Mramorová bábovka so salkom: Jej chuť ťa dostane do kolien

Mramorová bábovka so salkom: Jej chuť ťa dostane do kolien

Túto mramorovú bábovku som s dievčatami robila prvýkrát. Patríte k tým žienkam, ktoré bábovku pečú často? My sme mali minulé leto až do jesene také bábovkové obdobie. V podstate sme bábovku upiekli každý týždeň. Máme jeden osvedčený recept, ktorý robím spamäti, ale ten napíšem nabudúce. Tentoraz sme sa vyklonili zo stereotypu. Po Vianociach nám v komore ostalo jedno Salko, ktoré moje dcéry chceli zjesť, čo som im, samozrejme, nedovolila. Tak som im povedala: „ Dievčatá, radšej z neho niečo upečiem!“ Ale čo? Túto úlohu dostala staršia dcéra Stella. Ani jej to dlho netrvalo a prišla s touto chutnou bábovkou. Hneď sme sa pustili do práce. Nemohli sme sa dočkať, veď Salko je také sladučké. Aká bude asi táto bábovka? Za nás tri je vynikajúca. Mňam! A vy to zistíte, až keď si ju upečiete.

Ja osobne všetky bábovky milujem, pretože spĺňajú tieto dôležité kritéria:

  1. ich príprava je jednoduchá
  2. vyzerajú krásne
  3. chutia výborne
  4. vhodné raňajky alebo ako desiata do školy
  5. vhodný dezert pre návštevu
  6. super darček pre priateľov (keď idete na návštevu)
  7. sú také rôznorodé
  8. mám ich rada ku káve

Vyskúšaj tiež: Najdokonalejšie talianske nepečené tiramisu, po ktorom sa budeš oblizovať

recept na mramorovú bábovku

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Leona Sovjaková

Na prípravu mramorovej bábovky so Salkom budete potrebovať:

  • 300 g polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 plechovku Salka
  • 100 g kryštálového cukru
  • štipku soli
  • 100 g roztopeného masla
  • 3 celé vajíčka
  • 3 PL rumu (môžete vynechať)
  • 2 PL kakaa
mramorová bábovka so Salkom

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Leona Sovjaková

Postup:

V miske vyšľaháme Salko s kryštálovým cukrom, celými vajíčkami a štipkou soli. Primiešame rum (môžete vynechať), múku a prášok do pečiva. Nakoniec po častiach vmiešame roztopené a vychladené maslo.

Oddelíme si 1/3 cesta a pridáme do neho kakao. Dobre premiešame.

Vymastíme a pomúčime si bábovkovú formu. Na dno pripravenej formy nalejeme trochu svetlého cesta, potom kakaové a nakoniec zvyšok svetlého cesta. Cesto vo forme premiešame špajľou, aby sa vytvorilo mramorovanie.

Rúru si zohrejeme na 150-160°C a bábovku pečieme cca 50 minút. Upečenú bábovku vyklopíme na kuchynskú mriežku a po vychladení ju pocukrujeme. Po rozkrojení uvidíte, aké krásne mramorovanie ste vytvorili.

Dobrú chuť!

- Galéria
1 z 6
Mramorová bábovka so salkom: Jej chuť ťa dostane do kolien - KAMzaKRASOU.sk
Mramorová bábovka so salkom: Jej chuť ťa dostane do kolien - KAMzaKRASOU.sk
Mramorová bábovka so salkom: Jej chuť ťa dostane do kolien - KAMzaKRASOU.sk
Mramorová bábovka so salkom: Jej chuť ťa dostane do kolien - KAMzaKRASOU.sk
Mramorová bábovka so salkom: Jej chuť ťa dostane do kolien - KAMzaKRASOU.sk
Mramorová bábovka so salkom: Jej chuť ťa dostane do kolien - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Leona Sovjaková


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

10 komentárov

Ľubica Šťastná 06.02.21 10:41

ĽŠ
karma
100.00

Výborná, môžem iba odporučiť!

  • 2
Odpovedať

Mária Maxianová 06.02.21 15:45

MM
karma
100.00

aj mne po Vianociach zostalo Salko, takže vyskúšam

  • 2
Odpovedať

Katarína Konečná 06.02.21 16:54

KK
karma
109.00

určite vyskúšam

  • 2
Odpovedať

Kristína Sekeráková 07.02.21 05:43

KS
karma
133.00

Určite vyskúšam :-) Bábovku so salkom som ešte neskúšala a takéto suché a jednoduché koláče máme najradšej celá rodinka :-)

  • 2
Odpovedať

Mária Chromíková 07.02.21 08:56

MC
karma
109.00

Na zjedenie- dala by som si.

  • 2
Odpovedať

Ľudka Uličná 07.02.21 23:39

ĽU
karma
100.00

vyzerá dobre

  • 2
Odpovedať

Elena Švachová 08.02.21 22:50

karma
109.00

A další skvelý recept zapísaný.Víkend bude u nás vypekací,už teraz sa teším :-)

  • 1
Odpovedať

Veronika Kupcová 10.02.21 12:36

VK
karma
105.00

recept vytlačený...suroviny nakúpené a ide sa piecť

  • 1
Odpovedať

Marta Kendrová 12.02.21 23:22

MK
karma
100.00

Vyzerá parádne - skúsim

  • 0
Odpovedať

JAN KOMADA 16.02.21 14:10

JK
karma
100.00

Hneď by som si dal ku káve

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní