Expresný recept z lístkového cesta: Vyskúšaj halloweenske tekvičky

Expresný recept z lístkového cesta: Vyskúšaj halloweenske tekvičky

Halloween sa blíži! Mnohí tento „sviatok“ vôbec neuznávajú a iní si ho prebrali zo zahraničia a prispôsobili podľa seba. Chodenie od domu k domu a vyberanie sladkostí je bežné skôr v zahraničí. U nás sú bežnejšie halloweenske bujaré oslavy, na ktoré sa chodí v rôznorodých kostýmoch či maskách.

Či už sa nejaká bude konať u vás alebo chcete len tak pohostiť vašich hostí, vyskúšajte tieto halloweenske tekvice z lístkového cesta. Ich príprava je vskutku jednoduchá. Všetko, čo potrebujete, je lístkové cesto a nejaká sladká nátierka.

Odporúčame: Toto sú najlepšie sladké recepty z lístkového cesta! Ktorý vyskúšaš?

Na halloweenske tekvičky z lístkového cesta potrebujeme:

  • lístkové cesto (ideálne rozvaľkaný plát)
  • orieškovú nátierku alebo akúkoľvek inú nátierku – môže byť aj džem
  • vajíčko

Všetko, čo musíte urobiť je vykrojiť si pomocou formičky tekvice z lístkového cesta. Či už budú veľké alebo malé závisí od toho, akú veľkú máte formičku. Samozrejme, počítajte s tým, že potrebujete vykrojiť párny počet tekvíc z lístkového cesta.

Jedna tekvica bude tvoriť základ a druhá zase vrch. V tej vrchnej môžete vykrojiť akúkoľvek roztomilú alebo strašidelnú halloweensku tvár. Ja som vykrajovala pomocou noža, avšak v obchodoch nájdete aj priamo formičky s tvárami, pri ktorých sa už nebudete musieť „hrajkať“ s vyrezávaním.

Spodnú časť natrite orieškovým maslom alebo inou nátierkou, ktorú máte po ruke a potrebujete ju spotrebovať. Ja som tentokrát siahla po Nutelle a po pomazánke z karamelových sušienok Lotus (viete ju kúpiť v bežných obchodoch) a vo výsledku to chutilo skutočne dokonalo – nebolo potrebné pridávať cukor na osladenie.

Spodnú namazanú časť lístkového cesta prekryte vrchnou vyrezanou, kraje poriadne pritlačte a natrite rozšľahaným vajíčkom. Takto pripravené halloweenske tekvice z lístkového cesta vložte do rúry a pečte pri 180 °C približne 20 minút alebo dovtedy, kým tekvice nebudú upečene do zlatistá.

Po dopečení nechajte vychladnúť a podávajte. Prajeme príjemné halloweenske maškrtenie!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní