RECEPT: Tvarohový závin s jablkami bez droždia a bez kysnutia

RECEPT: Tvarohový závin s jablkami bez droždia a bez kysnutia

Závin alebo aj štrúdľa patrí medzi najchutnejšie dezerty, ktoré sa najčastejšie podávajú so šľahačkou alebo vanilkovým krémom či pudingom. Ak si kúpite štrúdľové cesto v obchode (rozvaľkané), tak ho stačí len naplniť tým, čo máte najradšej, zvinúť a nechať upiecť. Avšak cesto si môžete aj sami doma pripraviť. Aj keď sa to môže zdať ako jadrová veda, jeho príprava nie je až taká zložitá. My máme tentokrát pre vás recept na tvarohový závin s jablkami, pri ktorom si sami pripravíte aj cesto. Ak nie ste milovníkmi tvarohu alebo ak preferujete inú chuť závinu, tak pokojne vymeňte náplň za to, čo máte najradšej vy alebo členovia vašej rodiny. Idete do toho?

Odporúčame: Recept na chlebové placky: Skvelá náhrada za chlieb a bez droždia!

tvarohový závin

Zdroj: Shutterstock®

Na závin budete potrebovať:

  • 200 g nátierkového masla
  • 100 g polohrubej múky
  • 150 g hladkej múky
  • 1 vajíčko
  • 1 lyžičku citrónovej kôry

Na náplň potrebujete:

  • 250 g  mäkkého tvarohu
  • 1 lyžicu škorice
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 1 lyžicu práškového vanilkového pudingu
  • 2 jablká
  • 1 lyžicu rozpusteného masla
závin s tvarohom a jablkami

Zdroj: Shutterstock®

Do misky si dáme maslo, hladkú aj polohrubú múku, citrónovú kôru, vajíčka a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme približne 30 minút odležať. Medzitým si pripravíme náplň, a to tak, že zmiešame tvaroh so škoricou, vanilkovým pudingom a cukrom. Jablká si nastrúhame alebo ich pokrájame na kocky (čo vám viac vyhovuje).

Pripravené cesto si vyvaľkáme do obdĺžnikového tvaru a potrieme ho tvarohovou zmesou, na ktorú následne uložíme jablká. Celú náplň môžete ešte obohatiť aj o hrozienka, brusnice alebo orechy.

Takto pripravené cesto zvinieme a prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Závin potrieme rozpusteným maslo a pečieme pri teplote 160 °C dozlatista. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a podávame.

Pozri aj: Recept na brownies s malinami: Pochúťka, ktorej ťažko odoláš!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Elena Švachová 30.04.20 23:51

karma
109.00

Vyzerá úžasne.Štrúdle idú aj u nás.Len sa tak po nich zapráši :-D

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 01.05.20 07:54

ĽŠ
karma
100.00

Rada vyskúšam, vďaka za recept!

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 01.05.20 12:20

KK
karma
105.00

výborne vyzerá, určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 02.05.20 18:15

DB
karma
117.00

Toto cesto sa mi pozdáva, vyskúšam s makom a zaváranými čerešňami :-)

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 01.06.20 20:40

ĽU
karma
100.00

vyzerá dobra

  • 0
Odpovedať

JAN KOMADA 23.09.21 14:37

JK
karma
100.00

Mnamky hneď by som si dal ku káve

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní