Chutný recept na sladučké Perníkové tiramisu

Chutný recept na sladučké Perníkové tiramisu
  • 20.02.2016
  • Janka Pačeková

Dnes si pochutnáme na recepte, ktorý je inšpirovaný talianskou klasikou, dezertom tiramisu, ktorý som poňala v zimnom štýle.

Vonku máme ešte stále dosť chladné počasie. Aj keď to miestami vyzerá na príchod jari, počasie sa s nami hrá a nie je tomu tak.

Kým však naša očakávaná jar príde a znova prepadneme čerstvej zelenine a ľahším jedlám, doprajme si ešte sladučký zimný dezert s perníkmi a lahodným krémom z kokosového mlieka.

Budeme potrebovať: 

+ perníky (recept po kliknutí na odkaz)

Krém:

  • 200 g hodvábneho tofu
  • 2 PL kokosový cukor
  • ½ ks vanilkový struk
  • 200 ml espresso
  • 1 ½ PL citrónová šťava
  • ¼ ČL soľ
  • 3-4 PL kokosové mlieko

Odporúčame vyskúšať: Zdravé recepty: Cuketové lodičky

tiramisu

Zdroj: Janka Pačeková

Postup prípravy:

1. Najprv si pripravíme perníky podľa receptu, ktorý nájdete na tejto stránke. Môžete pokojne použiť polovicu cesta, ak nechcete mať perníkov príliš veľa, aj tak všetky nepoužijete. Cesto na perníky si pripravíme večer, aby sme ich ráno, z odležaného cesta mohli upiecť.

2. Na druhý deň ráno si dáme vyžmýkať hodvábne tofu. Ja ho balím do papierových utierok, takto zabalené tofu položím na tácku, zaťažím napríklad drevenými drienkami a na tie dám hrnčeky alebo konzervy. Tofu sa týmto spôsobom zbaví vody a môžeme ho takto „žmýkať“ približne hodinku, prípadne tak dlho, kým si upečieme perníčky a prichystáme všetky ostatné suroviny potrebné k receptu.

3. Na druhý deň ráno si tiež upečieme perníky. Ja som vykrajovala kolieska (ktoré sú najvhodnejšie na prípravu tohto receptu) a perníkové postavičky (tie sú len tak na ozdobu).

4. Keď máme všetko nachystané, tofu vybalíme z papierových utierok, ktoré sú nasiaknuté vodou z tofu. Tofu dáme do mixéru, pridáme kokosové mlieko, soľ, citrónovú šťavu, kokosový cukor. Tiež pridáme vyškrabané vnútro z vanilkového struku. Všetko spolu premixujeme dohladka, aby vznikol krém.

Odporúčame prečítať:  Bolesti chrbtice odstránia tieto účinné cviky

pernikove-tiramisu

Zdroj: Janka Pačeková

 

5. Keď máme krém hotový, pripravíme si silné espresso.

6. Do kávy namáčame perníky z oboch strán, aby poriadne nasiakli kávou. Perníky vkladáme do sklenených pohárov, vždy dva, na tie navrstvíme krém, preložíme ďalšími dvomi perníkmi namočenými v káve a tento postup opakujeme, kým poháre nie sú plné. Tiramisu môžete pripraviť aj do sklenenej misy, je to na vás.

7. Pripravený krém mi vyšiel na 3 poháre a teda tri porcie. Ak zdvojnásobíte dávku krému, bude to možno vhodnejšie na dezert pre viac ľudí, pretože perníkov mi zostalo nazvyš dosť.

8. Tiramisu nakoniec už len ozdobíme lístkami čerstvej mäty a čokoládovými hoblinkami. Želám vám dobrú chuť!

Odporúčame vyskúšať: Recept na Makovú kašu z mandľového mlieka

recept-pernikove-tiramisu

Zdroj: Janka Pačeková


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Martina Zahoranová 20.02.16 14:17

MZ
karma
92.00

mňam zbiehajú sa mi na to slinky a teraz po obede by som si niečo takéto určite rada dala

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 20.02.16 21:27

SK
karma
114.00

zasa nieco nove do mojho receptara,rada skusam vase receptiky,su chutne,nove,moderne,tento recept bude trosku pracnejsi,ale urcite ho pripravim

  • 0
Odpovedať

z anna formáneková 28.02.16 20:43

ZAF
karma
-1.00

toto doma isto vyskusame, ak sa podari, vnucatka ma za nic nedaju :-)

  • 0
Odpovedať

Erika Špacírová 29.02.16 21:29

karma
93.00

tofu? zaujímavé, vyskúšam :)

  • 0
Odpovedať

Katarína Janotíková 04.03.16 14:39

KJ
karma
-1.00

To musím vyskúšať

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 21.07.16 12:37

MZ
karma
-1.00

Vau.. zaujímavá kombinácia

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 05.07.18 16:27

ĽU
karma
100.00

vyzera lakavo

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 06.09.18 08:29

JK
karma
100.00

Zaujímavý recept

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní