Plastika na počkanie vďaka aplikáciám. Viete, ktoré to sú?

Plastika na počkanie vďaka aplikáciám. Viete, ktoré to sú?
  • 19.09.2017
  • Lea Drobná

V minulosti udávali trendy v oblasti krásy rôzne časopisy, denne nás zaplavovali fotografie tých najdokonalejších tiel a tváričiek svetových modeliek. Neskôr sa pridali webové portály a dnes kraľujú „beauty“ svetu sociálne siete. Niet divu, že mladé dievčatá trpia rôznymi poruchami príjmu potravy a nedostatkom sebadôvery, keď ich denne zaplavujú fotografie dokonalých tiel a tváričiek „obyčajných“ dievčat, ktoré by mohli byť ich susedy. Plastika dnes nie je žiadne tabu. Mladé dievčatá dnes podstupujú mnohé bolestivé zákroky s cieľom vyzerať perfektne. Tie, ktoré sa plastickej operácie boja sa zdokonaľujú aspoň vďaka šikovným mobilným aplikáciám. My vám ukážeme, aké jednoduché je vyzerať na fotke omnoho lepšie ako v realite. Mnohí ľudia ani netušia, že Instagram je plný klamlivých fotografií a my si ukážeme, ako sa zavádza na sociálnych sieťach. 

Pozri tiež:  Máš vyrážky po holení? Použi toto a tvoja pokožka ti poďakuje!

Pridávam upravenú fotografiu na svoj profil a dejú sa veci. Milión nových „páčišov“ a „followerov“. Uznávam, slabšie povahy by tomu mohli podľahnúť a užívať si toto „malé“ klamstvo na každodenné zdvíhanie sebavedomia. Neskôr si však uvedomujem, čo to so mnou robí. „A čo keby som si nechala zúžiť nos, veď tak dobre to vyzerá.“ Nestačí mobilná aplikácia, odrazu sa slabšia povaha nemôže na seba pozerať v zrkadle, predsa na tej fotografii dokáže tak krásne vyzerať. Veď stačí tu zmenšiť, tu zväčšiť, natiahnuť a upraviť. Šikovní plastickí chirurgovia dokážu s telom zázraky. Postupne sa na seba začíname pozerať veľmi kriticky. A tu prichádzajú problémy. Ale to je iná téma.

Pozrite sa, aká je realita na sociálnych sieťach! Kým vznikne na Instagrame dokonalá fotka, prejde úpravami minimálne v 3-4 aplikáciách, poloha záberu sa hodiny „šteľuje“ a nakoniec filtruje spomedzi stoviek záberov. Neverte všetkému, čo vidíte. Na pomoc sme si zobrali naše kamarátky, ktoré si takto fotografie denne upravujú a vyhodnotili sme top 5 najpoužívanejších. Pre iPhony je takýchto aplikácií omnoho viac, vybrali sme však také, ktoré podporujú všetky operačné systémy.  

TOP APLIKÁCIE NA ÚPRAVU FOTIEK V MOBILE:

1. YouCam Makeup

Zjemňujem si pleť a kontúrujem tvár. Môžete si pridať linky, mihalnice, očné tiene, rôzne štýly kontúrovania tváre a rôzne odtiene mejkapu. V ponuke sú rúže, lícenky, dokonca vlasový štýl či zmena farby dúhovky. Ja si vyberám „Smoother“ na zjemnenie pleti, „Countour“ na pridanie kontúrovania tváre a proces tu ukončujem s „Face Sharper“ na zúženie tváre. Pokukujem po zväčšovaní očí, ale nakoniec vyberám len „Brigthen“, takže ich mám krásne rozžiarené.  

beauty aplikácia

Zdroj: Shutterstock®

2. Airbrush

Prechádzam do druhej veľmi obľúbenej aplikácie – Airbrush. Ponuka „Resize“ pre mňa znamená, že si môžem zmenšiť nos, zväčšiť pery a oči. Miestami uberám, lebo sa nápadne podobám na mimozemšťana. „Light reshape“ mi zdvihne obočie a natiahne oči na sexy mačací „look“. „Reshape heavy“ mi zase trošku pomôže s objemom vlasov. V tejto apke sa dá taktiež zjemňovať pleť, odstrániť akné či vybieliť zuby. Tie som radšej necerila.  

Vyskúšaj: Nedarí sa ti udržať vôňu v šatníku? Povieme ti tipy ako na to!

airbrush

Zdroj: Shutterstock®

3. Photoshop Express

Svätú trojicu uzatváram aplikáciou Photoshop Express, kde sú tie najkrajšie filtre. Okej, dajú sa dorobiť aj priamo v Instagrame, ale v tejto appke sa dá každý filter ešte doupravovať. Vyberám si z „free“ filtrov „Bueno“ a upravujem intenzitu. Tiež tu môžem odstrániť červené oči, pridať fotke rámček. Pridávam a páči sa mi „Horizontal Strip“.  

Odporúčame: Cviky pre pevný zadok - spoznaj najčastejšie chyby!

photoshop v mobile

Zdroj: Shutterstock®

4. Plastic Surgery Simulator

Tiež fajn pomôcka pre foto-selfie-maniačky. V podstate dokáže všetko, čo predošlé aplikácie s obmedzením na zmenšovanie, zväčšovanie a naťahovanie rôznych partií na tvári či tele.  

5. BIKINI aplikácia

V tejto aplikácii si dámy zväčšujú a zmenšujú rôzne partie tela. Pridávajú si výšku či uberajú ju. Zmenšujú či zväčšujú proporcie tela. Ak máte krátke nohy, pre túto aplikáciu žiaden problém. Široký pás či boky jedným potiahnutím rázom získajú tie „správne“ rozmery.  

6. QuickCollage

Šesticu obľúbených aplikácií uzatváram touto. Ak sa pýtate, prečo aplikáciou na tvorbu koláží, je to preto, lebo dámy na sociálnych sieťach si často nevedia z mnohých krásnych upravených fotografií vybrať iba jednu. A tak sú v koláži vyobrazené v troch ďalších pózach.

Cieľom článku nie je odsudzovať dievčatá, ktoré týmto trendom podľahli, ale ukázať, že nie je všetko také, ako môže na prvý pohľad vyzerať. Spomeňte si na to, keď sa budete nabudúce zamýšľať nad plnšími perami či bujnejším dekoltom. A napíšte nám, či používate nejaké mini triky na fotografiách aj vy.  

Pozri aj:  Máš vyrážky po holení? Použi toto a tvoja pokožka ti poďakuje!

beauty aplikácie

Zdroj: Shutterstock®

Takto vyzerajú ikony spomínaných aplikácií v mobile.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Marianna Rajniaková 20.09.17 18:22

MR
karma
109.00

nepoužívam žiadne triky na foto, ale mám ..násťročnú dcéru a viem o čom je reč...

  • 1
Odpovedať

Lucia Stupková 24.09.17 13:33

LS
karma
100.00

Absolutne to neuznavam,aky to ma zmysel...

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 24.09.17 23:29

MZ
karma
-1.00

Zaujímavé no..

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 14.12.17 10:31

SK
karma
114.00

nepoznám

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní