Prvýkrát vo fitness centre? Ukážeme ako na to!

Prvýkrát vo fitness centre? Ukážeme ako na to!
  • 12.09.2016
  • Lucia Hausknechtová

Mnoho ľudí sa návštevy fitness centra či posilňovne po prvýkrát veľmi obáva. Tieto obavy sú však úplne zbytočné a stačí si uvedomiť, že o nič nejde. Nikto od vás neočakáva, že budete hneď všetko vedieť a sami si môžete zvoliť tempo cvičenia, aké vám najviac vyhovuje.

Ak ste sa rozhodli prekonať všetok strach, tu je niekoľko rád, ktoré vám pred prvou návštevou fitness centra môžu pomôcť. 

Správne sa oblečte

Predtým ako vyrazíte do posilňovne alebo fitness centra by ste nemali zabudnúť na správny výber oblečenia a obuvi. Pri cvičení sa chcete cítiť čo najpohodlnejšie a v obtiahnutých rifliach alebo vychádzkových teniskách to nedosiahnete. Vyberte si športové oblečenie z funkčného materiálu, ktorý je ľahký, priedušný a predovšetkým sa v ňom neudrží vlhkosť a rýchlo schne.

Výber tenisiek na cvičenie je rovnako dôležitý. V obchodoch so športovým oblečením dokážete nájsť veľký výber tenisiek, ktoré budú pre váš druh cvičenia ideálny. Do športovej tašky si so sebou nezabudnite zobrať uterák, fľašu s vodou a športové oblečenie.

Odporúčame prečítať: Cvičenie v prírode je najprirodzenejšie

Prvýkrát vo fitness centre? Ukážeme ako na to!

Zdroj: Shutterstock®

Skôr než začnete posilňovať...

Pred cvičením na strojoch je dobré pripraviť svoje telo na väčšiu záťaž aeróbnou aktivitou. Jedná sa o cvičenie nižšej až strednej intenzity, ktoré by ste mali robiť aspoň 15 minút. Vďaka nemu zlepšíte vašu fyzickú kondíciu a po dlhšej dobe cvičenia začnete spaľovať tuky. V posilňovni môžete využiť bežiaci pás, stacionárny bicykel alebo steper. 

Odporúčame prečítať: Fitness v tehotenstve? A prečo nie?

Prvýkrát vo fitness centre? Ukážeme ako na to!

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Ako využiť stoličku pri cvičení?

Začíname!

Ak ste prišli do fitness centra najmä pre posilňovacie stroje, teraz je ten najlepší čas ich využiť. Každý stroj precvičuje inú časť tela, preto je dôležité vopred vedieť, či chcete v ten deň precvičovať hornú alebo dolnú časť. Ak neviete ako stroje používať, nebojte sa opýtať fitness inštruktora o radu. 

Pri cvičení sa snažte nebehať od jedného stroja k druhému. Pri každom strávte aspoň niekoľko minút a poctivo precvičte danú časť tela. Pravidelným cvičením vo fitness centre môžete za pár mesiacov dosiahnuť svojich vytúžených cvičebných cieľov. 

Odporúčame prečítať: Fitness pre začiatočníčky - rady a tipy

Prvýkrát vo fitness centre? Ukážeme ako na to!

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Nechudnete? Možno robíte tieto chyby!

Zdroj foto: www.shutterstock.com

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Jana Komadová 12.09.16 16:37

JK
karma
100.00

Ešte som nikdy nebola vo fitness cvičím doma

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 12.09.16 17:38

SK
karma
114.00

ja mám tiež radšej domáce prostredie na cvičenie i keď nie je zlé mať pri sebe odborného trénera, ktorý vám vo fitku presne poradí čo a ako, aby ste si neublížili...

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 12.09.16 19:15

IM
karma
100.00

ja cvi4ím doma

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní