Registrácia Prihlásenie

Recept na hrnčekovú bublaninu s čerešňami: Zamilujú si ju všetci!


Pripraviť akúkoľvek bublaninu vám nezaberie množstvo času. Dokonca si trúfame povedať, že bublanina patrí medzi najjednoduchšie recepty, pri ktorých sa nedá nič pokaziť. Stačí si len v miske zmiešať všetky ingrediencie a dať upiecť. Ľahké, že? A takáto ľahká je aj naša čerešňová bublanina, pri ktorej sa všetci oblizujú.

Čerešne samé o sebe obsahujú minerály, ako je draslík, fosfor, horčík, železo..., ale aj vitamíny – A, C, E, K a ďalšie zložky, ktoré sú prospešné pre náš organizmus. Pomerne všetci pri príprave bublaniny čerešne zbavujeme kôstok a tie následne končia v koši. Je to však chyba, pretože ich stačí vysušiť, dať do vrecúška a to zohriať. Takto ohriate vrecúško s čerešňovými kôstkami pomáha zmierňovať bolesť brucha alebo uší. Poďte si však s nami pochutnať na čerešňovej bublanine!

Ochutnaj: RECEPT: Kokosové karí s batatmi a cícerom – toto si okamžite zamiluješ!

čerešňová bublanina

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Na bublaninu budete potrebovať:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 2 ks vanilínového cukru (alebo 1 pravá vanilka)
  • 1 hrnček mlieka
  • ½ hrnčeka oleja
  • 1 ks prášok do pečiva
  • 3 ks vajec
  • čerešne, alebo iné obľúbené ovocie
recept na bublaninu s čerešňami

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Postup

Ako prvé si v jednej miske zmiešame všetky „suché“ ingrediencie (cukor, vanilínový cukor, prášok do pečiva, múku) a v druhej miske zase všetky tekuté ingrediencie (vajíčka, olej a mlieko). Až budete mať všetko samostatne vymiešané, tak je čas všetky tieto ingrediencie spojiť. Všetko spolu poriadne premiešajte, až kým vám nevznikne bublaninové cesto. Cesto nechajte na chvíľku odstáť, ale len dovtedy, kým si plech nevysteliete papierom alebo nevymastíte a nevysypete múkou.

Na takto pripravený plech vylejeme cesto a na vrch poukladáme vykôstkované čerešne (alebo iné ovocie). Ak nechcete, aby vám čerešne padli úplne nadol, tak ich „namočte“ do múky a až tak ich rozložte na cesto.

Bublaninu pečieme pri 180 °C po dobu cca 30 minút. Po dopečení a vychladnutí môžete bublaninu posypať práškovým cukrom alebo dozdobiť podľa vlastných predstáv.

TIP: Ak chcete nadýchanejšiu bublaninu, tak použite menší plech. Ak chcete menšiu a šťavnatejšiu bublaninu, tak použite väčší plech.

- Galéria
1 z 4

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


Návrat hore
Autor článku

6 komentárov

Jana Komadová 12.07.19 23:39

JK
karma
122.00

Jednoduchá raz dva hotová a skvelá robievam často

  • 0
Odpovedať

Marika Michálková 13.07.19 10:14

MM
karma
95.00

V jednoduchosti je krása . Mňam

  • 0
Odpovedať

Simona Záhumenská 13.07.19 17:32

SZ
karma
86.00

Spomienka na detstvo :-)

  • 0
Odpovedať

Monika Kristofová 14.07.19 13:09

MK
karma
-1.00

Robievam , často, ale teraz s marhulami, je perfektné!

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 14.07.19 22:02

JK
karma
-1.00

Je skvelá dnes som ju upiekla

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 29.07.19 14:24

DB
karma
100.00

stará dobrá klasika, robievam hlavne v lete aj zmiešaním rôzneho ovocia, v zime sa dá využiť kompót

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Varovné signály tela – svrbenie či vypuklé oči: Spoznaj chorobu včas!
Zdravie

Varovné signály tela – svrbenie či vypuklé oči: Spoznaj chorobu včas!

  • 89
  • 4
  • 10.05.2019
Vieš, aký je rozdiel medzi šéfom a lídrom? Toto potrebuješ vedieť!
Inšpirácie pre sebarozvoj

Vieš, aký je rozdiel medzi šéfom a lídrom? Toto potrebuješ vedieť!

  • 124
  • 2
  • 29.06.2019
Beatrix Zaťková: Podivuhodná kniha, ktorá vyčistila more
Voľný čas

Beatrix Zaťková: Podivuhodná kniha, ktorá vyčistila more

  • 30
  • 0
  • 28.05.2019
TOPlist