Michaela Kožáková Çakar

  • Istanbul

O mne

Rodičia mi vždy hovorili, že sa neviem vpratať do kože. A stále je mi akosi pritesná. Vymýšľam, cestujem, fantazírujem, tancujem, píšem, milujem kaktusy a chcem mať vlastnú ZOO. Keď som bola malá, chcela som byť automechaničkou alebo reportérkou. Predstavovala som si, ako stojím s mikrofónom pred kamerou a okolo mňa lietajú vystrelené náboje. Ešte ako školáčka som si potajomky písala texty piesní do malého zápisníka namiesto písania domácich úloh. Skladala som básničky, tvorila príhovory, v hlave vymýšľala reklamy. Keďže som vždy mala túlavé topánky a moja túžba spoznávať a cestovať bola silnejšia, uprednostnila som cestovný ruch pred žurnalistikou. Niekoľko sezón som pracovala pre cestovnú kanceláriu v zahraničí. Momentálne žijem vo fascinujúcom Istanbule. Nie, nechodím zahalená a ani nejedávam každý deň kebab. Žijem si tu svoj slovensko-turecký život.

Michaela Kožáková Çakar
Komentár

Dobrý deň,
skúste primiešať trochu prášku z tekvice alebo kurkumy, prípadne pridať škoricu pre zlatistý odtieň.

Michaela Kožáková Çakar
Komentár

Dobrý večer p. Alžbeta,

ak máte na mysli ochorenie toxoplazmóza, áno, mačka môže byť nebezpečná pre tehotné ženy. Mačky sa môžu nakaziť inými nakazenými zvieratami ako je myš, vtáci. Avšak mačka chovaná v byte na suchej strave- granule, sa toxoplazmózou nakaziť nemôže.
Nositeľom parazitu, ktorý spôsobuje túto chorobu nie je len mačka, ale aj spomínané hlodavce či vtáky. Zdrojom infekcie môže byť aj surové a nedostatočne tepelne upravené mäso ako aj zle umyté ovocie či zelenina.

Michaela Kožáková Çakar
Komentár

Dobrý večer pán Zdenek,

máte pravdu, ospravedlňujem sa za chybu. Ďakujem za váš postreh.

Nám tu wiki v Turecku nefunguje, ale doštudujem, keď budem na SVK :)

Pekný večer prajem

Michaela Kožáková Çakar
Komentár

Pán Zdenek,
ďakujem za Vašu reakciu.
Máte pravdu, zámerom tejto stránky nie je šíriť nejaké ideológie a presadzovať politické alebo iné názory. Vystihli ste to úplne presne a to, že to možno niektorí nepochopili, tak to je už ich osobná vec.
Myslím, že sa tu nechceme hrať na veľké novinárky (aj keď by sme nimi raz asi chceli byť :), len robíme, píšeme o tom, čo nás zaujíma a baví. Pravdaže, nie vždy je to možno dokonalé, ale snažíme sa čitateľom poradiť, pobaviť ich a poskytnúť zaujímavosti z rôznych oblastí.
Áno, je to tak, veľa ľudí vôbec nemá páru, kde vlastne Slovensko leží a ako sa volá naše hlavné mesto. Stretla som sa s množstvom cudzincov a článok je vlastne zhrnutie ich reakcií.
Pekný deň pán Zdenek

Michaela Kožáková Çakar
Komentár

Dobrý deň pán Tim.
Ďakujem Vám za Váš komentár.
Aby som to uviedla na správnu mieru, tieto "voloviny" a "výmysly" nie sú vzaté niekde z internetu alebo ani nie sú výplodom hláv mladej generácie. Presne o nej sa i v tomto článku píše- o dnešnej mladej generácií, o tom, ako nás Slovákov vníma, čo si o nás myslí a o tom, ako na nás reagujú napríklad tí Rusi. Nepíše sa v ňom o tých Rusoch a o tom období, keď sme boli všetci šťastní, usmiati a zamestnaní.
Článok je napísaný na základe skúseností. Jeho účelom nie je nikoho hanobiť, urážať alebo pobúriť.
Ďakujem ešte raz, že ste si našli čas prečítať článok.
Pekný deň prajem