Poznáš sloní zázvor? Vnes trochu exotiky do svojej kuchyne!

Poznáš sloní zázvor? Vnes trochu exotiky do svojej kuchyne!

Čo vám napadne ako prvé, keď sa povie sloní zázvor? Obrovský kus zázvoru? Alebo snáď zázvor s chobotom? Dosť bolo fantázie, poďme sa pozrieť na realitu a na to, čo to ten sloní zázvor vlastne je! Na úvod vám prezradíme aspoň to, že ide o divokorastúci koreň, pochádzajúci z exotickej Indonézie.

Exotika spomedzi indonézskych sopiek

Sloní zázvor v bežnej predajni potravín nehľadajte. Ide o (zatiaľ ešte) obrovskú exotiku, dostupnú v špecializovaných bio obchodoch, ktorých je, aj na internete, neúrekom. A prečo by ste mali niečo, ako sloní zázvor, vlastne vyskúšať? V prvom rade ide o stopercentne prírodný bio produkt, ktorý nie je výsledkom nejakej veľkoprodukcie v indonézskej továrni, naopak, pochádza od poctivých farmárov.

Pre nich je prioritou dodržiavanie pravidiel organického farmárčenia. No ak ste práve prekrútili oči do neba, s tým, že „uf, to musí byť ale drahé!“, vedzte, že nie je. 50 gramov tejto superpotraviny v mletej forme zoženiete od dvoch do troch eur, teda za veľmi prijateľnú cenu. Ale pokiaľ ide o kvalitu, cena je naozaj až druhoradá, preto sa poďme konečne prizrieť sloniemu zázvoru na „zúbok“!

Prečítaj si: Tajomstvo bohov: Objav strom baobab a jeho účinky pre tvoju pleť!

exotický zázvor

Zdroj: Shutterstock®

Sloní zázvor je skutočný prírodný zázrak. A hoci zázvor ako taký využívame a konzumujeme predovšetkým v zimnom období, nikdy nie je priskoro dozvedieť sa niečo nové. Ak totiž hovoríme o sloňom zázvore, tak zároveň hovoríme o vitamínovej bombe, priam stvorenej na posilnenie imunity. Teraz si možno poviete – no dobre, ale to predsa dokáže aj obyčajný zázvor, tak prečo by ma mal zaujímať práve ten sloní? Nuž, preto, že ide o superpotravinu najvyššej kvality, ktorá sa postará nielen o vaše zdravé vnútro, ale aj krásne telo.

zázvorové pole

Zdroj: Shutterstock®

Čo všetko dokáže?

Sloní zázvor je silný bojovník proti akné. Stačí si z neho (keďže je dostupný ako mletý) pripraviť masku alebo zábal a aplikovať na pleť. Sloní zázvor ako korenie zase pomáha zlepšovať prietok krvi, trávenie, detoxikuje telo, znižuje rast rakovinových buniek (tu ale veľa záleží od štádia ochorenia), zlepšuje vykašliavanie aj dýchanie počas chrípky a v neposlednom rade vám pomôže schudnúť do plaviek. :-)

Že ako? Nie nie, žiadne rezne, hamburgery a koláče cez deň, lyžičku slonieho zázvoru na večeru a máte postavičku ako lusk. Tak to nefunguje. Ak ho však v dostatočnej miere zakomponujete do svojej každodennej stravy, jeho účinné látky vám k zhodeniu pár kilečiek výrazne dopomôžu.

Odporúčame: 8 večerných maškŕt, z ktorých nepriberieš

zingiber officinale

Zdroj: Shutterstock®

Spomenuli sme tiež schopnosť slonieho zázvoru zlepšovať prietok krvi, preto je absolútne vhodný pre ľudí, ktorých trápia večne studené ruky a nohy. Navyše, ak sloní zázvor niečo naozaj nemá rád, tak to sú cudzopasníci v ľudskom tele. Preto, ak nejakého objaví aj u vás, hravo si s ním poradí. Sloní zázvor viete využiť všade tam, kde bežne používate klasický čerstvý zázvor.

Je sušený na slnku a spracovávaný ručne, takže už to ho predurčuje dodať vášmu organizmu tú najlepšiu energiu. Sloní zázvor rastie medzi dvoma aktívnymi sopkami, čo mu dodáva punc exotiky.

ako sa zbaviť akné

Zdroj: Shutterstock®

Sloní zázvor je pripravovaný z odrody toho najkvalitnejšieho zázvoru, aký poznáme. Obsahuje množstvo vzácnych látok a antioxidantov – vitamínov, éterických olejov a antibiotických látok. Môžete ho používať denne a bez obmedzenia. Ak je teda pre vás top kvalita potravín naozaj dôležitá, sloní zázvor by určite nemal chýbať vo vašej kuchyni.

- Anketa

POZNÁTE SLONÍ ZÁZVOR?

Odpovedalo 25 ľudí  

Áno, používam ho
12%
Áno, ale nikdy som ho neskúšal/a
8%
Nie, práve som sa o ňom dozvedel/a
80%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Jana Komadová 09.05.18 21:27

JK
karma
100.00

Práve som sa o ňom dozvedela

  • 1
Odpovedať

Jana Uhrová 13.05.18 17:27

JU
karma
103.00

pre mňa doposiaľ neznámy

  • 1
Odpovedať

Ľubica Šťastná 19.05.18 07:14

ĽŠ
karma
100.00

Ešte som o ňom nepočula, vďaka!

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní