Pociťuješ vyčerpanie organizmu? Povieme ti, ako okamžite dobiť energiu!

Pociťuješ vyčerpanie organizmu? Povieme ti, ako okamžite dobiť energiu!

Náročné dni v práci či v súkromnom živote nás môžu niekedy pripraviť o všetku energiu. Cítime sa po nich veľmi vyčerpane a tak, že už nedokážeme pohnúť ani len prstom. V takýchto prípadoch sa nám zídu osvedčené tipy, ako okamžite dobiť energiu a doplniť vybité baterky. My sme ich pre vás hľadali a tu je výsledok!

Regeneračný kúpeľ

Relax vo vani je naozaj nenahraditeľný. Dokáže telo zregenerovať a naozaj nakopnúť na ďalšie fungovanie. Teplý kúpeľ s epsomskou soľou by mal mať ešte väčší energetický účinok na ľudské telo. Epsomská soľ by mala telo zbaviť toxínov, zápalu spájaného so stresom a tiež podporiť svalovú funkciu. V kúpeli si doprajte regeneračný prírodný píling, ktorý, ako dobre vieme, podporuje cirkuláciu krvi, čo má za dôsledok život bez stresu a s väčšou energiou.

Náš tip! Použite píling s jemnými pílingovými čiastočkami, aby ste si nepodráždili citlivú pokožku. Využite napríklad med v kombinácii s kryštálovým cukrom. Pílingujte maximálne dvakrát do týždňa, aby ste to neprehnali. Účinným spôsobom na dobitie bateriek je aj aromaterapia, napríklad levanduľová.

Inšpiruj sa: Levanduľová tinktúra odstráni mnohé zdravotné ťažkosti. Ako si ju vyrobiť?

čo na večnú únavu

Zdroj: Shutterstock®

Zmeny životného štýlu

Celkový spôsob, akým svoj život žijeme, tiež ovplyvňuje to, koľko energie vlastne máme. Preto sú namieste určité zmeny životného štýlu (zmeny v prípade, že ich ešte nepraktizujete). Zamerajte sa na pohyb, ktorý možno vyzerá skôr ako energetický výdaj, no v konečnom dôsledku dobíja baterky jedna radosť. Stačí 20 – 30 minút pohybu denne a pocítite rozdiel. Ak nemáte toľko času, skúste sa len „pretiahnuť“, teda urobiť si krátky strečing. V tomto bode musíme spomenúť aj jedálniček. Ani neviete, ako veľmi ovplyvňuje vašu energiu to, čo jedávate. Ťažké jedlá a fast foody vymeňte za ľahké jedlá, nezdravé sacharidy za celozrnné potraviny. Zásobte sa zdravými bielkovinami, ktoré nájdete v strukovinách a v chudom mäse.

Náš tip! Asi nemusíme v článku o dobíjaní energie spomínať spánok. Mali by ste ho mať dostatok každý jeden deň. Veda hovorí, že by ste mali spať aspoň 7 hodín denne, nie však menej ako 6 denne. Jeden krátky „šlofík“ denne tiež nie je na zahodenie.

meditácia proti únave

Zdroj: Shutterstock®

Psychický oddych

Hore popísané činnosti sú skôr fyzické spôsoby, ako dobiť energiu. Teraz sa budeme baviť o tom, ako si oddýchnuť psychicky, pretože psychika môže byť tiež veľmi vyčerpávajúca. V tomto prípade by ste mohli skúsiť meditáciu, ktorá dokáže naozaj uponáhľanú myseľ upokojiť. Okrem toho by ste sa mali na čas oddialiť od stresu, teda v práci by ste mali zvoľniť a najmä chvíľku skúste nerobiť súčasne viac vecí.

Čo sa ľudských vzťahov týka, obklopte sa rodinou a priateľmi, ktorí vám energiu skôr dávajú ako berú a tých známych, s ktorými nevychádzate, jednoducho vypustite zo života, teda aspoň na nejaký čas. Stresové je pre človeka aj keď neustále rozmýšľa nad tým, čo bolo, čo mohol urobiť inak, akých chýb sa v minulosti dopustil. Na to všetko zabudnite a povedzte si staré dobré: „Čo sa stalo, sa už neodstane.“

Zaujme ťa: 5 dôvodov, prečo jesť maliny: O týchto ich účinkoch si možno ani netušila!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní