Prečo je chlpaté ovocie KIWI prospešné pre našu pleť?

Prečo je chlpaté ovocie KIWI prospešné pre našu pleť?

Patríte k milovníčkam ovocia a obzvlášť kiwi? Mierne kyslé a občas sladké ovocie dostane všetky chuťové poháriky. No viete, aké blahodárne účinky pre vašu pleť toto ovocie skutočne má?

Každý vie, že zdravé stravovanie v súčasnosti zohráva veľkú rolu. Z prírodných produktov viete telu dodať všetky potrebné vitamíny, čo je oveľa priaznivejšie ako umelo vytvorené doplnky.

Napríklad také kiwi – toto ovocie je bohatým zdrojom vitamínu C, E a antioxidantov, o ktorých sme vás už neraz presviedčali, že sú pre telo naozaj potrebné a prospešné. Okrem toho kiwi obsahuje vlákninu, ktorá je potrebná pre trávenie. Kiwi má priaznivé účinky aj pre našu pleť, ktorej pomáha zbaviť sa všetkých toxínov, vďaka čomu môže žiariť spokojnosťou. Pripravili sme pre vás tipy, ako z tohto ovocia vyťažiť maximum pre svoju pleť.

Odporúčame prečítať: Čo hovorí feng shui na kvety vo vašej domácnosti?

Prečo je chlpaté ovocie KIWI prospešné pre našu pleť?

Zdroj: Shutterstock®

Tip 1: Mladistvý vzhľad pleti

S pribúdajúcimi číslami, ktoré označujú len to, kedy sme sa narodili, naša pokožka stráca na pevnosti. Namiesto toho, aby ste sa spoliehali na drahé chemické ošetrenia či produkty, skúste použiť kiwi. Vďaka vitamínu C sa vám opäť naštartuje tvorba kolagénu v pleti.

Urobte si omladzujúcu masku z kiwi (rozmixujte na kašu) a 1 lyžice tvarohu. Aplikujte zmes na tvár a jemne vmasírujte do pleti. Následne nechajte pôsobiť 15 minút a jemným čistiacim prostriedkom zmes z tváre zotrite. Pre čo najlepšie výsledky, masku používajte 2-krát týždenne.

Odporúčame prečítať: 4 triky ako pripraviť pleť na jar!

Prečo je chlpaté ovocie KIWI prospešné pre našu pleť?

Zdroj: Shutterstock®

Tip 2: S kiwi na akné

Kiwi má tiež protizápalové vlastnosti, vďaka ktorým dokáže bojovať s akné. Preto ak patríte k tým, ktorým sa tieto nezbedné pupienky vytvárajú, aj keď už máte dávno po puberte, tak si vytvorte pleťovú masku. Kiwi tiež znižuje tvorbu kožného mazu, preto je maska vhodná aj pre mastnú pleť.

Vytvorte si kašu z jedného kiwi a pridajte do nej lyžičku citrónovej šťavy. Aplikujte na tvár a nechajte pôsobiť 15-20 minút. Takáto kombinácia zložiek bude kontrolovať tvorbu kožného mazu, preto vaša tvár bude čistá a svieža.

Odporúčame prečítať: Všestranný beauty pomocník - Aloe vera a jeho 7 spôsobov využitia

Prečo je chlpaté ovocie KIWI prospešné pre našu pleť?

Zdroj: Shutterstock®

Tip 3: Preč s kruhmi pod očami

To, aký máme životný štýl sa veľmi rýchlo odrazí aj na našom pohľade. Tmavé kruhy po očami pridávajú na veku, a to žiadna z nás určite nechce. Ak budete nabudúce ponocovať, doprajte si nasledujúci deň obklad z kiwi.

Stačí ovocie nakrájať a priložiť pod oči asi na 10-15 minút. Následne plátky ovocia odstráňte a umyte si tvár. Ak si takéto ošetrenie doprajete pravidelne, uvidíte, že sa vám časom tmavé kruhy zjemnia.

Odporúčame prečítať: Physalis alebo machovka peruánska - dekoračná, ale i zdravá

Prečo je chlpaté ovocie KIWI prospešné pre našu pleť?

Zdroj: Shutterstock®

Tip 4: Chráni pred slnkom

Aminokyseliny a vitamín C v tomto ovocí chráni pleť pred poškodením od slnečného žiarenia. Tiež môžete použiť plátky tohto ovocia na popáleniny. Na spáleniny od slnka sa bežne používa mlieko alebo tvaroh či iné triky našich babičiek, avšak kiwi je tiež skvelým prírodným liečiteľom. Uľaví vám od nepríjemného pálenia a pomôže spáleninu vyliečiť.

Odporúčame prečítať: Akú metódu tetovania obočia si vybrať


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Helena Zobková Šimurdová 27.02.17 11:11

HZŠ
karma
102.00

Výborné rady, zdieľam a ďakujem :)

  • 2
Odpovedať

Soňa Krátka 27.02.17 12:28

SK
karma
114.00

určite vyskúšam

  • 1
Odpovedať

Martina Begalova 27.02.17 16:30

MB
karma
108.00

tak to som netusila o takychto ucinkoch :) super.

  • 0
Odpovedať

Juliana Šurkovská 27.02.17 16:43

karma
-1.00

super tipy, vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 27.02.17 17:54

PV
karma
113.00

Kiwi je super.. Mám ho rada ako ovocie. Toto využitie je tiež dobré. Ešte som neskúšala na tmavé kruhy pod očami a na popálenú pokožku .. Rada si urobím z neho aj masku..

  • 1
Odpovedať

Iveta Moravčíková 27.02.17 20:05

IM
karma
100.00

zatial som ho iba jedla čo sa človek nedozvie

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní