Registrácia Prihlásenie

RECEPT: Kokosové karí s batatmi a cícerom – toto si okamžite zamiluješ!


Dnes vám prinášame recept na kokosové karí s batatmi a cícerom. Tento lahodný pokrm sme doplnili jedinečnou jazmínovou ryžou. Hoci je toto jedlo vhodné aj pre vegetariánov či vegánov, nepochybne si na ňom pochutnajú aj milovníci mäsa. Ide totiž o božskú kombináciu chutí, ktorá dostane každého. Taktiež musíme zmieniť, že ide nielen o chutné, ale hlavne zdravé a výživné jedlo, ktoré dokáže dobre zasýtiť na dlhú dobu. Je plné rastlinných bielkovín a cennej vlákniny.

Bataty sú jedinečné svojou sladkastou chuťou a skvelo sa k nim hodí práve jemnejší cícer. Nakoniec vás svojou vôňou dostane aj čistučká jazmínová ryža, ktorá je charakteristická lepivejšou konzistenciou. Dosť však bolo hovorenia o jedle, poďme sa radšej pozrie na to, ako si túto pochúťku pripraviť!

Odporúčame: RECEPT: Bezalergénová sójová omáčka bez sóje - áno, dá sa to!

vegetariánsky pokrm

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

Budeme potrebovať:

  • jazmínovú ryžu
  • 1 väčší batat (sladký zemiak)
  • 1 plechovku cícera
  • 1 plechovku lúpaných paradajok
  • 1 plechovku kokosového mlieka
  • 2 až 3 strúčiky cesnaku
  • 1 až 2 ks jarnej cibuľky
  • čili papričku
  • 1 čajovú lyžičku nastrúhaného zázvoru
  • olivový olej
  • pol lyžičky koriandra, rasce, kurkumy a škorice
jedlo s cícerom

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

Postup:

  • Jazmínovú ryžu si uvaríme podľa návodu na obale. Vo všeobecnosti je možné variť ju v pomere 1 diel ryže na 2 diely vody, a to po dobu asi 15 až 20 minút.
  • Nadrobno nakrájanú cibuľku, cesnak a čili papričku si na oleji osmažíme v hlbšej panvici. Pridáme aj nastrúhaný zázvor a pomaly smažíme. Taktiež pridávame ostatnú zmes korenín.
  • Batat si umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme chvíľu smažiť spolu so zmesou na panvici.
  • Následne prilejeme paradajky, opláchnutý cícer z plechovky aj kokosové mlieko. Všetko dôkladne premiešame, paradajky rozpučíme, panvicu prikryjeme a necháme všetko na miernom ohni dusiť približne 40 minút. Môžeme priebežne kontrolovať, či sú bataty už mäkké.
  • Podľa chuti môžeme pridať ešte trochu soli či korenia. Hotové karí podávame s jazmínovou ryžou. Dobrú chuť!
- Galéria
1 z 6

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


Návrat hore
Autor článku

3 komentáre

Janka Jurasova 03.07.19 12:39

JJ
karma
88.00

mňam vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 12.07.19 23:45

JK
karma
122.00

Zaujímavý recept

  • 0
Odpovedať

Marika Michálková 24.07.19 14:14

MM
karma
95.00

zaujímavá kombinácia chutí

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Ako vyliečiť zápal v tele pomocou overeného smoothie receptu?
Nápoje

Ako vyliečiť zápal v tele pomocou overeného smoothie receptu?

  • 40
  • 9
  • 29.05.2019
Slnko na tanieri: Tieto 3 jednoduché letné recepty musíš vyskúšať!
Pre štíhlu líniu

Slnko na tanieri: Tieto 3 jednoduché letné recepty musíš vyskúšať!

  • 41
  • 3
  • 21.06.2019
Recept na jahodový sirup len z 3 ingrediencií: Budeš sa zalizovať až za ušami!
Dezerty

Recept na jahodový sirup len z 3 ingrediencií: Budeš sa zalizovať až za ušami!

  • 79
  • 5
  • 17.06.2019