RECEPT: Vynikajúci jablkový koláč s mandľami. Zamiluje si ho každý!

RECEPT: Vynikajúci jablkový koláč s mandľami. Zamiluje si ho každý!

    • Zdieľaj:
  • 106
  • 8

Máte radi v koláčoch šťavnaté jablká, prípadne i oriešky či príchuť škorice? Tak v tom prípade musíte jednoznačne vyskúšať nasledujúci recept! Prinášame vám recept na vynikajúci jablkový koláč s mandľami. Nie je úplne najľahší na prípravu, no s trochou snahy ho bez problémov zvládnete. A verte, že si na ňom pochutnáte nielen vy, ale aj celá rodina alebo návšteva. Čo tak sa pustiť do pečenia?

Pozri aj: Recept na žemľovku s tvarohom a jablkami: Chutí ako od babičky!

koláč s jablkovou plnkou

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Nikol Turková

Na cesto si pripravíme:

  • 150 g polohrubej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 100 g masla
  • 3 žĺtky
  • 80 ml vlažného mlieka
  • 1 lyžičku prášku do pečiva

Na plnku a sneh si pripravíme:

  • 1 kg jabĺk
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lyžičku škorice
  • 3 bielky
  • 75 g kryštálového cukru
  • nasekané mandle na posypanie
jablkovo-škoricový koláč

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Nikol Turková

Postup:

  1. Na začiatku si oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka budeme potrebovať na cesto, bielka si odložíme na sneh.
  2. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom. Do vzniknutej masy postupne zašľaháme i jednotlivé žĺtky a mlieko. Nakoniec primiešame aj preosiatu múku a prášok do pečiva.
  3. Hotové cesto natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme ho pri teplote 180°C asi 25 až 35 minút. Uvedené množstvá ingrediencií vám pritom postačia pri použití menšieho plechu či nádoby na pečenie. Ak chcete piecť v klasickom veľkom plechu, pripravte cesto z dvojnásobného množstva prísad.
  4. Medzitým si pripravíme jablkovú plnku. Jablká ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a na panvičke ich podusíme so škoricou a vanilkovým cukrom. Môžeme pridať trochu vody.
  5. Taktiež z bielkov a kryštálového cukru nad parou vyšľaháme tuhý sneh.
  6. Na upečené cesto následne navrstvíme jablkovú plnku, natrieme tuhý sneh a ten posypeme nasekanými orechmi. My sme použili mandle, no siahnuť môžete aj po vlašských orechoch či lieskovcoch.
  7. Navrstvený koláč dáme ešte na 15 minút dopiecť do rúry na nižšom stupni ohrevu. Po vychladnutí servírujeme. Dobrú chuť!

Pozri aj: Sóda bikarbóna je skvelým pomocníkom pre telo aj zdravie!


    • Zdieľaj:
  • 106
  • 8
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Ľubica Šťastná 04.02.19 06:42

ĽŠ
karma
100.00

Ďakujem za recept!

  • 0
Odpovedať

Ingrid Šimoniková 04.02.19 21:32

karma
68.00

koláčik vyzerá fantasticky , dakujem vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 04.02.19 22:42

karma
121.00

Hmmm,vyzerá famózne...jablká,mandle...musí byť výborný...mňam

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 05.02.19 18:06

MM
karma
125.00

koláčik je určite výborný, samé dobré suroviny

  • 0
Odpovedať

Marika Michálková 06.02.19 22:17

MM
karma
125.00

vyzerá dobre, sviežo

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 13.02.19 16:13

ĽU
karma
121.00

vyzera dobre

  • 0
Odpovedať

Alžbeta Stanková 14.02.19 16:23

AS
karma
110.00

aké chute nám tu robíte! hneď by som si dala

  • 0
Odpovedať

Zuzana Beránková 19.02.19 13:45

ZB
karma
-1.00

jednoduchý a aký parádny, štavňatý, určite odporúčam :-)

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Domáca pomarančová pleťová maska: Mastná pleť ju ocení najviac
Vyrob si sama

Domáca pomarančová pleťová maska: Mastná pleť ju ocení najviac

  • 83
  • 6
  • 04.11.2020
3 tipy, ako si ubrať na veku: Skús „liftingové účesy,
Vlasy

3 tipy, ako si ubrať na veku: Skús „liftingové účesy," ktoré milujú aj celebrity

  • 116
  • 7
  • 24.11.2020
Montblanc Signature: „Zanechajte svoj podpis...”
Novinky

Montblanc Signature: „Zanechajte svoj podpis...”

  • 83
  • 6
  • 02.11.2020
TOPlist