Registrácia Prihlásenie

Recept na jablkové lievance: Vieš si predstaviť chutnejšie raňajky?!


  • 54
  • 3

Raňajky sú veľmi dôležitým jedlom dňa a nikdy by sme ich nemali vynechávať. Predstavujú pre nás energiu a akési palivo, ktoré naše telo po dlhom spánku bezpodmienečne potrebuje. Ak vynecháme raňajky, môže to mať negatívny vplyv na našu schopnosť sústrediť sa, celkový výkon, hladinu cukru v krvi aj funkciu metabolizmu. Ak sa ráno nenajeme, tiež nás môžu neskôr počas dňa chytiť návaly vlčieho hladu. Z dlhodobého hľadiska predstavuje vynechávanie raňajok skutočného ničiteľa nášho zdravia.

Platí preto, že svoj deň by sme vždy mali začať raňajkami, najlepšie zdravými a výdatnými. Raz za čas sa však dozaista oplatí pripraviť aj nejakú maškrtu, napríklad v podobe lahodných nadýchaných lievancov. Takýmto raňajkám neodolajú muži ani ženy, starší ani deti. Okrem toho, takáto dobrota dokáže razom zlepšiť náladu hneď zrána. My vám dnes prinášame recept na lievance, ktoré sú navyše plné šťavnatých jabĺk. Veríme, že si ich zamilujete na prvé zahryznutie!

Vyskúšaj aj: Recept na brownies s malinami: Pochúťka, ktorej ťažko odoláš!

lievance z jabĺk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Budeme potrebovať:

  • 1 hrnček hladkej múky,
  • 1 hrnček nastrúhaných jabĺk,
  • 1 hrnček mlieka,
  • 2 vajíčka,
  • 2 PL cukru,
  • 1 vanilkový cukor,
  • štipka soli,
  • prášok do pečiva,
  • olej na smaženie (napríklad kokosový).
sladké raňajky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Postup prípravy:

  • Ako prvé si oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka vymiešame s cukrom (napríklad trstinovým), soľou aj vanilkovým cukrom. 
  • Do zmesi postupne pridáme múku s práškom do pečiva, dávame pozor na to, aby sa nám nevytvorili hrudky. Potom pridáme aj nastrúhané jablká.
  • Následne si z bielkov, ktoré nám zostali, vyšľaháme sneh a ten rovnako po častiach pridáme do cesta. 
  • Z hotového cesta už postupne robíme na panvičke s trochou kokosového oleja lievance.
  • Pripravené lievance podľa chuti doladíme a môžeme podávať. Perfektne budú chutiť s obľúbeným džemom, medom, javorovým sirupom, čerstvým ovocím, tvarohom i čokoládovou nátierkou. Fantázii sa medze nekladú!

TIP: Uvedené množstvo ingrediencií vám postačí približne na 12 lievancov s priemerom okolo 12 až 13 cm. Ak budete lievance robiť menšie, pripravíte ich viac. Prípadne tiež môžete pripraviť lievance iba z polovičnej dávky, záleží na tom, koľko hladných krkov doma máte. Želáme dobrú chuť!

- Jablkové lievance
1 z 6

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • 54
  • 3
Návrat hore
Autor článku

3 komentáre

Adriena Krzeminská 25.03.20 11:00

karma
100.00

Tento recept dôverne poznám, a robievam ho veľmi často, a všetkým nám tieto zdravé lievance veľmi chutia.

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 25.03.20 12:15

DB
karma
105.00

Robievam tieto lievance sú vynikajúce, dávam aj prášok do pečiva, aby boli nadýchané :-)

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 28.03.20 10:39

SK
karma
113.00

dnes ich urobím, mám dosť jabĺk, idem na to...

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Ako sa zbaviť tráviacich problémov? Objav účinky kôry chinínovníka!
Zdravie

Ako sa zbaviť tráviacich problémov? Objav účinky kôry chinínovníka!

  • 127
  • 3
  • 16.12.2019
Čo je pilonidálna choroba (cysta)? Pozor, môžeš ju mať aj ty!
Zdravie

Čo je pilonidálna choroba (cysta)? Pozor, môžeš ju mať aj ty!

  • 108
  • 4
  • 31.12.2019
Trendy vianočné dekorácie na rok 2019: Sviatočná nálada ťa neminie
Inšpirácie

Trendy vianočné dekorácie na rok 2019: Sviatočná nálada ťa neminie

  • 137
  • 3
  • 05.12.2019
TOPlist