Potrebuješ rýchlo schudnúť? Golo diéta ťa dá dokopy za 14 dní!

Potrebuješ rýchlo schudnúť? Golo diéta ťa dá dokopy za 14 dní!
  • 28.09.2018
  • Simona Kostková

Už vás nudia klasické diéty, pri ktorých si musíte strážiť prijaté kalórie alebo pri ktorých sa musíte nadmieru kontrolovať, aby ste sa dostali na vytúženú váhu? Tak prestaňte! Máme pre vás úžasnú a jednoduchú diétu, pri ktorej si už nemusíte dávať pozor na prijaté kalórie a i tak schudnete. Prekvapené?

Tejto unikátnej diéte podľahla už nejedna hollywoodska herečka a vy nebudete žiadna výnimka. Ide o jednoduchú bielkovinovú diétu, pri ktorej spozorujete výsledky už po pár týždňoch. Milé dámy, predstavujeme vám diétu Golo, ktorá je tou najlepšou voľbou na nadchádzajúcu zimu. Pochutnajte si na obľúbených pokrmoch a schudnite ako nič! Na začiatok vám pridáme aj ukážkový jedálniček na jeden deň.

Čarovné slová, ktoré motivujú každého

Zaujímavý názov – Golo, nie je ničím iným ako skratkou slovných spojení, ktoré vás už sami o sebe poriadne nakopnú. Go loose weight – poď a chudni, Go look great – poď a vyzeraj skvelo a Go love life - poď a miluj život. Tieto skvelo znejúce výroky stačí už len doplniť množstvom bielkovín a kilá začnú miznúť ako mávnutím čarovného prútika. Neveríte?

Princíp Golo diéty je veľmi jednoduchý, vďaka množstvu bielkovín a minimu sacharidov si udržíte hladinu cukru v krvi nízku a stabilnú. Telo tak dokáže kvôli nízkej hladine inzulínu v krvi rýchlejšie odbúrať tuky. Ide o to, že už nebudete mať nadbytočnú hladinu cukru, ktorú by ste si počas dňa doplnili sladkosťami a tak sa nebude vytvárať nadbytočná energia, ktorá by sa inak premenila na tuk. A k tomu všetkému vám stačí dodržať tri kroky. Táto diéta dokáže účinne aktivovať a podporovať váš metabolizmus. Vy tak budete chudnúť aj bez toho, že by ste hladovali.

Mrkni sem: Skákanie na švihadle – lacný, ale účinný tréning. Ako na to?

ako rýchlo schudnúť

Zdroj: Shutterstock®

Nič nejde samo

Tak ako pri každej jednej zmene stravovacích návykov je potrebný pohyb, takisto to je aj pri tejto diéte. Golo diéta trvá 30 dní a má tri základné kroky. V prvej fáze je stravovanie striktnejšie. Jedálny lístok je zložený prevažne z proteínov, ale v malom množstve sa kombinujú aj s tukmi a sacharidmi. Z potravín ide hlavne o mäso, ryby, vajíčka, mliečne produkty, zeleninu, strukoviny.

Menu stimuluje metabolizmus a stabilizuje hladinu inzulínu. V druhom kroku sa pridávajú živiny rastlinného pôvodu, ako napríklad ľanový olej, olivový olej, orechy a avokádo. Okrem toho, že udržia hladinu cukru, zaútočia na zásoby tukov. Tretím krokom je pohyb. Podľa autora diéty Keitha Ablowa je ideálne kombinovať Golo stravovanie s intervalovým tréningom HIIT. Najdôležitejšia je však začiatočná fáza. Dôležité je, aby ste hlavne počas nej konzumovali iba povolené potraviny a vyhýbali sa potravinám, ako chlieb, produkty z bielej múky, hotové jedlá či polotovary.

ktorá diéta je najlepšia

Zdroj: Shutterstock®

Aké sú výsledky?

Ak budete nasledujúce tri kroky dodržiavať, môžete v priebehu dvoch týždňov schudnúť až 10 kíl. Všetko, samozrejme, urýchlite kvalitným pohybom. Keďže v začiatočnej fáze sa vaše telo začne odvodňovať, je vhodné, aby ste sa nevyhýbali ani vytrvalostným športom, ako je bicyklovanie, behanie či plávanie. Okrem toho, že schudnete, budete prijímať dostatočne výživné jedlá, takže nebudete trpieť hladom a ani neprídete o žiadne dôležité zložky potravy. Sú aj nejaké nevýhody?

Za menšiu nevýhodu možno považovať to, že tie najlepšie recepty, ktoré vám naozaj pomôžu, nájdete iba v knihe samotného autora. Medzi ďalšie nevýhody možno zaradiť aj to, že táto diéta nie je určená pre každého. Vyhnúť by sa jej mali ľudia trpiaci cukrovkou, problémami s metabolizmom, ale aj pri ťažkostiach so srdcovo-cievnym systémom či chorobách obličiek.

výhody plávania

Zdroj: Shutterstock®

Vyskúšajte si jeden deň!

  • Raňajky – Mrkvový tvaroh

Zmiešame 150 g nízkotučného tvarohu s 50 g gréckeho jogurtu a pridáme jednu veľkú mrkvu, ktorú sme si predtým nastrúhali najemno. Pridáme 1 čajovú lyžičku citrónovej šťavy a ¼ čajovej lyžičky mletého zázvoru.

  • Obed – Kurča so zeleninou

V hrnci rozpálime 1 čajovú lyžičku olivového oleja a pridáme nasekaný strúčik cesnaku, šalotku a jednu veľkú paradajku, ktorú sme si nakrájali a podusíme. Zalejeme 50 ml horúceho zeleninového vývaru a pridáme nakrájanú cukinu, mrkvu a žltú papriku. Dusíme. Medzitým si opečieme 125 g kuracích pŕs na čajovej lyžičke oleja. Podusenú zeleninu dochutíme mletou paprikou, soľou, korením a podávame s mäsom.  

  • Večera – Šalát so steakom

150 g hovädzieho steaku okoreníme a opečieme na čajovej lyžičke oleja. Nakrájame si 6 cherry paradajok, fenikel a zväzok rukoly. Všetko uložíme na tanier, pridáme mäso a zalejeme dresingom z 1 polievkovej lyžice citrónovej šťavy, 2 polievkovými lyžicami paradajkovej šťavy, soli, korenia a polievkovej lyžice olivového oleja.

Dostane ťa: Moderná hladovka? Povieme ti, čo je fasting a ako ho praktizovať


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Monika Filípková 28.09.18 08:59

MF
karma
105.00

Ešte ani raz som žiadnu diétu nedržala, nemám pevnú vôľu, nevydržala by som. Ale našťastie to ešte ani nepotrebujem, kíl nazvyš nemám tak veľa, možno nejaké 2-3.

  • 1
Odpovedať

Natália Lobodášová 28.09.18 11:06

NL
karma
105.00

Nerada držím diéty. Keď chcem schudnúť tak schudnem aj bez diéty. Stačí mi obmedziť sladkosti :-)

  • 0
Odpovedať

Anton Marek 28.09.18 13:28

karma
127.00

Nie je to len variácia Atkinsovej/Dukanovej diéty?

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 28.09.18 19:51

MM
karma
100.00

neuznávam takéto rýchle diéty

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 30.09.18 16:37

AK
karma
100.00

Takéto rýchle chudnutie to je jeden nezmysel,neexistuje a je nezdravé.

  • 0
Odpovedať

Jana Dz 05.10.18 14:40

JD
karma
108.00

nemyslim si, ze je to rychle chudnutie a nezdrave, prijem jedla je celkom rozmanity a v podstate je to len spravna kombinacia potravin, aby sa telo nastartovalo spalovat. urcite je to tazke pre niekoho, kto miluje sladkosti, ale ja by som to skusila. len by mi bolo treba osobneho kuchara, co mi bude varit :)

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 26.12.19 22:55

JK
karma
100.00

Pevná vôľa všetko zdolá

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní