Najlepšia malinová roláda: Letné potešenie, ktoré sa vždy podarí

Najlepšia malinová roláda: Letné potešenie, ktoré sa vždy podarí

    • Zdieľaj:
  • 45
  • 6

Letné obdobie sa spája s množstvom sezónneho ovocia, ktorého je viac než dosť. Ako prvé nám na chuť príde vodný melón, ktorý je osviežujúci a hlavne šťavnatý. Potom sú to čučoriedky, na ktorých si veľmi radi pochutnáme. Nehovoriac o marhuliach, broskyniach či malinách, ktoré sú súčasťou nášho letného ovocného jedálnička. A práve na malinách si spolu pochutnáme aj dnes, a to v tejto chutnej kakaovej roláde s malinami.

Ak sa vám urodilo viac ako len dosť malín, boli ste na samozber alebo ste na ne natrafili v obchode za skvelú cenu, tak to využite a spravte si zákusok ku kávičke. Malinová roláda poteší aj vašich hostí, ktorí k vám prišli na kus reči alebo na záhradnú party. Tak sa nenechajte presviedčať a vrhnite sa do pečenia.

Pozri aj: Recept na domáce salko, ktoré je lepšie ako to z obchodu

najlepšia malinová roláda

Zdroj: Shutterstock®

Na roládu budete potrebovať:

  • 6 vajec
  • 190 g trstinového cukru
  • 60 g kakaa

Na plnku potrebujete:

  • 250 g tvarohu
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 125 g malín
  • malinový džem na potretie

Začnite tým, že si oddelíte žĺtka od bielkov. Bielka vyšľahajte so 120 g cukru na tuhý sneh. Žĺtka vymiešajte so zvyšným cukrom a preosiatym kakaom. Následne do žĺtkovej zmesi pridajte vyšľahané bielka a poriadne premiešajte. Vytvorené cesto vylejte na papierom na pečenie vystlaný plech, ktorý sa oplatí potrieť troškou masla. Korpus pečte pri 220 °C približne 7 minút. Po upečení cesto oddeľte od papiera a nechajte vychladnúť. Vhodné je zabaliť ho do mokrej utierky a zrolovať, avšak nie je to potrebné.

Kým vám cesto vychladne, tak si pripravte krém. Vyšľahajte smotanu s cukrom a potom už len varechou vmiešajte tvaroh. Po vychladnutí natrite cesto malinovým džemom a vytvorenou plnkou. Pred zrolovaním na plnku nasypte maliny. Ak máte hotovo, tak cesto stočte do rolády a dajte odležať do chladničky. Pred podávaním posypte práškovým cukrom.  Dobrú chuť!

Zaujme ťa: Rýchle letné recepty bez varenia: Na stole budú raz, dva, tri!


    • Zdieľaj:
  • 45
  • 6
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Katarína Konečná 19.08.20 09:07

KK
karma
105.00

práve som rozmýšlala čo cez víkend upečiem

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 20.08.20 06:12

ĽŠ
karma
100.00

Ďakujem za recept, rada vyskúšam!

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 22.08.20 18:37

ĽU
karma
100.00

vyzerá to dobre

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 23.08.20 19:15

MM
karma
105.00

maliny už začali rodiť, inšpirácia prišla vhod

  • 0
Odpovedať

Ľubica Križanová 28.08.20 19:05

ĽK
karma
107.00

Už dávno som nemala dobrú roládu a táto vyzerá naozaj dobre :-)

  • 0
Odpovedať

Mária Reibergerová 11.09.20 14:02

MR
karma
106.00

vyzerá chutne

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Ryža a ryžový olej v kozmetike: Tajomstvo krásnej pleti Japoncov i Chorvátov
Telo

Ryža a ryžový olej v kozmetike: Tajomstvo krásnej pleti Japoncov i Chorvátov

  • 112
  • 7
  • 09.04.2021
Beauty poradňa GERnétic: Je potrebné používať denný krém pravidelne?
Poradňa

Beauty poradňa GERnétic: Je potrebné používať denný krém pravidelne?

  • 2
  • 5
  • 15.03.2021
Inšpirácia na jarný účes z dlhších vlasov: Cop v podobe, ktorá ťa nikdy neomrzí
Vlasy

Inšpirácia na jarný účes z dlhších vlasov: Cop v podobe, ktorá ťa nikdy neomrzí

  • 97
  • 5
  • 11.03.2021
TOPlist