Prečo je vitamín C nevyhnutnosťou pre naše vlasy?

Prečo je vitamín C nevyhnutnosťou pre naše vlasy?

Vlasové bunky sú druhými najrýchlejšie rastúcimi bunkami v tele. Avšak vlasy nie sú zrejme až také podstatné, pretože sa tam živiny nedostanú skôr, ako sa nimi zásobia ostatné časti nášho tela. Vlasy však potrebujú pre svoj rast vitamíny a minerály. Vitamín C je jedným z týchto základných vitamínov. Navyše je to dôležitý a vo vode rozpustný vitamín.

Naše telo si ho nevie vyrobiť samostatne a ani si ho nevie uchovávať. To znamená, že vitamín C by sme mali nášmu telu dodávať denne prostredníctvom doplnkov alebo stravy. Vitamín C je potrebný pre širokú škálu telesných funkcií, vrátane hojenia rán, podpory rastu tkaniva, pre zdravie kostí, produkciu kolagénu a ochranu proti poškodeniu voľnými radikálmi. Pokiaľ ide o vaše vlasy, vitamín C je životne dôležitý pre vstrebávanie železa, ktorého nedostatok môže spôsobiť napríklad chronické vypadávanie vlasov.

Odporúčame: Je zdravý alebo nie? Zisti, či sa oplatí konzumovať javorový sirup!

vitamíny proti vypadávaniu vlasov

Zdroj: Shutterstock®

Prečo práve vitamín C?

Sú to len tvrdenia v rámci marketingu alebo naozaj existujú skutočné výhody pri užívaní vitamínu C? Odpovede odborníkov nie sú síce veľmi jednoznačné, no väčšina sa zhoduje v tom, že pre naše vlasy a pokožku je tento vitamín naozaj nevyhnutný. 

Ukázalo sa, že vitamín C prechádza do epidermálneho tkaniva, kde napomáha pri regenerácii buniek a podporuje produkciu kolagénu. Je samozrejme mimo rozsahu tohto článku preskúmať všetky mechanizmy a premenné, ktorými vitamín C prináša úžitok našej pokožke, no jedno je jasné. To, či vitamín C poskytuje výhody pre naše vlasy, je viac menej závislé od komplikovaných bunkových procesov a niektorých základných chemických vlastností.

Pozri aj: Gaultéria ležatá: Vie ťa liečiť, skrášľovať, jedným slovom tešiť

podpora rastu vlasov

Zdroj: Shutterstock®

Či sa rozhodnete pre užívanie tabliet alebo zvolíte sérum s vitamínom C na masáž pokožky hlavy, výber necháme na vás. Masáž však jednoznačne nikdy nie je zlou voľbou. Vyskúšajte sérum, prípadne šampón s vitamínom C, vmasírovať do pokožky pomocou prstov. Vďaka tomu podporíte nasledovné:

  • Stimulácia rastu vlasov
  • Zabránenie vypadávaniu či rednutiu vlasov
  • Zabránenie predčasnému šediveniu
  • Posilnenie vlasových folikulov
  • Posilnenie štruktúry vlasov
  • Lesklejšie a zdravšie vlasy

Bude sa ti páčiť: Alojzia trojlistá ťa svojimi účinkami dostane! Čo všetko dokáže?

rýchlejší rast vlasov

Zdroj: Shutterstock®

Nízky príjem vitamínu C môže viesť k suchým alebo rozštiepeným vlasom. Hoci vypadávanie vlasov nie je údajne priamo spojené s nedostatkom vitamínu C, suché vlasy a ich následné štiepenie práve z nedostatku tohto vitamínu môžu spôsobiť, že vaše vlasy budú náchylnejšie na vypadávanie, prípadne iné ochorenia, súvisiace s vlasmi.

Vitamín C sa nachádza v rôznych potravinách, akými sú napríklad karfiol, listová zelenina, mango, jahody, zelená paprika, špenát, čučoriedky, paradajky, papája, pomaranče, kivi, ananás a podobne. Niektorí odborníci odporúčajú skonzumovať denne päť až deväť porcií ovocia a zeleniny, aby sme sa uistili, že prijímame dostatočné množstvo vitamínu C a ďalších dôležitých vitamínov a minerálov.

Ak však nedokážete počas dňa prijať dostatok vitamínu C prostredníctvom stravy kvôli chorobe alebo z iných dôvodov, siahnite po doplnkoch výživy. Myslite samozrejme aj na to, že ak fajčíte, ste tehotná alebo dojčíte, denná dávka sa automaticky zvyšuje, podľa niektorých odborníkov až o 35 mg denne u mužov i žien.

To by sme snáď ani neboli my, ak by sme vám neponúkli aj možnosti, vďaka ktorým získate dostatočné množstvo vitamínu C práve pre vašu korunu krásy. Vysoko aktívny a stabilizovaný Vitamín C (25-32 % na balenie), vitamín E, zinok, kyselina askorbová a kyselina salicylová. Tieto všetky kľúčové zložky a ojedinelú technológiu vám ponúka značka Vitabrid.

Okrem toho vďaka nim získate prírodný produkt, ktorý neobsahuje škodlivé látky, ako napríklad silikónové a minerálne oleje, parabény, phenoxyethanol či farbivá. Kľúčová zložka, vitamín C, je z Veľkej Británie, zatiaľ čo minerály a rastlinné látky pochádzajú z Japonska.

Bude sa ti páčiť: Prečo by si mala poznať karbinec európsky? Je liekom na tieto neduhy!

Produktom Vitabrid podľahli aj také celebrity, ako Jennifer Aniston či Madonna. Výrobky sú vyrábané v Kórei v továrňach s certifikátom GMP, aby sa zabezpečilo, že spĺňajú najvyššie štandardy kontroly kvality v priemysle. Pri pravidelnom a správnom používaní šampónu Vitabrid Scalp Shampoo môžete očakávať nasledovné výsledky:

  • zdravá vlasová pokožka (revitalizácia a hydratácia )
  • strata lupín
  • spevnenie vlasu od korienku až po končeky
  • prevencia proti vypadávaniu a podpora rastu vlasov
  • lesklé vlasy

Vitabrid CG je tou najlepšou voľbou na dosiahnutie čo najlepších výsledkov. Je to komplex vlastného prášku, ktorý obsahuje vysokokvalitný aktívny vitamín C, zapuzdrený zinkom, ktorý pri topickej aplikácii uvoľňuje vitamín C do najhlbších vrstiev kože pre dlhotrvajúce a preukázané výsledky. Avšak perorálne požitie vitamínu C má širokú škálu celkových prínosov pre zdravie tela, preto by ste sa o tom mali poradiť aj so svojím lekárom.

Viac informácií nájdete na www.vitabridc.sk

- Anketa

VEDELI STE O ÚČINKOCH VITAMÍNU C NA NAŠE VLASY?

Odpovedalo 11 ľudí  

ÁNO
9%
NIE
91%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Ľubica Šťastná 24.09.18 07:59

ĽŠ
karma
100.00

Pre vlasy, pokožku, ale i imunitu je tento vitamín naozaj nevyhnutný.

  • 1
Odpovedať

Jana Komadová 24.09.18 09:43

JK
karma
100.00

Tak to som nevedela že C je prospešné aj vlasom

  • 2
Odpovedať

Soňa Krátka 25.09.18 08:17

SK
karma
114.00

...a keď sa tak nad tým zamyslím, je to vlastne logické, že C-čko prospieva aj vlasom

  • 0
Odpovedať

Iveta Ondáková 25.09.18 14:23

IO
karma
96.00

Vedela som, že je vitamin C dôležitý pre telo, ale aký je dôleťitý pre vlasy , som veru netušila. Pridám si dávky ovocia za den.

  • 0
Odpovedať

Anton Marek 28.09.18 13:47

karma
127.00

Nevedel som, že vitamín C pomáha aj vlasom, ale dobre vedieť.

  • 0
Odpovedať

Mária Liščinská 07.10.18 08:43

karma
132.00

Ani vo sne by mi nenapadlo, že by vitamín C mal súvis s korunou krásy... vždy sa mi doteraz spájali vlasy skôr s vitamínmi zo skupiny B alebo vitamín E
:) dobre vedieť!

  • 0
Odpovedať

Zuzana Szocsova 10.11.18 08:56

ZS
karma
100.00

:) tak dobre, kedze som si prave kupila kilove balenie c vitaminu :D

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní