43 ľudí  

Olejový odličovač.
14%
Zásadne len krémový!
21%
Micelárnu vodu.
60%
Odličovacie obrúsky.
5%
Žiadne!
0%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Marianna Rajniaková 07.04.18 12:23

MR
karma
109.00

najlepší odličovač je pre mňa kokosový olej..

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 07.04.18 13:57

ĽŠ
karma
100.00

Nájsť ten pravý občas zaberie čas, ale určite sa vyplatí.

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 07.04.18 21:48

karma
109.00

Maľujem sa minimálne,preto mi na odlíčenie postačuje bud čistiace mlieko,alebo hydratačný čistiaci tonik 2 v 1 na tvár a oči.

  • 0
Odpovedať

Brenda Bolibruchová 03.06.19 06:33

BB
karma
-1.00

ja mam na odlicenie svojej pleti - sucha atopicka pokozka - najradsej kevtove vody bio bachovky lebo ich len dam na tampon a krasne kruzivymi pohybmi vycistim plet aj odmalujem a zaroven ju upokojim a to s ami rata lebo staci jedna na vsetko

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 04.05.20 18:27

KS
karma
133.00

Za mňa sú najlepšie dvojfázové olejové odličovače :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní