Vedeli ste, že kuracie a morčacie mäso sú tou najlepšou voľbou, ak sa chystáte grilovať, pritom nemienite ďalšie dni stráviť odtučňovacou kúrou, no zároveň sa nehodláte uspokojiť s grilovanou cuketou, namiesto chutného mäsa na grile? Našli ste sa v uvedenom popise? Recepty na naloženú kuracinu a morčacinu, ktoré sú rýchle, jednoduché a ešte aj osvedčené, v tom prípade musíte vyskúšať!
Grilovanie bez obáv o udržanie štíhlej postavy
Ak si odmyslíme ryby a morské plody, kvalitné kuracie a morčacie mäso má jednoznačne najmenej kalórií, spomedzi druhov mäsa, ktoré zvykneme najčastejšie grilovať. Preto sme sa rozhodli priniesť vám niekoľko zaujímavých a jednoduchých receptov, ako si naložiť práve tieto druhy mäsa a pripraviť tak na grilovanie.
Grilované kuracie prsia nasladko
Na prípravu budete potrebovať:
- kuracie prsia
- ovocnú šťavu (odporúčame broskyňovú)
- solamyl
- olej, soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy:
V miske si zmiešajte trochu ovocnej šťavy (5 – 7 PL), 2 PL solamylu a rovnaké množstvo oleja. Naklepané kuracie prsia si jemne osoľte a okoreňte podľa vašej chuti. Vložte ich do misky s marinádou a nechajte namočené minimálne tri hodiny pred grilovaním.
Bude sa ti páčiť: Hľadáš inšpiráciu na letný drink? Nájdi ju vo svojom znamení!
Grilované kuracie prsia s cibuľou
Na prípravu budete potrebovať:
- kuracie prsia
- 2 väčšie cibule
- olej, soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy:
Nadrobno nakrájané cibule posoľte a okoreňte podľa vlastnej chuti. Naklepané kuracie prsia pridajte k cibuli a nechajte takto aspoň sedem hodín pred grilovaním.
Bude ťa zaujímať
Grilované morčacie prsia s cesnakom
Na prípravu budete potrebovať:
- morčacie prsia
- strúčik cesnaku
- med
- sójovú omáčku
- balzamikový ocot
- olej, soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy:
Nadrobno nasekaný cesnak zmiešajte s 1 PL olivového oleja, ½ PL sójovej omáčky, toľko isto balzamikového octu, 1 ČL medu, soľou a korením podľa vašej chuti. Premiešajte a pridajte naklepané morčacie prsia, opäť poriadne premiešajte a nechajte stáť aspoň sedem hodín pred grilovaním.
Neprehliadni: Top 3 recepty na domácu horčicu, ktoré musíš rozhodne vyskúšať!
Grilované morčacie prsia na korení
Na prípravu budete potrebovať:
- morčacie prsia
- chilli omáčku
- čierne mleté korenie
- olej, soľ a iné korenie podľa chuti
Postup prípravy:
Všetky ingrediencie, okrem mäsa, si dobre premiešajte, pričom nešetrite korením – druhy si vyberajte podľa vlastných preferencií. Naklepané morčacie prsia ponorte do marinády a nechajte odstáť asi sedem hodín pred grilovaním.
Bude ťa zaujímať
Všetky uvedené recepty sú, ako vidíte, mimoriadne rýchle a jednoduché a zároveň uspôsobené tak, aby ste ich mohli použiť tak pre kuracie, ako aj pre morčacie mäso. To však musí byť čerstvé a kvalitné. Ak nemáte dostatok času nechať mäso v marináde cez noc, pokojne budú stačiť aj dve až tri hodiny, avšak v chladničke. V prípade, že budete mäso marinovať cez noc, môžete vynechať solenie marinády a dosoľte ju až tesne pred grilovaním. Marinovať môžete buď miske alebo v mikroténovom vrecku – takto sa vám marináda nasaje do mäsa ešte poctivejšie.
Odporúčame: Odborníci šokujú: Zdravá obezita skutočne existuje! Ako to?
Uvedené gramáže ostatných ingrediencií sú približne na 200 gramov kuracích alebo morčacích pŕs a v marinádach musia ležať v chladničke. A hoci sa pri grilovaní na kalórie príliš nehráme, ak by vás to predsa len zaujímalo, pre porovnanie, sto gramov surových kuracích pŕs obsahuje 461 kJ (grilovaných 1186 kJ), zatiaľ čo sto gramov surových morčacích pŕs 440 kJ, čo je o vyše 1000 kJ menej, ako bravčové mäso.
- Anketa
AKÉ MÄSO NAJRADŠEJ GRILUJETE?
Odpovedalo 180 ľudí