Bravčová pečienka na pive s polentou

Bravčová pečienka na pive s polentou
  • 07.10.2015
  • Food Drink.sk

Upiecť kus mäsa v rúre zvládne naozaj každý.

Aby nebolo toto jedlo úplne tuctové, budeme ho špikovať cesnakom a marinovať v pive s karobovým sirupom. Vďaka špikovaniu, mäso preberie jemnú cesnakovú chuť.

Karobový sirup je produkt vyrábaný z plodov stromu, s názvom Svätojánsky chlieb. Pochádza z Cypru. Podávame s opečenou polentou.

Budeme potrebovať:

  • bravčová krkovička
  • cesnak 1 hlávka
  • 2 veľké cibule
  • 2 pivá
  • drvené čierne korenie
  • karobový sirup (môže sa nahradiť medom) 1 polievková lyžica
  • soľ

Odporúčame vyskúšať: Chutné recepty: Sviečková z tlakového hrnca

bravcova-pecienka-na-pive-s-polentou

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy: 

1. Očistíme cesnak a cibuľu. Mäso opláchneme vodou, osušíme papierovou utierkou. Tenkým nožom urobíme do krkovičky úzky otvor. V smere vlákien. Do vnútra natlačíme cesnakové strúčky, tak aby boli za sebou po celej dĺžke mäsa. Týchto otvorov urobíme viac, po celej ploche mäsa. Mäso osolíme a okoreníme. Vmasírujeme do vlákien.

2. Otvoríme si pivko, do nádoby odlejeme polku obsahu primiešame lyžicu karobového sirupu. Do marinády vložíme mäso. Necháme marinovať 1 hodinu.
Zatiaľ si môžeme pripraviť polentu.

3. Po hodine rozpálime rúru na 200stC. Krkovicu vyberieme z marinády a položíme do pekáča. V rúre zapečieme. Nasucho, aby sa mäso zatiahlo a udržalo šťavu vo vnútri. Postačí, ak krkovica iba zbledne, nemusí chytať zlatú farbu.

4. Mäso vytiahneme z rúry, prilejeme marinádu, posekanú cibuľu, prikryjeme a dáme znova do rúry piecť. Pečieme asi 40 min pri 180stC Do mäsa nepicháme, aby šťava nevytekala. Počas pečenia mäso polievame výpekom, ak je málo výpeku prilievame pivo. O 40 minút mäso odkryjeme a zapečieme. Po dopečení necháme mäso 10 minút odležať, potom môžeme krájať, krížom cez vlákna.

Odporúčame vyskúšať: Zdravé recepty: Pripravte si chutný chlieb - LAVAŠ

Zdroj: www.fooddrink.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Margaréta Kozelnická 07.10.15 14:13

MK
karma
-1.00

no tak toto si spravim

  • 0
Odpovedať

Andrea Kyjanicová 07.10.15 18:02

AK
karma
-1.00

vyzera to dobre :)

  • 0
Odpovedať

Ladislav Lešňovský 20.10.15 23:24

LL
karma
-1.00

výborne to vyzerá

  • 0
Odpovedať

miriam vyparinova 06.12.15 19:35

MV
karma
-1.00

prosím vás, kde nájdem recept na polentu?

  • 0
Odpovedať

Blažena Sádovská 25.01.16 13:00

BS
karma
100.00

Robievam podobne, použijem bravčové mäso aké mám, pliecko, chudší bôčik, veľmi jednoduché, ale výborné jedlo:))

  • 0
Odpovedať

Erika Špacírová 30.01.16 13:44

karma
93.00

vyzerá to chutne

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní