Recept na hrnčekovú bublaninu s jablkami: Tomu proste neodoláš!

Recept na hrnčekovú bublaninu s jablkami: Tomu proste neodoláš!

Bublanina je taká skvelá, že si ju môžeme vychutnávať v každom ročnom období. Cesto je pri bublanine univerzálne, preto stačí meniť len ovocie, ktoré na ňu pridáte. Skvelá je, samozrejme, bublanina bez cesta, ale aj taká bublanina so slivkami, čučoriedková bublanina alebo bublanina s jahodami, čerešňami, ríbezľami, černicami či rebarborou. Možností je veľa, no oplatí sa vyskúšať aj jablkovú bublaninu.

Keďže tu máme jeseň a s ňou aj jesenné jablká, tak ich môžete využiť na prípravu detskej výživy alebo lahodného pyré, no nemali by ste prehliadnuť ani tento recept na hrnčekovú bublaninu. Je to proste pochúťka, ktorá chutí skvelo!

Odporúčame: Recept na kurkumové latte (zlaté mlieko), ktoré je dopingom pre imunitu

hrnčeková bublanina s jablkami

Zdroj: Shutterstock®

Na hrnčekovú bublaninu potrebujete:

  • 1 a ½ hrnčeka polohrubej múky
  • ¾ hrnčeka kryštálového cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • ½ hrnčeka oleja
  • 2 vajíčka
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • jablká

Dáme si predhriať rúru na 180 °C a plech si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Poprípade môžete použiť papier na pečenie (nezabudnite však namastiť rohy plechu, aby vám papier v plechu držal).

V miske si zmiešame všetky uvedené ingrediencie, okrem vanilkového cukru, a vymiešame cesto. Odporúčame však postupovať pomaly. Najideálnejšie bude, ak si najskôr vymiešate vajíčka s cukrom, postupne pridáte mlieko a olej a napokon aj všetky sypké ingrediencie. Ak máte robota, tak pokojne v ňom vymiešajte všetko naraz – nič zlé nespravíte.

Medzitým si ošúpte jablká. Tie môžete buď nastrúhať na najširšom strúhadle, nakrájať na tenké plátky alebo na kocky. Je to na vás. Jablko však zmiešajte s troškou škorice a vanilkovým cukrom.

Hotové cesto vylejte na plech a na vrch poukladajte jablká. Bublaninu pečte približne 30 minút. Po dopečení posypte práškový cukrom a nechajte vychladnúť.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

10 komentárov

Mária Reibergerová 20.11.20 11:13

MR
karma
104.00

jabĺk máme, vyskúšame

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 20.11.20 11:21

KK
karma
109.00

Robievam takú aj čerešňovú, alebo broskyňovú.

  • 0
Odpovedať

JAN KOMADA 20.11.20 14:23

JK
karma
100.00

Priateľka ho robieva

  • 0
Odpovedať

Adriena Krzeminská 20.11.20 15:29

karma
103.00

Určite vyskúšam.

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 20.11.20 16:59

PV
karma
113.00

Juuuj , tá dobré vyzerá .. Aj ja robievam bublaninu ,ale čerešňovú .. Najlepšie a najrýchlejšie sú takéto koláče .

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 21.11.20 06:13

ĽŠ
karma
100.00

Túto variantu som ešte neskúšala, ďakujem za tip!

  • 0
Odpovedať

Ivana Šurániová 21.11.20 16:55

karma
100.00

tento aj ja robievam

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 21.11.20 20:41

KS
karma
133.00

Takúto som ešte neskúšala, takže ďakujem za recept :-) Máme zásoby jabĺk na zimu :-)

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 25.11.20 23:19

karma
109.00

Jablkové koláčiky vedia rozvoňať celú domácnosť.Tak už viem,čo bude u nás v sobotu rozvoniavať - jablková bublanina :-)

  • 0
Odpovedať

Leona Bašistová 03.12.20 08:04

LB
karma
104.00

Skúšala som podľa Vášho receptu, a nestihla ani poriadne vychladnúť :)) Ponúkam tiež jednoduchý recept na rýchlu bábovku:
1hrnček polohrubej múky, 1 hrnček bieleho jogurtu, 1/2 hrnčeka maku, 1/2 hrnčeka kokosu, hrozienka, 1/2 hrnčeka oleja, 1/2 hrnčeka cukru, 1 čl sódy bikarbony, 3 banány, 3 vajcia - Všetky ingrediencie zmiešame v miske, hrozienka si aspoň 1 hodinu pred pečením zalejeme vriacou vodou, aby nasiakli a boli vláčnejšie. Do cesta nakrájame nakoniec aj 3 banány na malé kolieska a celú hmotu vylejeme do vymastenej bábovkovej formy a pečieme pri 180 stupňoch 50 minút. Fantastická, mäkkučká a lahodná. :))

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní