Registrácia Prihlásenie

Recept na bublaninu s ríbezľami – jednoduchá, vláčna a hlavne chutná!


V lete osviežujúce zákusky padnú vhod. Síce si poviete, že čo už len môže byť osviežujúce na bublanine, keď je sladká, no v tomto prípade to je zvolené ovocie. Recept na čerešňovú bublaninu je klasikou, ale čo tak skúsiť vymeniť čerešne za ríbezle? Ak sa tak rozhodnete, tak vedzte, že ríbezle sú skutočne osviežujúce. Nie sú sladké, ale naopak sú kyselkavé, a to je práve osviežujúce.

Ríbezliam sa tiež hovorí „citrónovník severu“, pretože obsahujú veľké množstvo vitamínu C. Za zmienku tiež stojí aj fakt, že tohto vitamínu C obsahuje až 4-násobne viac ako pomaranče! Poďte si teda s nami pochutnať na vláčnej bublanine s ríbezľami, ktorá si podmaní aj vaše chuťové poháriky.

Odporúčame: RECEPT: Úžasný malinový zákusok so želatínou – niečo pre milovníkov malín!

recept na ríbezľovú bublaninu

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Na bublaninu potrebujete:

  • 4 vajcia
  • 400g práškového cukru
  • 500 g polohrubej múky
  • 3 dcl mlieka
  • 2 dcl oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • štipku sódy bikarbóny
ríbezľová bublanina

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Príprava bublaniny je veľmi jednoduchá a nezaberie vám množstvo času. Dokonca pri tejto nie je potrebné oddeľovať vajíčka a šľahať tak sneh z bielkov, ako to pri väčšine receptov na piškótové cesto býva.

V prvom rade si teda do misky rozbite vajíčka, pridajte cukor, olej a mlieko. Všetko spolu poriadne vymiešajte prostredníctvom mixéra. Následne pridajte múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a všetko spolu vymiešajte. Pripravené cesto vylejte na vymastený a múkou posypaný plech.

Na pripravené cesto roztrúste umyté ríbezle – buď čierne alebo červené (my sme použili červené) a vložte do trúby. Bublaninu pečieme pri 180 °C približne 30 minút. Po dopečení posypte práškovým cukrom a podávajte.

TIP: Ak si nie ste isté, či je koláč dostatočne upečený, tak sledujte 2 znaky. Ak sa cesto, respektíve bublanina „odoberá“ od krajov plechu, tak bublanina je hotová. Druhou poistkou, vďaka ktorej zistíte, či je to skutočne tak, je špajdľa alebo špáradlo. Tým jednoducho zapichnite do bublaniny – ak ho vytiahnete s prilepeným cestom, tak bublanina ešte nie je hotová. Ak je špáradlo úplne „suché“ tak bublaninu môžete vytiahnuť z trúby.

- Galéria
1 z 7

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


Návrat hore
Autor článku

7 komentárov

Ľubica Šťastná 13.07.19 06:58

ĽŠ
karma
116.00

Túto jednoduchú bublaninu s "citrónovníkom severu" rada pripravujem i vo variantách s iným ovocím.

  • 1
Odpovedať

Alžbeta Neuschlová 14.07.19 14:36

AN
karma
100.00

Vyskúšam

  • 1
Odpovedať

Katarína Konečná 14.07.19 15:51

KK
karma
108.00

ideálny letný dezert

  • 1
Odpovedať

Jana Komadová 14.07.19 22:03

JK
karma
-1.00

Robievam jednoduchá raz dva hotová a mňamkýý6

  • 1
Odpovedať

Darina Čierna 24.07.19 11:55

karma
-1.00

teraz som objavila jeden recept , kde sa v závere pečenia pridá na ríbezle ešte sneh z bielkov, cukru a orechov.mňam

  • 1
Odpovedať

Katarína Kačuriková 24.07.19 13:11

karma
87.00

Veru mňam, ten by určite stal za hriech :) Asi najbližšie pečenie vyskúšame aj my niečo podobné.

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 24.07.19 20:09

ĽU
karma
100.00

vyzera dobry ovocný

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Návod, ako sa zbaviť myší v dome: Čo robiť, ak ťa sužujú hlodavce?
Domácnosť

Návod, ako sa zbaviť myší v dome: Čo robiť, ak ťa sužujú hlodavce?

  • 56
  • 2
  • 18.09.2019
Najkrajšie vlakové stanice, ktoré ťa okúzlia: Utekaj si kúpiť lístok!
Voľný čas

Najkrajšie vlakové stanice, ktoré ťa okúzlia: Utekaj si kúpiť lístok!

  • 44
  • 3
  • 15.09.2019
Ako si pripraviť espresso? Bude lepšie ako z tej najprestížnejšej kaviarne!
Inšpirácie

Ako si pripraviť espresso? Bude lepšie ako z tej najprestížnejšej kaviarne!

  • 35
  • 4
  • 07.08.2019
TOPlist