Prekladač ženskej reči pre mužov - I. časť

Prekladač ženskej reči pre mužov - I. časť
  • 06.11.2016
  • Ján Hamrák

Fráza, že „keď žena hovorí nie tak vlastne myslí áno“ je veľmi populárna medzi mužmi, no samozrejme má veľmi ďaleko od pravdy.

Faktom však ostáva, že medzi tým ako komunikujú muži a ženy sú pomerne veľké rozdiely. A je tiež pravdou, že pomerne veľa mužov má problém s pochopením toho, čo ženy hovoria.

Je to preto, že význam niektorých slov, či slovných spojení ktoré ženy povedia môže byť dosť odlišný od toho, čo vlastne povedia. No a muži tomu jednoducho vôbec nerozumejú. Prečo to viem? Lebo som muž a dosť často nerozumiem ani svojej vlastnej žene. smiley

Odporúčame prečítať: Prečo treba mužovi pred nákupom napísať zoznam

Prekladač ženskej reči pre mužov - prvá časť

Zdroj: Shutterstock®

Ak napríklad žena povie NIČ, môže to v niektorých prípadoch znamenať, že skutočne tým myslí nič. No môže to pokojne znamenať aj to, že sa niečo veľmi podstatné deje, a muž o tom samozrejme nemá ani najmenšie tušenie. Pritom sa častokrát muži vyhovoria na to, že nevedia čítať myšlienky, čo čuduj sa svete fakt nevedia. No ženské "nič" vyplýva z určitého kontextu a preto si všímavejší muž môže domyslieť, že to NIČ v skutočnosti znamená, že sa k celej situácii ešte skôr či neskôr žena vráti. Taký chlap aspoň neostane potom prekvapený, na rozdiel od toho, ktorý to považuje tým NIČ za vybavené.

Odporúčame prečítať: Pomarančovú kôru nevyhadzujte, ale recyklujte!

Prekladač ženskej reči pre mužov - prvá časť

Zdroj: Shutterstock®

Rozpoviem vám teraz jeden krátky príbeh, ktorý hovorí o odlišnom chápaní mužov a žien. Jeden môj kamarát mal priateľku, ktorá bola vo svojej podstate romantická duša, čo mu dávala pomerne jasne najavo. Stále mu opakovala, že ona chce ísť na nejaký romantický víkend, že miluje Španielsko a Barcelonu, a tak ďalej. Kamarát ju nakoniec do tej Barcelony na romantický víkend vzal. No slovné spojenie romantický víkend si vysvetlil po svojom, tak povediac z mužského hľadiska. V Barcelone totiž strávili jednu noc, a miesto romantickej večere vzal svoju dnes už bývalú drahú na futbalový zápas miestneho FC Barcelona. A keďže domáci vyhrali tak to následne oslavoval s nejakými Japoncami, ktorých tam stretol až do skorého rána. Mesiac po výlete dostal od tej baby kopačky, a keď sa mi potom bol vyžalovať na pive, tak sa čudoval čo vlastne urobil zle. Noo...kde nič nie je, ani smrť neberiewink.

Odporúčame prečítať: 3 veci, ktoré si na vás muž pravdepodobne nevšimne

Prekladač ženskej reči pre mužov - prvá časť

Zdroj: Shutterstock®

Existuje XYZ situácií, kedy ženy niečo povedia a muži tomu nerozumejú, no vyhovárať sa na to, že nemajú prekladač ženskej reči je nezmyslel. Áno, naozaj existujú frázy, ktoré žena povie a myslí niečo úplne iné, no chlap čo svoju ženu pozná (ak ju teda poznásmiley) si to už v kontexte danej situácie vie preložiť. A keď nevie a jeho žena ho má rada, tak mu to povie tak po lopate, že pokiaľ nie je úplne "vymletý" dôjde mu to. Teda väčšinou. laugh


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Mária Maxianová 06.11.16 18:34

MM
karma
100.00

aspoň je život zaujímavý :-)

  • 0
Odpovedať

Marianna Rajniaková 09.11.16 17:10

MR
karma
109.00

pekný článok, pobavil ma

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 03.12.16 14:53

SK
karma
114.00

dobrý článok

  • 0
Odpovedať

ivana pistovičová 03.01.17 21:55

IP
karma
89.00

pravda

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní