Recept na slivkový koláč s makovou drobenkou

Recept na slivkový koláč s makovou drobenkou
  • 14.09.2016
  • Jarkapecie .sk

    • Zdieľaj:
  • 9
  • 6

Receptov na slivkové koláče s drobenkou mám veľa, ale rada objavujem a zaujal ma recept v Apetite, kde základ tvorí šľahačková smotana a v drobenke je mak. 

V kysnutom koláči je síce menej tuku, ale výsledná chuť tohto koláčika je za odmenu. Piekla som ho z polovičnej dávky na menšom plechu a bol by sa minul aj veľký plech. 

Samozrejme môžete použiť aj iné ovocie – ríbezle, egreše, marhule, broskyne… A do drobenky môžete dať orechy a vynechať strúhanku. Všetci, ktorí ochutnali kúsok tejto dobroty si pochvaľovali a určite to bude aj u vás tak. :)

Odporúčame tiež:  Recept na vinársky jesenný osúch

 Budete potrebovať:

  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 120 g trstinového cukru
  • 3 celé vajcia
  • 250 g hladkej špaldovej múky
  • 1 čl vanilkového extraktu
  • 50 g sekaných mandlí
  • 3 PL mlieka
  • štipku soli
  • 1/2 prášku do pečiva (6 g)
  • cca 500 g sliviek

 Na posýpku:

  • 40 g mletého maku
  • 40 g masla
  • 60 g trstinového cukru
  • 30 g strúhanky

Odporúčame tiež: Prvýkrát vo fitness centre? Ukážeme ako na to!

Recept na Slivkový koláč s makovou drobenkou

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

Z bielkov vyšľahajte so štipkou soli tuhý sneh a odložte si ho do chladničky. Šľahačkovú smotanu vyšľahajte do polotuha, pridajte trstinový cukor a vanilkový extrakt. Premiešajte a po jednom primiešajte žĺtky. Vmiešajte múku s práškom do pečiva a mlieko. Na záver pridajte nahrubo nasekané mandle a jemne vyšľahaný sneh z bielkov.

Cesto preložte do plechu, na ktorý ste dali papier na pečenie (stredne veľký plech). Celý povrch pokryte rozpolenými slivkami a v rúre pečte približne 20 minút pri teplote 170°C. Z maku, cukru, strúhanky a masla si pripravte drobenku a posypte ňou predpečený koláč, pečte ešte asi 25 minút.


Koláč krájajte vychladnutý.

Odporúčame tiež:  Recept na škoricové a kakaové slimáky ako od babky

Recept na Slivkový koláč s makovou drobenkou

Zdroj: Shutterstock®


    • Zdieľaj:
  • 9
  • 6
Návrat hore
Autor článku

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Iveta Moravčíková 14.09.16 20:40

IM
karma
100.00

taký robievam

  • 0
Odpovedať

ľubka Olexyová 19.12.16 11:15

ľO
karma
-1.00

skvelá pochúťka

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 21.12.16 14:24

MZ
karma
-1.00

Wau.. makovú drobenku sme ešte nemali.. musíme vyskúšať :)

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 27.12.16 00:18

JS
karma
-1.00

výborné

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 27.12.16 00:30

JS
karma
-1.00

oskúšame

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 27.12.16 00:30

JS
karma
-1.00

fajne

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Zdravie

Ovocie hurmikaki ako jesenná bomba: Kedy je zrelé a čo všetko je v jeho moci?

  • 131
  • 9
  • 16.11.2020
Zdravie

Pozor, aj nadbytok spánku škodí. Koľko spánku je priveľa?!

  • 44
  • 3
  • 22.09.2020
Zdravie

Odborník radí: Ako na silnú imunitu? (3. časť)

  • 1
  • 2
  • 10.11.2020
TOPlist