Domáce kokosové guľky (raffaello guľky) – 3 verzie, ktorým nik neodolá

Domáce kokosové guľky (raffaello guľky) – 3 verzie, ktorým nik neodolá

Akékoľvek nepečené zákusky, pri ktorých tvorbe nestrávite hodiny, sú vítané v každej kuchyni a sú skvelé pre vianočné maškrtenie. Receptov na nepečené zákusky je naozaj mnoho. Napríklad také tradičné včelie úliky, ktoré v strede majú ukryté Salko alebo v niektorých prípadoch alkoholickú plnku, sú skvelou voľbou. A čo také nepečené Marlenka guličky? Dokázali by ste im odolať, keby ich niekto pred vás položil? My určite nie!

A keďže si počas sviatkov radi doprajeme a zamaškrtíme si naozaj na všetkom, tak máme pre vás tip na ďalšiu nepečenú maškrtu, akou sú kokosové guľky, tiež známe aj ako raffaello guľky. Už ste niekedy skúsili doma pripravené raffaello kokosové guľky, ktoré sú neuveriteľne jednoduché na výrobu? 

Či nám veríte alebo nie, raffaello guľky zo salka padnú zo stola rýchlosťou blesku. Len ich položte pred deti a po niekoľkých minútach ostane len prázdny tanier. U nás sa tieto guľky robia hneď z dvoch dávok, pretože sa človek ani nenazdá a nájde len prázdnu dózu.

Skúste si ich tento rok na sviatky pripraviť aj vy? Odporúčame hneď zdvojnásobiť dávku, aby ich nebolo málo!

Video recept na kokosové guľky

Tu sú najlepšie recepty na kokosové guľky:

Ingrediencie na kokosové guľky

  • 200 g zahusteného kondenzovaného mlieka (Salko)
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 1 žĺtok
  • kokos na obalenie

Ako pripraviť jednoduché kokosové guľky

Zahustené mlieko prelejeme do hrnca a necháme pomaly ohrievať. Pridáme žĺtok a miešame, aby sa so zahusteným mliekom spojil. Pridáme kokos, premiešame a stiahneme zo sporáka. Zmes necháme chvíľku vychladnúť a začneme tvarovať guľky. Hotové guľky obalíme strúhaným kokosom.

Tip č.1: Ak si chcete pripraviť originál raffaello guľky, tak ukryte do stredu mandľu. Poprípade môžete voliť aj lieskový oriešok.

Tip č.2: Pripravte si verziu pre dospelých. Pridajte trošku rumu alebo vaječného likéru, aby raffaello guličky získali jemnú alkoholovú arómu. Uvidíte, že dospelí maškrtníci takýmito guľkami dozaista nepohrdnú.

Tip č.3: Na obalenie môžete namiesto kokosu použiť pomleté vlašské orechy. Síce to už nebudú pravé kokosové guľky, no mletými orechmi ich ozvláštnite a docielite novú, zaujímavú chuť.

Odporúčame: ​Suché orechové pečivo: Vianočná klasika, ktorá na stole nesmie chýbať

Vianočné kokosové guľky z tvarohu

Ingrediencie:

  • 150 g plnotučného tvarohu

  • 40 g strúhaného kokosu
  • 20 g blanšírovaných mandlí (olúpaných)
  • 10 g medu

+ kokos na obalenie a celé mandle na plnenie

Postup: V miske si zmiešame tvaroh s kokosom a pridáme aj najemno namleté mandle a mes. Dobre premiešame a dáme na pol hodinu do chladničky. Potom z pripravenej zmesi tvarujeme guličky, pričom dovnútra vždy vsunieme jednu mandľu. Nakoniec obalíme v strúhanom kokose. Skladujeme v chlade.

TOP recept na proteínové nepečené kokosové guľky

Ingrediencie:

  • 2 odmerky proteínového prášku

  • 4 PL orieškového masla (kešu, mandľové, arašidové)
  • strúhaný kokos
  • 2 polievkové lyžice pomletých ovsených vločoek
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 ČL mandľového extraktu
  • 4 PL vody
  • podľa potreby sladidlo
  • celé mandle

Postup prípravy: V miske zmiešame kokos s proteínom, orieškovým maslom, ovsenými vločkami. Pridáme vodu, mandľový a vanilkový extrakt a podľa chuti sladidlo. Poriadne premiešame. Zo zmesi vytvarujeme guľky, do prostriedku ktorých môžeme dať celú mandľu. Nepečené guľky obalíme do sušeného kokosu a odložíme do chladu. Môžeme podávať, dobrú chuť!

TIP: Vyskúšaj pripraviť aj rumové guľky v kokose. Jednoduchý recept nájdeš v tomto článku: Stihneš ich aj na Štedrý deň: Super recept na rumové guľky.

Článok aktualizovaný 20.12.2023


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Martina Varhaníková 19.12.22 13:49

karma
110.00

zaujímavá verzia zo žĺtkom, to tam nedávam, ani nezohrievam, len rozmiešam kondenzované mlieko s rozdrvenými oplatkami a kokosom, pridám aj mandlovú aromu a obalujem. No skúsim aj tieto. Ďakujem. :o)

  • 0
Odpovedať

Marta Kendrová 10.02.23 17:15

MK
karma
100.00

Vyskúšam, milujem kokos

  • 0
Odpovedať

Kristína Mušková 20.12.23 20:03

KM
karma
-1.00

Skúšala som, sú výborné

  • 0
Odpovedať

Anežka Turčiková 21.12.23 11:12

karma
-1.00

Mam rada jednodcuhe recepty, kam ide malo ingrdiencii a su dostupne.

  • 0
Odpovedať

Alena Kmecová 22.12.23 12:19

karma
-1.00

Domáce raffaelo budem robiť, no láka ma aj zdravšia verzia s tvarohom, ktorú ste zverejnili.

  • 0
Odpovedať

Alena Kmecová 22.12.23 12:20

karma
-1.00

Domáce raffaelo budem robiť, no láka ma aj zdravšia verzia s tvarohom, ktorú ste zverejnili.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní