Agnie pripravuje: Gaštanové tiramisu

Agnie pripravuje: Gaštanové tiramisu
  • 05.01.2015
  • Agnesa Máhrová

    • Zdieľaj:
  • 4

Ešte mi zostali dva balíky gaštanového pyré, tak som sa rozhodla urobiť z nich toto zaujímavé tiramisu.

Z tejto dávky mi vyšlo 8 misiek, ale kľudne urobte aj do strednej keramickej misy.

Vyšli fantasticky, ešte aj na raňajky sme ich mali smiley

Na prípravu budeme potrebovať:

  • 500 g gaštanového pyré
  • 500 g mascarpone alebo 250 g mascarpone a 250 g jemného tvarohu
  • 4 vajíčka
  • 150 g Sweet family kryštálového cukru
  • uvarená káva 
  • piškóty
  • kakao

Postup prípravy: 

Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme so 75 g cukru dotuha. Žĺtka vyšľaháme s mascarpone a pridáme zvyšný cukor. Nakoniec pridáme rozmrvené gaštanové pyré a poriadne premixujeme, až kým hmota nebude úplne hladká. Kávu uvaríme, dáme do strednej misy (ja som pridala aj rum). Pripravíme si poháre či misky, piškóty namáčame do kávy, ukladáme na spodok pohárov a na to gaštanový krém. Opakujeme až kým úplne nenaplníme pohár. Uložíme do chladničky na pár hodín a pred podávaním posypeme kakaom.

Odporúčame vyskúšať aj: Škoricovo-pomarančový puding

Zdroj: www.angiebakes.com

recept na gaštanové tiramisu

Zdroj: Shutterstock®


    • Zdieľaj:
  • 4
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Martina Zahoranová 05.01.15 10:13

MZ
karma
91.00

vyzerá to fantasticky, gaštany mám veľli rada ale takýto dezert som ešte neskúšala :-)

  • 0
Odpovedať

Veronika Kupcová 05.01.15 20:22

VK
karma
105.00

gaštany milujem ..ale v takejto podobe som ich ešte neskúšala

  • 0
Odpovedať

Martina Ambrúžová 06.11.15 07:36

MA
karma
-1.00

Mňam, vyzerá to super :)

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 22.12.16 22:31

SK
karma
113.00

výborný receptík

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Tenké obočie kraľuje sociálnym sieťam! Trend, o ktorom sme si mysleli, že sme sa ho nadobro zbavili, je späť!
Líčenie

Tenké obočie kraľuje sociálnym sieťam! Trend, o ktorom sme si mysleli, že sme sa ho nadobro zbavili, je späť!

  • 0
  • 23.02.2023
Ako často používať retinol? Pozor, prílišné používanie môže skôr uškodiť!
Pleť

Ako často používať retinol? Pozor, prílišné používanie môže skôr uškodiť!

  • 2
  • 18.01.2023
Beauty poradňa GERnétic: Starostlivosť o citlivú pleť
Poradňa

Beauty poradňa GERnétic: Starostlivosť o citlivú pleť

  • 0
  • 23.01.2023