Ešte mi zostali dva balíky gaštanového pyré, tak som sa rozhodla urobiť z nich toto zaujímavé tiramisu.
Z tejto dávky mi vyšlo 8 misiek, ale kľudne urobte aj do strednej keramickej misy.
Vyšli fantasticky, ešte aj na raňajky sme ich mali 
Na prípravu budeme potrebovať:
- 500 g gaštanového pyré
- 500 g mascarpone alebo 250 g mascarpone a 250 g jemného tvarohu
- 4 vajíčka
- 150 g Sweet family kryštálového cukru
- uvarená káva
- piškóty
- kakao
Postup prípravy:
Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme so 75 g cukru dotuha. Žĺtka vyšľaháme s mascarpone a pridáme zvyšný cukor. Nakoniec pridáme rozmrvené gaštanové pyré a poriadne premixujeme, až kým hmota nebude úplne hladká. Kávu uvaríme, dáme do strednej misy (ja som pridala aj rum). Pripravíme si poháre či misky, piškóty namáčame do kávy, ukladáme na spodok pohárov a na to gaštanový krém. Opakujeme až kým úplne nenaplníme pohár. Uložíme do chladničky na pár hodín a pred podávaním posypeme kakaom.
Odporúčame vyskúšať aj: Škoricovo-pomarančový puding
Zdroj: www.angiebakes.com
4 komentárov
Soňa Krátka
22.12.2016 22:31výborný receptík
Martina Csefová
06.11.2015 07:36Mňam, vyzerá to super :)
Veronika Jakubičková
05.01.2015 20:22gaštany milujem ..ale v takejto podobe som ich ešte neskúšala
Martina Zahoranová
05.01.2015 10:13vyzerá to fantasticky, gaštany mám veľli rada ale takýto dezert som ešte neskúšala :-)